Hugo de Jonge – de aangifte, de mondkapjesdeal, de leugens en meer

door | 8 apr 2022 | COVID-19 ziekte, Hugo de Jonge

De bagger die omhoogkomt over Hugo de Jonge is zo groot dat zelfs de reguliere media haar ogen er niet langer voor kunnen sluiten. Burgerjournalisten hebben met de WOB-verzoeken dermate veel aanwijzingen boven water gekregen dat het belachelijk wordt om nog langer te ontkennen dat de overheid zich schuldig heeft gemaakt aan opzettelijk wanbeleid.

 
Er zijn twee zaken waar iemand normaalgesproken slapeloze nachten van zou moeten hebben, maar die de Jonge niet lijken te deren: een aangifte die tegen hem is gedaan met maar liefst 69.019 medeondertekenaars, en een debat in de Tweede Kamer over zijn aandeel in de mondkapjes-deal.

De aangifte is op 10 januari 2022 ingeleverd. En het openbaar ministerie is al drie maanden bezig om te bedenken of ze hem in behandeling zullen nemen. Ik ontving op 6 april een update van Army of Love over de aangifte tegen Hugo de Jonge waaruit het volgende citaat:

“Momenteel zijn twee officieren van Justitie bezig met de aangifte. Zij zullen bepalen of de aangifte officieel in behandeling zal worden genomen.
 
Belangrijk: Wettelijk is er geen termijn waarbinnen het OM een aangifte in behandeling moet nemen. In de praktijk kunnen zij er dus zo lang over doen als zij willen.”

 

Hoe lang zal de grootste aangifte in de Nederlandse geschiedenis tegen één persoon ooit worden getraineerd? En hoe groot zijn de misdaden waarmee de Jonge weg zal blijven komen?

 

 

Hugo de Jonge verder in de problemen

Uit de vrijgegeven overheidsdocumenten onder de Wet Openbaar Bestuur (Wob) blijkt inmiddels hoever Hugo de Jonge is gegaan in het overtreden van de regels. Mordechai Krispijn van Army of Love verzamelde een paar feiten die inmiddels uit de Wob – stukken naar voren zijn gekomen:

 
• De cijfers in het Corona dashboard zijn gemanipuleerd
Jawel, je leest het goed. De cijfers moesten zo ‘alarmerend’ mogelijk worden voorgesteld. Dit ging zelfs zo ver dat uiteindelijk het RIVM haar handen van het corona-dashboard heeft gehaald. Daarover is niets naar het grote publiek gecommuniceerd.

 
• De Jonge negeerde gerechtelijke uitspraken
De overheid heeft als plicht om binnen 8 weken te reageren op een Wob-verzoek. De Jonge zorgde ervoor dat dit uiteindelijk anderhalf jaar op zich liet wachten hetgeen voor boetes zorgde voor het ministerie.

 
• De Jonge ontloopt e-mail verkeer op zijn VWS-mailaccount
Tot voor kort heeft de Jonge het e-mailverkeer via zijn iCloud-mail laten lopen. Dit is bij wet verboden als het hier gaat om beleidstukken en vertrouwelijke informatie. Ook liet hij zijn ambtenaren weten om nota’s geprint in zijn tas te willen ontvangen.

 
• Mondkapjesdeal
Inmiddels blijkt dat de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden tot stand is gekomen door Hugo de Jonge. Daarbij zijn aanbestedingsregels overtreden.
 

Daarnaast is er nog de 5,1 miljard Euro die niet verantwoord kon worden. Sywert is een afleiding voor de €5.200.000.000,00 die VWS heeft betaald zonder dat er facturen voor zijn te vinden. Wij willen graag weten op welke bankrekeningen, ten name van wie, met welke betalingsomschrijvingen en op grond van welke overeenkomsten VWS heeft betaald. Het is alleen maar ons belastinggeld…

 

 

Update kamerdebat over de mondkapjesdeal

Marianne Zwagerman maakte een prachtig filmpje over de rol van Hugo de Jonge bij de mondkapjesdeal met Sywert dat op donderdag 07-04-22 heeft gepost. Tot het laatst blijft hij liegen, bovenop al zijn andere aantoonbare leugens in de coronacrisis. En bovendien probeert de regering deze “pion” in het smerige spel dat wordt gespeeld te redden.

“Twee dagen voor het debat van vanmiddag probeerde de regering met de hulp van accountantskantoor Deloitte nog een rookgordijn te creëren, de Kamer kreeg weer geen antwoorden op hele simpele vragen. En zelfs gisteren, toen het ministerie dan eindelijk wat appjes tussen Hugo de Jonge en Sywert vrijgaf werd er weer van alles zwartgelakt. Terwijl wij wel in de gaten gehouden worden door de NCTV! Dat liegen MOET vandaag stoppen. Dag Hugo! Tot nooit meer ziens in de politiek.” – Marianne Zwagermann

 

 

 
Misschien kunnen we het als volgt samenvatten: Hugo de Jonge is een pathologische leugenaar en zijn eigen agenda heeft niets te maken met volksgezondheid. Als je een order van 100 miljoen gunt aan een partij omdat die dan niet meer kritisch twittert in plaats van naar de betrouwbaarheid en de kwaliteit te kijken – waar ben je dan mee bezig?

En het maakt overigens niet uit op welke post hij zit. Na nog maar een paar maanden Minister van Huisvesting is het gerommel met geld al geschied en door Freek Jansen (FvD) opgemerkt:

“Er is 230 miljoen euro subsidie gegaan naar het ‘aardgasvrij’ maken van woningen. Slechts 1200 woningen zijn daadwerkelijk van het gas gehaald. Dus waar is de rest van het geld gebleven?”Freek Jansen

 

 

En wat is de uitslag van het debat?

 
Het vragenvuur had natuurlijk het einde van de politieke carrière van de Jonge moeten zijn. Maar zelfs hier heeft hij zich uitgelogen. En waarschijnlijk was in de achterkamertjes politiek allang besloten dat de Jonge nog wel bruikbaar is voor het verder implementeren van de sustainable development goals. Dat hij de motie van afkeuring heeft overleefd is veelzeggend voor de rest van de politici die Nederland “besturen”.

 

 
Hoe kan een politicus wegkomen met zoveel leugens, met corruptie, en met misdaden op zijn geweten? De mondkapjes-deal is slechts het topje van de ijsberg. Laten we nog even luisteren naar Pepijn van Houwelingen die ons blikveld verbreedt van de 20 miljoen voor kruimeldief Sywert naar de miljarden Euro’s die zijn “verdwenen” onder leiding van de Jonge.
 

 
Het Parool, de NRC, en de Volkskrant vonden het allemaal niet belangrijk genoeg om op de voorpagina te zetten. Slechts Trouw berichtte op de voorpagina:“Minister de Jonge overleefde een motie van wantrouwen. Het kabinet heeft zijn eerste deuk in de reputatie”. Ehhhh niet echt. Bij een snel groeiend deel van de Nederlandse bevolking is de reputatie, evenals het vertrouwen in dit kabinet tot onder het vriespunt gedaald. Hoe kunnen we de Nederlandse politiek nog serieus nemen?
 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This