Israël – een van de meest gevaccineerde landen ter wereld heeft een groot probleem met het (nieuwe) coronavirus

door | 9 jul 2021 | COVID-19 vaccin, COVID-19 ziekte

Israël is een van de meest gevaccineerde land ter wereld. Het zag er eerst rooskleuring uit, maar dit heeft niet lang geduurd. Wilt weten hoe het in Nederland in de herfst verder gaat met de “Covid-crisis” als iedereen is gevaccineerd? Lees het onderstaande artikel dat eerder verscheen in ‘The Vaccine Reaction.

 

 

Israël – het land met de meest gevaccineerde bewoners heeft een groot probleem met het (nieuwe) coronavirus

 
Toen 81% van de volwassen bevolking van Israël (en bijna 59% van de totale bevolking) volledig was gevaccineerd tegen COVID-19 en het aantal gemelde SARS-CoV-2-besmettingen was gedaald tot minder dan 20 gevallen per dag, heeft de Israëlische regering de meeste beperkingen in verband met COVID-19 in Israël op 1 juni 2021 opgeheven. Eén van de belangrijkste resterende beperkingen was de eis dat mensen mondkapjes bleven dragen in openbare binnenruimten, maar zelfs die beperking werd medio juni opgeheven.1,2,3,4“Israël is het eerste land ter wereld dat Corona verslaat. Dat is allemaal te danken aan ons succesvolle nationale vaccinatieprogramma.”5

Tijdens een ceremonie op Onafhankelijkheidsdag was er zelfs een eerbetoon aan Pfizer, Inc. voor zijn rol bij het leveren van het experimentele mRNA-vaccin dat in Israël wordt gebruikt. De CEO van Pfizer, Albert Bourla, hield een korte videotoespraak voor het publiek. Hij zei:

“Samen hebben we aangetoond dat we door massavaccinatie de COVID-19 pandemie kunnen verslaan en levens kunnen redden.”5

“De situatie hier is verbazingwekkend als je kijkt naar wat er over de hele wereld gebeurt. Het is het bewijs hoe vaccins ons weer terug kunnen brengen naar ons normale leven,” zei Lior Haiat, woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. “Waar het op neerkomt is dat vaccinatie de oplossing is voor de COVID. Als er één boodschap is die we naar het buitenland kunnen sturen, dan is het wel dat dit de manier is om deze crisis te overwinnen – de gezondheidscrisis en ook de economische crisis.”6

 

 

Delta-variant veroorzaakt piek in coronavirusgevallen en benoeming van nieuw Outbreak Management Team

 

Arts met vraagtekens en een laptopAlles leek Israël voor de wind te gaan tot rond de derde week van juni, toen het ministerie van Volksgezondheid bekend maakte dat het 227 nieuwe gevallen van het coronavirus had geregistreerd, vergeleken met 13 gevallen van het virus in de voorgaande week, en dat 70 procent van die gevallen was veroorzaakt door de Delta-variant van het virus.7,8 Vanwege de plotselinge piek in het aantal gemelde SARS-CoV-2-gevallen stelden ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid op 25 juni de verplichting voor het dragen van mondkapjes binnenshuis in Israël opnieuw in en adviseerden zij mensen om zelfs bij evenementen buitenshuis mondkapjes te dragen.9

Op 27 juni nam de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, Chezy Levy, ontslag uit zijn functie. Later die dag kondigde de nieuwe premier van Israël, Naftali Bennett, de benoeming aan van (gepensioneerd) generaal-majoor Roni Numa als speciale tsaar om de reactie op het coronavirus-beleid te beheersen in de belangrijkste toegangspoort van het land, Ben Gurion International Airport.10,11

In zijn toelichting bij de benoeming van Numa zei premier Bennett:

“Sinds anderhalf jaar is er nationaal gezien een zwak punt, en dat is de luchthaven Ben-Gurion. Daarom hebben we, in samenspraak met de minister van Transport, de minister van Volksgezondheid en de minister van Binnenlandse Zaken, besloten een speciale directeur aan te stellen om de transities af te handelen en te voorkomen dat dit virus en toekomstige varianten en virussen uit de hele wereld Israël binnenkomen12

Bennett voegde eraan toe:

“Israël heeft niet veel grensovergangen – het is in feite een soort eilandstaat. Er is geen reden waarom we ons niet zouden kunnen verdedigen, zelfs als er geen vaccin zou zijn.”12

Op 28 juni werd Israël’s Nationale Coronavirus Project Coördinator Nachman Ash aangesteld als de nieuwe directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid.13,/sup>

Plotseling, bijna van de ene dag op de andere, is er opnieuw een gevoel van urgentie in Israël-een hernieuwde COVID-19 crisis in een land dat zichzelf onlangs als eerste in de wereld had uitgeroepen om “Corona te verslaan” en zijn verplichte massa-vaccinatieprogramma had geprezen als de reden van het behalen van deze overwinning.

 

 

Israël verscherpt maatregelen ter bestrijding van infecties met het coronavirus

 
Israël bereidt zich voor op een nieuwe oorlog tegen een vijand die het dacht te hebben verslaan. Het heeft twee nieuwe generaals aangesteld om een strijdstrategie ten uitvoer te leggen. Een van de strategieën is het strenger controleren van reizigers van en naar Israël.

Het Ministerie van Volksgezondheid blijft Israëli’s adviseren het land niet te verlaten tenzij dat absoluut noodzakelijk is en heeft degenen die het land hebben verlaten geïnstrueerd te verklaren dat zij geen landen zullen bezoeken waar een hoog risico van besmetting met het coronavirus bestaat. Iedereen die Israël binnenkomt en niet is gevaccineerd of hersteld van COVID-19 zal in quarantaine moeten. Ook iedereen die terugkeert naar Israël uit landen waarvoor een reisverbod geldt (Argentinië, Brazilië, India, Mexico, Rusland en Zuid-Afrika) zal in quarantaine moeten, zelfs als ze volledig zijn gevaccineerd.11,12,13

 
Naast de strengere reisvoorschriften zal het ministerie van Volksgezondheid opnieuw de nadruk leggen op het dragen van mondkapjes en het laten vaccineren, vooral van kinderen. “Onze aanpak is eenvoudig: maximale bescherming voor Israëlische burgers, met minimale schade voor de dagelijkse gang van zaken en de economie in Israël; mondkapjes in plaats van beperkingen, vaccins in plaats van lockdowns,” zei premier Bennett.12

Israël heeft een voorraad van ongeveer 1,4 miljoen doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin, die naar verluidt op 31 juli 2021 zal aflopen. Het ministerie van Volksgezondheid zal zich inspannen om zoveel mogelijk mensen voor die tijd volledig gevaccineerd te krijgen.13

De onderliggende veronderstelling bij de hernieuwde vaccinatiepogingen van de Israëlische regering is natuurlijk dat Pfizer’s Covid-vaccin doeltreffend zal zijn om de opmars van de SARS-CoV-2 Delta-variant af te remmen. Maar die veronderstelling is mogelijk onjuist, zoals blijkt uit het feit dat naar schatting 40-50 procent van de nieuwe infecties met het coronavirus in Israël zich voordoet bij mensen die al zijn ingeënt tegen COVID-19.

Dat stelt de Israëlische regering, of welke regering dan ook, voor een groot dilemma, als blijkt dat ze op het verkeerde paard hebben gewed.

 

 

 
Bronnen:

1 Choi J. Israel lifts most COVID-19 restrictions. The Hill June 1, 2021.
2 Kershner I. With most adults vaccinated and case numbers low, Israel removes many restrictions. The New York Times June 1, 2021.
3 The US Posts. Delta Variant Cases Spike, Israel Reintroduces Rule On Masks. June 25, 2021.
4 TOI Staff. Officials to weigh reimposing some virus restrictions as Delta variant spreads. The Times of Israel July 3, 2021.
5 Israel Today Staff. Israel Celebrates Vaccine Victory Over Corona. Israel Today Apr. 20, 2021.
6 Cohan A. Israel’s coronavirus vaccine success can happen in Massachusetts too, Israeli officials say. Boston Herald May 1, 2021.
7 TVR Staff. Half of COVID Delta Variant Infections in Israel are in Vaccinated People. The Vaccine Reaction June 28, 2021.
8 Guenot M. Israel says the Delta variant is infecting vaccinated people, representing as many as 50% of new cases. But they’re less severe. Business Insider June 24, 2021.
9 Haaretz. Israel Renews Indoor COVID Mask Mandate as Delta Variant Spreads. June 25, 2021.
10 Efrati I. Israel’s Health Ministry Director Resigns Amid COVID Delta Variant Outbreak. Haaretz June 27, 2021.
11 Eichner I. No new measures to fight coronavirus, ministers say. yNetNews.com June 28, 2021.
12 Tercatin R. Coronavirus in Israel: Gov’t appoints special airport commissioner. The Jerusalem Post June 27, 2021.
13 Tercatin R. Coronavirus ‘czar’ Nachman Ash named new Health Ministry director-general. The Jerusalem Post June 28, 2021.
14 TVR Staff. Half of COVID Delta Variant Infections in Israel are in Vaccinated People. The Vaccine Reaction June 28, 2021.

 

 
Vertaling: Door Frankema

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This