Het korte geheugen van Hugo de Jonge leidt tot verzet en creativiteit bij de bevolking

door | 17 sep 2021 | COVID-19 ziekte

Nog maar een paar maanden geleden was Hugo de Jonge zeer uitgesproken tegen elke vorm van (indirecte) verplichting. De cijfers laten zien dat er geen sprake is van enig gevaar op dit moment, maar de Jonge heeft het inmiddels bekende scenario van de overvolle IC’s maar weer van stal gehaald om als een blad aan de boom om te slaan.

 
Laten we eerste even naar de uitspraken van de Jonge kijken en daarna naar het verzet en de creativiteit die de extreme maatregelen oproepen bij de bevolking.
 

 

 

De ongevaccineerden zijn de zondebok

De cijfers wijzen er niet op dat er nog sprake is van een pandemie. Maar het toekomst scenario is dat “door de ongevaccineerden” de IC bedden weer vol zullen lopen. Structureel is er in 1,5 jaar wanbeleid niets gedaan om het tekort aan IC-bedden op te schalen. Zowel het tekort aan IC-bedden als het gevaar van de ongevaccineerden die ziektes verspreiden zijn de excuses voor de steeds groter wordende leugens en chaos die onze politici creëren.

Het volgende overzicht van hartvoorvrijheid.nl maakt duidelijk dat het argument van de ongevaccineerden die de IC’s bezetten geen stand houdt als argument voor het discrimineren – lees dwingen om te vaccineren – van burgers die geen vaccin willen.
 

 

 
Is het toeval dat op de dag af precies 80 jaar geleden in Nederland plakkaten verschenen om aan te kondigen dat de toegang werd geweigerd aan Joden? Bizar.

“Op 15 september 1941 verschijnen de beruchte plakkaten met het opschrift ‘Voor Joden verboden’. Joden mogen geen bezoeken meer brengen aan parken, dierentuinen, cafés, restaurants, hotels, pensions, schouwburgen, cabarets, variétés, bioscopen, sportinrichtingen, concerten, openbare bibliotheken, leeszalen of musea.” – Geschiedenislokaal1
 

 

De verwarring

Als “tegemoedkoming” deelde de minister mee dat je nog wel in de horeca mocht werken.

“Vandaag kondigt het demissionair kabinet nieuwe coronamaatregelen aan, waaronder het laten zien van de coronapas om de horeca te kunnen bezoeken. Toch wil minister Hugo de Jonge de ongevaccineerden ook tegemoet komen: ‘Je kunt nog wel in de horeca werken.’
 
“Ik begrijp dat het moeilijk is om te horen dat je nu niet meer zomaar op het terras kunt gaan zitten als je niet gevaccineerd bent”, zegt De Jonge. “Maar ik heb ook goed nieuws: je kunt nog wel op het terras lopen, met een dienblad tjokvol met glazen op je hand.” Hij legt uit dat je door een handige regel je klanten wel mag vragen om een vaccinatiebewijs, maar als werkgever je personeel niet. “Zo komen we er wel uit met elkaar.” – de Speld2

We komen er wel uit met elkaar? Huh?
 

 
Het RIVM haastte zich om zonder uitleg de richtlijnen voor werkgevers aan te passen. We kunnen erop wachten dat dit gaat leiden tot arbeidsconflicten en rechtszaken, want er bestaat natuurlijk nog zoiets als privacy van medische gegevens.De werknemer hoeft overigens geen antwoord te geven op de vraag.3
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verzet

De golf van afschuw die er door het volk heenging op 15 september was bijna tastbaar. En terecht. Wanneer in de Nederlandse geschiedenis werden gezonde Nederlanders gediscrimineerd? Wat vinden we daarvan? En gaan we gehoorzamen?

 

 

 
Khalid Oubaha heeft maar liefst 23 horecazaken en is niet van plan de QR-codes te scannen. Hij zei in Opt1: “Wij moeten weer gaan controleren en gaan investeren in mensen. Ik wil mezelf niet voor het karretje laten spannen door het kabinet om de vaccinatiegraad omhoog te gooien.”4

Europa-correspondent Stefan de Vries is eveneens kritisch op de QR-maatregel en de vrijheden die het inperkt in Opt1. “Je werpt hiermee een barrière op, op basis van medische gegevens. Het is een gevaarlijk precedent. Er wordt hiermee een tweedeling in de maatschappij gecreëerd.”4

 
Zelfs het NRC berichtte: “Als de coronapas geen effect heeft op de besmettingen, moet hij onmiddellijk worden ingetrokken. En als hij wel effect sorteert, mag hij ook niet de norm worden. Burgers benadelen omdat ze zich niet willen laten vaccineren of testen, gaat ver.”5 En de gemeente Volendam gaf direct aan als gemeente geen gehoor te geven aan deze maatregel.

 

 

Alle horeca bedrijven in Volendam hebben deze sticker op hun raam:

 

 

 

Ook deze poster schijnt in Nederland bij heel wat horecazaken opgeplakt te zijn.

 

 

 

 

Creative oplossingen

Aangezien de burgers die gediscrimineerd worden gewone gezonde mensen zijn is het logisch dat we ons eigen plan gaan trekken. Creatieve oplossingen schieten uit de grond.

• Vrije Restaurants
https://www.instagram.com/adelheidstorms/guide/iedereen-welkom/17917940068926193/

• Vrije restaurants op Telegram
Na het fantastische vrije camping initiatief, heb ik met het oog op de aanstaande testmaatschappij, besloten Vrije Restaurants te starten.
https://t.me/vrijerestaurants01

• Kaart van Nederland met 647 horecazaken (groeiend)
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1AvaXk8XYPlwPbmLG1PUcdM3RQvGLrb-H&ll=52.14790349974975%2C5.294245100000005&z=6

• Stichting Keuze vrij bij mij
https://www.keuzevrijbijmij.nl

 
Burgerlijke ongehoorzaamheid is een gezonde optie. Iedereen voelt op zijn klompen aan dat discriminatie van gezonde mensen niet klopt. Deze maatregel is slechts bedoeld om mensen aan te zetten om de prik te halen.

 

 

Doorzichtig

Femke Halsema liet in het Parool weten dat Amsterdam niet actief gaan handhaven op de coronapas in de horeca.6 Het commentaar van een lezer was veelzeggend: “Mensen weer wat meer ruimte geven zodat het niet escaleert en dan later alsnog handhaven – zo doorzichtig”. Veel mensen houden er al rekening mee dat we weer worden voorgelogen – hoe triest.

 

 

 
Bronnen:
1. https://www.geschiedenislokaal024.nl/bronnen/voor-joden-verboden/
2. https://speld.nl/2021/09/15/kabinet-komt-ongevaccineerden-tegemoet-je-kunt-nog-wel-in-horeca-werken/
3. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/mag-ik-een-werknemer-verplichten-zich-te-laten-vaccineren
4. https://op1npo.nl/2021/09/14/wim-voermans-en-stefan-de-vries-over-verplichting-corona-app-in-cultuur-en-horecabranche/
5.https://www.nrc.nl/nieuws/2021/09/16/coronapas-is-onaangenaam-en-mag-maar-heel-kort-duren-a4058498
6. https://www.parool.nl/amsterdam/halsema-amsterdam-gaat-niet-actief-handhaven-op-coronapas-in-horeca~bb00900f/

 

 
Over de auteurs:
Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en verzamelt en verspreidt informatie over vaccins.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde kinderen, schrijfster van het boek: “Vaccinvrij – ouders artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien”, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This