Justin Trudeau zegt dat 2023 het jaar wordt waarin de grootste alternatieve nieuwssite van Canada wordt opgeruimd

door | 30 dec 2022 | Overig

Eigenlijk had hier een artikel moeten staan met de titel: ‘2022 – het jaar van de onthullingen’, met een terugblik over de vele zaken die pijnlijk duidelijk zijn geworden in 2022, maar Google heeft daar een stokje voor gestoken. Filmpjes die ik wilde gebruiken in het overzicht waren opeens zowel in het artikel als op de rest van de site geblokkerd omdat “ik me niet aan de regels van Google had gehouden”.

De censuur van vaccin- of overheidscritici blijft toenemen, en de volgende ronde staat ons te wachten. Zal er een dag komen dat we helemaal monddood worden gemaakt? Loopt Canada op ons voor? In mijn mailbox zat vanochtend het onderstaande bericht van ‘Rebel News’, de grootste Canadese nieuwssite die met haar verslaggeving van de opstanden van de Canadese Truckers (vrachtwagenchauffeurs) miljoenen mensen in de hele wereld heeft bereikt. Premier Trudeau, fervent aanhanger van het World Economic Forum doet er alles aan om hen de mond te snoeren.

Ezra Levant, de initiatiefnemer van ‘Rebel News’ beschrijft de harde strijd die niet alleen achter de camera en op het internet wordt gevoerd, maar ook in de rechtbank. Het onderstaande artikel is een vertaling van ‘Justin Trudeau says 2023 is the year Rebel News must die’ – door Ezra Levant
 

 

Rebel nieuws moet omgebracht worden?

 
Justin Trudeau heeft elk jaar geprobeerd om Rebel News kapot te maken en tot nu toe heeft hij gefaald. Maar hij wordt steeds slimmer. Ik denk dat het hem deze keer wel eens zou kunnen lukken.

• In 2019 verbood Trudeau Rebel News verslaggevers om de verkiezingsdebatten bij te wonen. We gingen naar de federale rechtbank en een rechter beval Trudeau om ons binnen te laten. (Hij haatte dat.)

• In 2020 liet Trudeau ambtenaren van Elections Canada mij ondervragen over mijn boek, The Libranos, dat de corruptie van Trudeau blootlegde. Ze gaven me een boete van duizenden dollars en beweerden dat mijn boek illegaal was. (Ik weiger te betalen – we gaan nu in beroep bij de rechtbank).

• In 2021 verbood Trudeau onze verslaggevers opnieuw om de verkiezingsdebatten bij te wonen. En voor een tweede keer werd hij overruled door het Federale Hof. (Dat maakte hem nog nijdiger.)

• In 2022 had Rebel News de meest bekeken reportage in Canada over het truckerskonvooi. Dus Trudeau’s persoonlijke lijfwachten mishandelden onze verslaggevers Drea Humphrey en David Menzies en zijn politie schoot op onze verslaggeefster Alexa Lavoie. (We klagen ze aan in de rechtbank.)

Trudeau deed dat allemaal en nog veel meer, en toch is Rebel News nog steeds niet dood. In feite, 2022 was het jaar dat we ons grootste bereik tot nu toe hebben gehad.
 

 

Ondanks Trudeau’s inspanningen, was 2022 ons grootste jaar

Ik (Ezra Levant) heb een video gemaakt met de hoogtepunten van ons geweldige jaar. (niet ondertiteld)
 

 

 
In 2022…

* zette Rebel New de meeste verslaggevers ooit in;
* publiceerden we de meeste nieuwsverhalen ooit; en
* werden die verhalen gezien door de meeste kijkers ooit.

En Justin Trudeau kan daar niet tegen. Dus 2023 is het jaar dat hij ons kapot wil maken.
 

 

Bill C-11, de “Online Streaming Act.”

 
Hoe weet ik dat? Het staat in Trudeau’s nieuwe wet, C-11, de “Online Streaming Act.”

Trudeau heeft de journalisten ‘in dienst van de overheid’ van de CBC (Canada’s Broadcasting Corporation) al al onder controle sinds hij – met belastinggeld – het bedrijf heeft gekocht. En met zijn mediasubsidies, bestuurt hij 99% van de rest van de journalisten. Hij controleert wat ze zeggen. Dus hij zweet peentjes als hij kijkt naar Rebel News, een van de laatste onafhankelijke nieuwsbedrijven in Canada. En dat is de reden waarom hij sectie 9.1(1)(e) de wet in gesmokkeld heeft.

Wanneer de Online Streaming Act over een paar maanden wet wordt, zal sectie 9.1(1)(e) Trudeau de macht geven om internetbedrijven als Google, YouTube, Facebook en Instagram op te dragen de nieuwsbronnen zoals hij dat wil te promoten of te verbergen.

Hij kan hen bevelen de CBC en de Toronto Star te promoten, en het onmogelijk te maken Rebel News te vinden. Hieronder staat hoe het in de wet wordt geformuleerd:

Trudeau kan bevelen geven “… met betrekking tot het wel of niet aanbieden van programma’s en programmadiensten die zijn geselecteerd voor het publiek, met inbegrip van het aanbieden van, en de vindbaarheid van Canadese programma’s en programmadiensten”.

Laat me dit vertalen: Trudeau hoeft Rebel News niet meer te verbieden. Hij kan gewoon de grote internetbedrijven opdracht geven om ons te laten verdwijnen. Ik heb verschillende journalisten dit de “Kill Rebel Law” horen noemen, omdat het zo duidelijk op ons is gericht.

Maar ik heb nieuws voor Trudeau: we gaan niet bij de pakken neerzitten. Zoals mensen van ons gewend zijn zullen we keihard vechten als Trudeau ons probeert te censureren. En we hebben hem al twee keer verslagen in de federale rechtbank.
 

 

Maar wat als Trudeau echt zou slagen in dit plan?

 
Stel je voor dat er geen Rebel News zou zijn. Stel je voor dat ik, Sheila Gunn Reid, David Menzies, Alexa Lavoie, Drea Humphrey en de tientallen andere verslaggevers die we hebben het zwijgen wordt opgelegd.

Stel je voor dat we er het afgelopen jaar niet waren geweest, als we geen verslaggevers hadden gehand in Ottawa en Coutts, Alberta. Stel je voor dat Rebel News niet de verhalen had verteld van honderden gewone Canadezen, kleine bedrijven en kerken die terugvochten tegen de Lockdowns, met advocaten die door kijkers van Rebel News werden gefinancierd met crowdfunding.

Stel je voor dat Trudeau zijn zin krijgt en we gewoon verdampen?

Dat mogen we niet laten gebeuren. Maar dit is precies wat Trudeau van plan is.

Help je ons overleven? We hebben al een juridisch team ingehuurd om de ‘Online Streaming Act’ aan te vechten op de dag dat de wet in werking gaat. Ze hebben het wetsvoorstel bestudeerd en de gebreken ervan gevonden (we geloven dat het onze persvrijheid schendt).

Het probleem is dat we niet veel bondgenoten meer hebben – ze zijn ingelijfd. De Canadese Vereniging van Journalisten gaat mee met Trudeau’s nieuwe regeling. Ze geven alleen om hun eigen hachie. Zelfs zogenaamde conservatieve kranten als Postmedia zwijgen over de zaak, omdat dat bedrijf in feite de grootste ontvanger is van Trudeau’s gelden in Canada.

Er zijn een paar andere onafhankelijke websites in Canada, zoals True North en Western Standard, maar om wat voor reden dan ook, zijn die niet op dezelfde manier het doelwit geweest van Rebel News. Ik denk dat Trudeau gewoon een persoonlijke vendetta tegen ons heeft, omdat we zo hard vechten.

We zijn alleen, behalve dat we u hebben. Kunt u een speciale gift overwegen om ervoor te zorgen dat we in 2023 de goede strijd kunnen voortzetten? We hebben eerder tegen Trudeau gevochten en gewonnen en ik denk dat we hem weer kunnen verslaan. Maar we kunnen dit niet alleen.

Doe een donatie op deze pagina om ons te helpen terug te vechten tegen Trudeau’s censuurwet. Eigenlijk is Trudeau er niet op uit om onze vrijheid van meningsuiting te onderdrukken. Hij is erop uit om jullie vrijheid van meningsuiting te onderdrukken! Wij staan hem alleen maar in de weg.
 

 
Bron originele artikel: Justin Trudeau says 2023 is the year Rebel News must die’ – Ezra Levant
 
U kunt hier doneren aan het Canadese ‘Rebel News’. En denkt u alstublieft ook aan de Nederlandse alternatieve media? We staan onder druk en hebben uw steun hard nodig om te overleven.
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This