Must read – Drieluik van Cees van den Bos

door | 30 dec 2022 | COVID-19 ziekte

Cees van den Bos heeft op basis van de resultaten die zijn verkregen met WOB-verzoeken een onthullend drieluik geschreven. In het laatste deel kwamen we de stichting Vaccinvrij tegen. Wij stelden kritische vragen over het Rijksvaccinatieprogramma. En ook wij kennen de relatie met een “onzichtbare vijand, die je bespioneert, je bereik beperkt, je belastert en beschadigt – omdat je kennelijk een bedreiging bent. Het bestrijden van “desinformatie” tijdens de Covid-periode – op een naar wat nu naar buiten komt manier die een totalitair bewind niet zou misstaan – gebeurde ook al vóór Covid. Met andere woorden: we zaten al in een schemerzone waarin burgerrechten werden uitgehold en propaganda en censuur steeds sterkere vormen aannamen. En naar mijn idee heeft Covid alleen maar kunnen gebeuren omdat er sprake is geweest van hetgeen Cees van den Bos in zijn drieluik beschrijft.
 

 

Waarom het zo belangrijk is dat u deze artikelen leest

Het is heel simpel. Als Covid kan gebeuren op de manier waarop het is gebeurd, dan kan alles op die manier gebeuren. Ons bezit kan worden afgepakt, onze maatschappij ten gronde gericht, onze gezondheid aangetast, onze grondrechten afgenomen en ga zo maar door – zonder dat de meeste mensen in de gaten hebben dat dit precies de bedoeling was. Het is een kwestie van propaganda om mensen bang te maken of te doen geloven dat de overheid bezig is met een reddingsoperatie. In combinatie met het labelen van goed gefundeerde kritiek of andere mogelijkheden (zoals bijvoorbeeld Ivermectine in plaats van een vaccin) als desinformatie.

Wat ons is overkomen de afgelopen jaren is ons niet overkomen: het is gecreëerd, door een strak georganiseerd systeem dat in de schaduw opereert. We hebben het laten gebeuren omdat we dom gehouden werden over de werkelijke redenen voor de maatregelen, de vaccins en wat wel of niet goed voor ons is. In de onderstaande artikelen kunt u lezen dat we niet in een democratie leven, maar in een gecontroleerde overgangsfase naar een totalitair regime. Ik heb de eerste alinea van elk artikel overgenomen en hoop dat het u mag inspireren om ze in zijn totaliteit te lezen.
 

 
‘Desinformatie’, Deel 1: Achtergrond
Propaganda en censuur on steroids: de desinformatie operatie is de moderne variant van narratief sturing door de overheid.

“Toen de geopolitieke spanningen omstreeks 2012 opliepen tussen de westerse wereld enerzijds, en Rusland en China anderzijds, werd dit in het westerse blok aangegrepen om ‘desinformatie’ te bestrijden. Men wilde hiermee naar verluid de ‘democratie beschermen’. Voor veel burgers zal niet geheel duidelijk zijn geweest wat onze regeringsleiders hiermee bedoelden. Het klonk echter gevoelsmatig goed. Men ambieerde immers iets met een negatieve ondertoon (desinformatie) te bestrijden.
Desinformatie is in feite bewust verspreide, onjuiste informatie die niet per definitie de democratie, maar wel het regeringsbeleid ondermijnt. Normaal gesproken zou de waarheid het beste wapen tegen desinformatie zijn. Maar dat blijkt de afgelopen jaren niet de inzet te zijn geweest van onze overheden. In het afgelopen decennium hebben belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden die de overheden tot verregaande beïnvloeding van de perceptie van de burger in staat stelden. Deze nieuwe methoden zijn toegepast op de eigen burgers gedurende de coronacrisis.”< Lees verder

 

 
‘Desinformatie’, Deel 2: De organisatie
De aanpak van ‘Desinformatie’ was een grote militaire operatie tegen de eigen burger en vormde het zenuwcentrum van de coronacrisis.

“In de aanloop naar de coronacrisis werd in 2019 een grote organisatie opgericht om ‘desinformatie‘ te bestrijden. Deze organisatie viel onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), maar werd feitelijk aangestuurd door de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gedurende de pandemie. Binnen de desinformatie organisatie was van alle ministeries afvaardiging aanwezig en vond internationale coördinatie plaats via de NAVO en de Europese Commissie (EC). Er werd niet alleen desinformatie bestreden, maar er vond ook nauwkeurige controle van de gewenste narratieven ofwel verhaallijnen plaats. De organisatie was goed doordacht en integraal opgezet door alle relevante publieke en private partijen te betrekken. Mediabedrijven, dagbladen, televisiezenders en de techbedrijven waren vertegenwoordigd. Ze waren allemaal betrokken en stonden daarmee rechtstreeks onder invloed van onze overheid.” Lees verder

 

 
‘Desinformatie’, Deel 3: Het arsenaal
Wanneer het volledige potentieel van desinformatiebestrijding wordt gebruikt, voert men een informatieoorlog tegen de bevolking. Tijdens de coronacrisis werd vrijwel het complete arsenaal ingezet.

“In de vorige twee delen over ‘desinformatie‘ is de achtergrond en de Nederlandse en multilaterale organisatiestructuur behandeld van propaganda en censuur. De artikelen beschrijven de desinformatie-operatie van de Rijksoverheid, die tijdens de coronacrisis tot volle wasdom kwam.
Tijdens de coronacrisis werd voor iedereen merkbaar hoe een propaganda- en censuurcampagne over de bevolking werd uitgestort, die veel verder ging dan alleen het betrekken van oude en nieuwe media.
De desinformatie-operatie bestond namelijk niet alleen uit het versterken van gewenste geluiden en het onderdrukken van onwelgevallige geluiden. De Nederlandse overheid maakte ook gebruik van onorthodoxe middelen om zo veel mogelijk dissidente geluiden te onderdrukken. De overheid mengde zich bijvoorbeeld in online discussies tussen burgers op Twitter, LinkedIn en Facebook en schakelde het OM en de Politie in om critici aan te pakken. De situatie werd versterkt door polariserende bestuurders. Het gevolg was dat burgers die zich kritisch uitten gecancelled, geïntimideerd en in sommige gevallen zelfs gearresteerd werden. Hierin speelde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een leidende rol.”
Lees verder

 

 

Hoe het verder moet om deze misselijke manier om de burgers te misleiden weer te ontkrachten is punt twee. Eerst zou iedereen dienen te weten hoe het misleiden van de bevolking in zijn werk is gegaan, en gaat. Lees en verspreid de linken naar de artikelen van Cees van den Bos!

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This