Livestream kort geding Maes/Lenting vs. de Staat inzake de coronapas

door | 1 okt 2021 | COVID-19 ziekte, Rechten

Drie uur kijken naar een absurde zitting is heel wat. Wij plaatsen het omdat het zo waanzinnig belangrijk is. Waar nu voor wordt gestreden is allesbepalend. Krijgt Nederland een sociaal creditsysteem à la China? Kunnen we dolgedraaide politici een halt toeroepen? En een afgeleide bevolking op tijd uit de hypnose krijgen? De kortgeding rammelde aan alle kanten…

 

 

Een paar uitspraken van aanwezigen

 

Neuroloog Jan Bonte, die namens de eisers mocht spreken, vatte het verweer van de landsadvocaat als volgt samen: “Landsadvocaat: ‘De Staat heeft het goed met u voor en weet wat goed voor u is’. Bart Maes c.s.: ‘Hoe bewijst u dat?’ Landsadvocaat: ‘Door te zeggen dat de Staat het goed met u voor heeft en weet wat het beste voor u is’.”
 
Ook journalist Annelies Strikkers volgde de zitting. “De grondslag voor de corona-pas is de mate van besmettelijkheid tegengaan. De Staat moest aantonen dat ongevaccineerden een gevaar zouden zijn voor gevaccineerde mensen. Zowel het RIVM als de landsadvocaat kon dit niet hard maken en ging stotteren,” schrijft ze.
 
Sietske Bergsma, die verslag deed voor Blckbx.tv, laat weten dat het kort geding een ‘de keizer heeft geen kleren aan’-zitting was. “Wat het vonnis ook wordt volgende week. Enorme prestatie van eisers en alle betrokken juristen!” twittert de voormalig advocaat.’”
9fornews

 

 

Livestream van het kortgeding

 

 

 

Een paar commentaren van kijkers

 

Dank! Soms denk ik dat ik gek ben geworden. Hoe de uitsluiting en dwang wordt verkocht als vrijheid en veiligheid. En hoe het gros van de Nederlanders de schouders ophaalt. Dank voor dit pleidooi. Fijn dat er (veel) mensen zijn die het niet pikken.
 
“Het doel is iedereen een QR code, waarop een heleboel dingen worden gekoppeld in de toekomst, net als in China krijg je hier een sociaal krediet systeem, alles wordt gekoppeld aan die QR code, Ook het CO2-budget, die gaat er vanzelf komen, een budget voor vlees eten, autorijden, vliegreizen en energie, is het op, kan je bepaalde dingen gewoon niet meer afrekenen, en krijg je het niet, simpel! Dit jaar konden 23 miljoen Chinezen niet reizen, omdat hun social credit score te laag was, dat komt vanzelf hier, oh en voor de mensen die het allemaal niet geloven, als ik jou 2 jaar geleden had verteld, dat je alleen met een groen vinkje De Mcdonald’s in mag, had je me ook voor gek versleten. And here we are!”
 
Met alle respect, Hugo de Jonge is een ijdele egocentrische leugenaar. Wie dat niet in de gaten heeft na de afgelopen pakweg anderhalf jaar, leeft echt in een andere wereld.
 
“Demonstranten komen al 18 maanden bij elkaar niemand ziek.”
 
“Toch vreemd, op school mogen we met velen bij elkaar zijn in één ruimte of met z’n allen in de kantine eten en drinken en dit allemaal zonder QR-code maar als we met z’n allen naar de film of theater willen moet we een corona toegangsbewijs laten zien.
Snapt u het nog?”

“De rechter onderbreekt de landsadvocaat omdat de data over transmissie van mensen die in de afgelopen 24 uur negatief getest zijn naar andere doelgroepen ontbreekt. Vervolgens wijst ze op de grondslag voor toegangsbewijzen in de wet die als uitgangspunt: “testen” heeft maar gevaccineerd mag ook als aangetoond is dat het transmissierisico hetzelfde is als bij testen. Daar pakt ze dan weer niet echt op door maar ik vind dat ze toch duidelijk een verband legt. Het zou onze rechterlijke macht sieren als er één lijn getrokken wordt. Óf testen voor iedereen, óf geen testen voor toegang.”
“Ijzersterke Maes en een uiterst zwakke landsadvocaat. Ik vrees echter dat de rechter een telefoontje krijgt van Rutte of Grapperhaus”
 
“Technische vraag? Wanneer wordt de weegschaal van vrouwe justitia weer eens Geijkt? Volgens mij is hij tamelijk uit balans.”“De overheid heeft al haar geloofwaardigheid inmiddels wel verloren. Een stelletje prutsers zijn het.”
 
“Wat een mooi en ook pijnlijk betoog van Elke’s zoon. Chapeau!!”
 
“Dank jullie wel voor de livestream!”

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief