Hugo de Jonge onthult testbeleid – honderden artsen staan op tegen deze strategie!

door | 25 feb 2021 | COVID-19 ziekte

Op 19-02-21 bericht de Telegraaf: Minister De Jonge onthult testplan: weinig hoop voor horeca en winkels[1]

De strategie van Hugo de Jonge is de lockdown af te bouwen door het opbouwen van een “testsamenleving”, wat volgens hem nodig is “om het virus onder controle te krijgen”.

“We willen testen niet meer alleen gebruiken voor het opsporen en traceren van corona, maar juist ook voor het weer veiliger mogelijk maken van het sociale leven, van werk en het onderwijs. In april is er ruimte om dagelijks enkele honderdduizenden mensen een testbewijs te geven. Een negatieve uitslag is het toegangsbewijs tot het sociale leven.” – Huge de Jonge1

Volgens de coronaminister de komende weken, misschien zelfs maanden nog weinig mogelijk.

“In ieder geval zijn grote stappen nu echt onverantwoord. Maar kleine stapjes worden wel degelijk weer mogelijk. Met toegangstesten maken we dingen mogelijk die anders niet mogelijk waren.” – Hugo de jonge1

Naast een spoor voor het ’sociale leven’ heeft hij ook een spoor ’veiliger werken’ en ’veiliger studeren’. De Jonge schetst geen perspectief om snel weer naar de werkvloer te komen. Wel kunnen werkgevers personeel preventief laten testen. En in 35 middelbare scholen zijn proeven gestart. Ook voor hogescholen zijn er plannen om met testen meer fysiek onderwijs mogelijk te maken.

De Jonge schetst een beeld waarin testen steeds normaler wordt. Het grootschalig testen tuigt hij nu op in samenwerking met het bedrijfsleven. Over enkele maanden moeten er dan dagelijks 400.000 tests beschikbaar zijn om mensen een testbewijs te geven op de app ’CoronaCheck’. “De app is zo goed als klaar. Het is helemaal nieuw. Daar is al een tijdje aan gewerkt.”

 

 

Is Hugo de Jonge gestoord?

Zelfs de journalist van de Telegraaf maakt een voorzichtige tegenwerping:

“Het kleine reepje licht dat deze teststrategie doet schijnen over de komende maanden wordt overschaduwd door al het leed van ondernemers in onder meer de detailhandel en de horeca. Door de uitzichtloosheid voor jongeren. Door de eenzaamheid van ouderen. Door het chagrijn van steeds meer Nederlanders over de voortslepende lockdown. De Jonge is toch ook minister van Welzijn?”
 
“‘Ik snap het zo goed’, reageert hij. ‘Het begon als een gezondheidscrisis, het werd een economische crisis en het is inmiddels ook een sociaal-maatschappelijke crisis. Je hebt mensen die lijden onder het virus, maar je hebt inmiddels nog veel meer mensen die lijden onder de maatregelen. Dat feit maakt niet dat je kunt stoppen met die maatregelen. Dat zou het leed alleen nog maar groter maken.’”

 

 

Artsen COVID-collectief

Het artsen COVID-collectief is het niet met de Jonge eens. Het volgende fragment komt uit het persbericht van COVID-19 dat er op 22-02-2021 uitgaat:

Honderden artsen staan op tegen strategie Hugo de Jonge

Demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, presenteerde op 19 februari jl. zijn nieuwe teststrategie. Vanuit de artsengemeenschap wordt hier vol ongeloof op gereageerd. Het Artsen Covid Collectief, dat ruim 1.000 medisch specialisten vertegenwoordigt, spreekt van een grote fout. “Zoals demissionair-premier Rutte zelf al aangaf, moet je je alleen laten testen bij klachten”, aldus Evelien Peeters, internist en voorzitter van het Artsen Collectief. “Meer en gedwongen (snel)testen bij niet zieke mensen leidt tot schijnveiligheid, versterkt angsten en is ethisch onverantwoord.”

Het Artsen Collectief vindt het massaal (snel)testen van de bevolking onacceptabel. Een sneltest/PCR-test meet geen virussen. Daarom kan de test op zichzelf ook geen diagnose stellen. Alleen na beoordeling van gezondheidsklachten door een arts kunnen deze testen een extra check zijn. Meer niet. Het testen van mensen zonder klachten is dan ook zeer onverstandig.2,3 “Wij maken ons ernstige zorgen over de maatschappelijke druk en angstcultuur die in stand gehouden wordt. Mensen volgen hierdoor bijna willekeurig adviezen van onze overheid op. Als medici twijfelen wij oprecht en ernstig aan zowel de fundamenten als de strategie van dit beleid.”

In lijn met het advies van de Gezondheidsraad (14 januari jl.)4 die concludeert dat ‘een dergelijk beleid niet wenselijk en zelfs onrechtmatig is’, waarschuwt het Artsen Collectief voor de verregaande voorstellen. “Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zomaar een gezegde”, stelt Marcel Toth, psychiater. “De maatschappelijk druk, het elkaar controleren, de onzinnige taak voor gezonde mensen om te bewijzen dat ze gezond zijn; dit veroorzaakt allemaal ongetwijfeld meer ziekte door chronische stress (psychisch en lichamelijk) dan het ooit aan positieve effecten zal kunnen opleveren”. Deze duidelijke stellingname wordt breed gedragen binnen het Artsen Collectief dat medici vertegenwoordigt in vrijwel alle specialismen.

 

 

De bevolking

In de bevolking neemt het verzet alleen maar toe. Als we stoppen met testen zou de “pandemie” voorbij zijn. En zijn de testen niet alleen maar een opstapje tot het vaccin om “het virus onder controle te krijgen”?

Hugo de Jonge wordt door velen niet meer serieus genomen.

 

 

 

 

 

 
Bronnen:
1. https://www.telegraaf.nl/financieel/761658756/minister-de-jonge-onthult-testplan-weinig-hoop-voor-horeca-en-winkels
2. https://www.ad.nl/buitenland/who-wie-geen-symptomen-heeft-verspreidt-coronavirus-nauwelijks~a8ad38ea
3. M. Tóth, H. Visser, Gezonde mensen maken elkaar niet ziek. Medisch contact 03, pag 18, 21 januari 2021 https://www.antroposofiedenhaag.nl/files/docs/2021/03_Gezonde%20mensen%20maken%20elkaar%20niet%20ziek.pdf
4. https://www.gezondheidsraad.nl/binaries/gezondheidsraad/documenten/adviesaanvragen/2020/12/17/adviesaanvraag-ethisch-kader-uitgebreid-testprogramma-covid-19/Adviesaanvraag-ethisch-kader-uitgebreid-testprogramma-COVID-19_VWS-GR_20201217.pdf

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This