Een nieuw vaccin – mogelijk verplicht – voor een virusvariant die al lang is vertrokken?

door | 9 sep 2022 | COVID-19 vaccin

Virussen muteren in een snel tempo. Virale vaccins lopen eigenlijk altijd achter de feiten aan omdat tegen de tijd dat een nieuw vaccin is ontwikkeld, het virus al lang is veranderd in een de volgende variant. Is het mogelijk, dat een nieuw vaccin – voor een alweer achterhaalde virusvariant – verplicht wordt gemaakt?

De EMA heeft op 01-09-22 twee nieuwe vaccins ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Commissie.1 Het betreft een combi-vaccin van Pfizer tegen de oorspronkelijke Wuhan-variant plus de Omicron BA.1 variant. En een vergelijkbaar vaccin van Moderna vaccin dat eveneens ter goedkeuring is voorgelegd aan de EC. Beide vaccins zijn bedoeld voor mensen boven de 12 jaar, die al eerder zijn gevaccineerd.

SarsCoV2, de oorspronkelijke Wuhan variant van het Corona-virus is gemuteerd in de onder meer de Beta, Gamma, Delta en Omicron variant. Deze varianten werden gevaccineerd met het vaccin tegen de oorspronkelijke SarsCoV-2 omdat dat de enige beschikbare versie van een vaccin tegen Covid was.

Maar zelfs nu er een nieuw vaccin is met de toegevoegde Omicronvariant BA.1 lijkt deze prik alweer achterhaald te zijn voordat hij zelfs maar op de markt is gebracht.
 

 

Pierre Capel

Hoogleraar Pierre Capel legt uit dat de test voor het nieuwe vaccin niet is gedaan op mensen, maar op 8 muizen… Dit filmpje zou iedereen die een booster overweegt moeten zien.
 

 

 
Zelfs uitgesproken pro-vaccinatoren zijn terughoudend. In een uitzending van Op1 op 01-09-22 zei Patricia Bruining, kinderarts en epidemioloog het volgende:

“Je kunt je afvragen of het terecht is dat het allemaal nog steeds Omicron heet. Waar ligt de grens totdat je weer de volgende letter van het alfabet pakt. Er zitten overeenkomsten tussen, maar ook zeker verschillen. Kijk je eigenlijk naar wat we voorheen deden, dus Alfa, Beta, Delta, dan zie je dat de verschillen tussen de virussen onderling eigenlijk ongeveer net zo groot zijn als tussen de verschillende Omicronvarianten” – Op12

De Covid-varianten komen en gaan in rap tempo. Dr. John Campbell legde ons voor de zomer op 25 juni 2022 uit dat de Omicron subvariant BA.5 in het Verenigd Koninkrijk dominant aan het worden was.3

Omicron vloog de wereld rond, en de media hadden weer nieuw voedsel om de Covid-hype in leven te houden, maar de Australische dr. Toby Rogers stelde een paar dagen na de uitzending van John Campbell al dat zelfs BA.5 in de herfst alweer zou zijn verdwenen.4

Zonder twijfel zullen de berichten over een nieuwe variant in de media niet lang op zich laten wachten.
 

 

Verplicht vaccineren?

De animo om boosters te gaan halen neemt af, en daarmee komt de verplichting in beeld. De eerste ballonnetjes worden opgelaten – bijvoorbeeld door de hieronder genoemde ‘Wetenschappenlijke Raad voor het Regeringsbeleid’ – om te kijken hoe daarop wordt gereageerd. En natuurlijk of er voldoende draagkracht is om de mensen daadwerkelijk te verplichten om zich te laten injecteren met vaccin dat -tig virusvarianten achterloopt. Met de juiste propaganda, of wat discriminatie moet dat gaan lukken?

BLCKBX bracht niet alleen de voorgestelde verplichting ter sprake, maar ook de wederom zwartgelakte documenten…

“De Wetenschappenlijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) sluit verplichte vaccinaties niet uit en pleit voor de herinvoering van het coronapaspoort. Uit WOB-documenten blijkt wederom dat er niet de waarheid is gesproken over het betreffende coronatoegangsbewijs door toenmalig minister Hugo de Jonge. Redacteur David Boerstra ontcijfert de zwartgelakte documenten in een uitzending van BLCKBX.” – BlCKBX

 

 
Dwang en corruptie voor het invoeren van de “nieuwe normaal”, of te wel een controle staat, is de belangrijkste motivatie voor het “aanbieden van een gratis booster”?
 

 
Bronnen:

1. https://www.ema.europa.eu/en/news/first-adapted-covid-19-booster-vaccines-recommended-approval-eu
2. https://www.npostart.nl/op1-1-september-2022/01-09-2022/POW_05399216
3. https://www.youtube.com/watch?v=qX2w0Rd26Fg
4. https://tobyrogers.substack.com/p/the-end-of-covid-19-vaccine-safety
 

 
Over de auteurs:

Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en maakt deel uit van het kernteam van de Stichting Vaccinvrij
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en is initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This