Het RIVM is in conflict met… het RIVM?!

door | 7 okt 2020 | BMR-vaccin, COVID-19 ziekte

Het onderstaande filmpje stond op de website van het RIVM, maar het is plotseling van de site verdwenen. Waarom? U mag het zeggen.

 

 

 

Jaap van Dissel

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM en voorzitter van het Outbreak management Team (OMT) heeft al vanaf het begin van de coronacrisis gezegd dat “mondkapjes een buitengewoon gering effect hebben op de pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen”.1 Maar het kabinet doet gewoon waar het zin in heeft? en het RIVM is tenslotte ook een overheidsinstantie, dus het instituut schaart zich achter het beleid?

 

 

RIVM -De basisregels voor iedereen

Het instituut is het kennelijk niet eens met Jaap van Dissel. Het RIVM heeft een lange pagina op haar website met “basisregels die voor iedereen gelden”. Afstand houden, thuis werken, etc. en natuurlijk ook het dragen van mondkapjes. Het RIVM schrijft hierover:

“Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in de volgende situaties:
 
In alle voor publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden zoals:
 
Winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations, etc.
 
Restaurants en cafés, theaters en concertzalen, wanneer mensen staan of lopen. Het mondkapje kan af wanneer mensen hebben plaatsgenomen op hun zitplaats.
 
Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.
 
In het openbaar vervoer blijft het mondkapje verplicht.”2

 

En nu maar hopen dat u er geen gezondheidsklachten van krijgt.

 

 

Britsh Medial Journal (BMJ)

In een recent artikel (09-04-20) in BMR – een gereputeerd medisch tijdschrift – stellen de auteurs over de gezondheidsrisico’s van het dragen van mondkapjes:

 

(1) Het dragen van een mondkapje kan een vals gevoel van veiligheid geven en ervoor zorgen dat mensen zich minder gaan bezighouden met andere maatregelen ter bestrijding van infecties, waaronder sociale afstand nemen en handen wassen.

 
(2) Ongepast gebruik van mondkapjes: mensen mogen hun maskers niet aanraken, moeten hun maskers voor eenmalig gebruik regelmatig vervangen of wassen, ze op de juiste wijze verwijderen en andere beheersmaatregelen nemen, anders kunnen hun risico’s en die van anderen toenemen.

 
Andere mogelijke neveneffecten waar we rekening mee moeten houden zijn:

 
(3) De kwaliteit en het volume van de spraak tussen twee mensen die een mondkapjes dragen wordt aanzienlijk aangetast en ze kunnen onbewust dichterbij komen. Hoewel men kan worden getraind om de neveneffecten tegen te gaan n.1, kan dit neveneffect moeilijker aan te pakken zijn.

 
(4) Het dragen van een mondkapje zorgt ervoor dat de uitgeademde lucht in de ogen terechtkomt. Dit geeft een ongemakkelijk gevoel en een impuls om uw ogen aan te raken. Als uw handen besmet zijn, besmet u zichzelf.

 
(5) Mondkapjes belemmeren de ademhaling. Voor mensen met COPD zijn mondkapjes in feite ondraaglijk, omdat ze hun ademnood verergeren.[5] Bovendien wordt bij elke ademhalingscyclus een fractie van de eerder uitgeademde kooldioxide ingeademd. Deze twee fenomenen verhogen de ademhalingsfrequentie en -diepte, waardoor de hoeveelheid ingeademde en uitgeademde lucht toeneemt. Dit kan de last van covid-19 verergeren als besmette mensen die mondkapjes dragen meer vervuilde lucht verspreiden. Dit kan ook de klinische toestand van geïnfecteerde mensen verergeren als verdieping van de ademhaling de virale belasting naar beneden duwt in hun longen.

 
(5B) De in punt 5 beschreven effecten worden versterkt als de mondkapjes zwaar besmet zijn (zie punt 2).

 
(6) Hoewel het belemmeren van de overdracht van persoon tot persoon de sleutel is tot het beperken van de uitbraak, is tot nu toe weinig belang gehecht aan de gebeurtenissen die plaatsvinden nadat een overdracht heeft plaatsgevonden, terwijl aangeboren immuniteit een cruciale rol speelt. Het belangrijkste doel van de aangeboren immuunrespons is het onmiddellijk voorkomen van het vermeerderen en verspreiden van vreemde ziekteverwekkers door het hele lichaam.[6] De werkzaamheid van de aangeboren immuniteit is sterk afhankelijk van de virale belasting. Als mondkapjes een vochtige omgeving creëren waar de SARS-CoV-2 actief kan blijven als gevolg van de waterdamp die continu wordt opgevangen door de ademhaling, bepalen ze een toename van de virale belasting en kunnen ze daarom de aangeboren immuniteit ondermijnen en een toename van de infecties veroorzaken. Dit fenomeen kan ook inwerken op de eerdere punten en deze versterken.

 

 

De noodzaak van een open debat

Duizenden artsen in Nederland hebben middels een petitie aan gegeven dat zij denken dat het tijd is voor een openbaar debat. Op hun site vindt u een beknopte en zeer informatieve uitleg over de disproportionaliteit van de maatregelen.

Meer informatie: https://stichtingvaccinvrij.nl/petitie-nederland-terug-naar-normaal-stop-de-angst-voor-corona-start-het-open-debat/

Wij kunnen ons hier helemaal bij aansluiten.
 

 

 

Bron:

1. https://nos.nl/artikel/2350709-van-dissel-blijft-erbij-gewone-mondkapjes-hebben-weinig-effect.html
2. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen
3. https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1435/rr-40

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This