Overheidsorganisaties horen transparant te zijn. Ze hebben het over misinformatie. Wat is misinformatie? Wie bepaalt dat? En wie zit er achter de eindeloze censuur van de (ervarings)deskundigen, en van de burgerjournalisten die vraagtekens plaatsen bij het monotone overheidsnarratief omdat telkens weer blijkt dat er informatie wordt achtergehouden, of informatie niet klopt?
Facebook heeft een zeer grote rol gespeeld in het censureren van informatie: in een tijdsspanne van 8 maanden verwijderde facebook 12 miljoen posts met “onjuiste informatie over het coronavirus”, en 9 pagina’s die samen 65 miljoen volgers hadden.
Hoeveel informatie is er NIET terecht gekomen bij de mensen die het nodig hadden om zich te kunnen beschermen tegen een risicovol vaccin?
Een innovatieve burger wist de algoritmes van Facebook te omzeilen om ervaringen van medemensen met vaccinatieschade te communiceren naar de buitenwereld. ‘Died Suddenly News’ groeide in zeer korte tijd uit tot bijna 300.000 leden. En wat er toen ontstond ziet u in het onderstaande verslag van onderzoeksjournalist Del Bigtree.