Gideon van Meijeren: ‘Dit is een politiek strafproces!’ – steun Gideon in de rechtbank

door | 24 mei 2024 | COVID-19 ziekte, Rechten

Op 28 mei moet Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren voor de rechter verschijnen in wat hij zelf noemt een politiek strafproces, waarbij hij vervolgd wordt voor het oproepen tot geweld tegen de overheid.

Van Meijeren zou mensen kunnen aanzetten tot het gebruik van geweld tegen de overheid. ‘En dat is niet oké,’ zegt de persvoorlichter van het OM in een videoboodschap die te zien is in de uitzending. Of Van Meijeren dat daadwerkelijk heeft gedaan, staat uiteraard ter discussie in deze zaak en ook in dit interview.

Het OM denkt een zaak te hebben op basis van een tweetal video’s in combinatie met uitingen op sociale media die een context van een kwaadaardig elitenarratief schetsen en zijn deskundige autoriteit waarmee zijn boodschap extra kracht zou worden bijgezet.
 

 
In een totalitair regime wordt de oppositie “geïntegreerd”, en als ze daar niet vatbaar voor zijn verboden. Het proces van Gideon van Meijeren lijkt een stap te zijn in de zeer verontrustende ontwikkeling om oppositie te verbieden. Het is een openbare rechtszitting met een publieke tribune. Bij de regiezitting die al heeft plaatsgevonden (een niet inhoudelijke, maar puur om de procedure vast te leggen zitting) zag Gideon tot zijn verbazing dat de zaal stampvol zat.

“Het gaf me ontzettend veel steun en ook kracht omdat dat bevestigd dat mensen inzien dat dit niet zo maar een proces is tegen mij als persoon, maar dat dit een aanval is op de democratische rechtsstaat”

Steun Gideon in de Rechtbank!

Aanstaande dinsdag 28 mei om 09h00 staat Gideon terecht voor opruiing bij de Rechtbank in Den Haag.  
Wil je hem een hart onder de riem steken en laten zien dat je hem steunt in deze politieke vervolging? Iedereen is van harte welkom om de zitting bij te wonen op de publieke tribune. Zorg dat je uiterlijk 08h45 aanwezig bent! Let op: vol is vol, dus als je zeker wil zijn van een plekje, wees dan extra op tijd!

 

 
 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This