Kranten die “met één mond praten” verliezen het vertrouwen van de bevolking

door | 16 jun 2020 | COVID-19 ziekte, Media

“Als de angst zo groot is moeten we echt wel proberen met een mond te praten.” Het is bijna niet te geloven, maar het is de hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok die dit zegt. Met één mond praten is karakteristiek voor een dictatoriale staatsvorm.

Eén mening hebben, één kant van het verhaal vertellen (die van het RIVM/WHO), vooral géén vragen stellen en niets controleren. Dat is kennelijk het niveau waar de Nederlandse pers naar is afgezakt.

Het is niet verwonderlijk dat burgerjournalistiek een snelgroeiend fenomeen is. We moeten wel. De media kennen het woord onderzoeksjournalistiek niet meer. En ze zijn trouwens met die ‘ene mond’ in hoge mate medeverantwoordelijk voor het genereren van angst en chaos in de maatschappij. Meer informatie over propaganda, censuur en framing op de pagina ‘Media’

 

 

De Nederlandse bevolking heeft geen behoefte aan een staatskrant. Het is het werk van journalisten om onderzoek te doen, de feiten boven water te krijgen, en de burger hierover te informeren. En indien ze – zoals nu door één van hen wordt bevestigd, maar wat voor de reguliere media in zijn algemeenheid geldt – op een systematische manier bevooroordeeld zijn in hun berichtgeving (over o.a vaccineren), is het dan niet logisch dat de bevolking haar vertrouwen in de media verliest?

 

 

 
Over de auteurs:
Ellen Vader is deel van het kernteam van de stichting Vaccinvrij.
Door Frankema is initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This