Nee NRC – het gaat niet goed tussen politie en burger… kijk eens op bpoc2020.nl

door | 5 apr 2021 | COVID-19 ziekte

Het gewelddadige gedrag van de politie op demonstratie’s valt niet zomaar even weg te gummen. Het is niet OK, en de bevooroordeelde berichtgeving van het NRC ook niet.

 
Het NRC schrijft over de laatste demonstratie op zondag 4 april op het museumplein:

 

Museumpleinprotest rustig verlopen, ‘goed contact met politie’
 
“Koffiedrinken op het Museumplein in Amsterdam, de wekelijkse demonstratie tegen de corona-maatregelen op zondag. De sinds januari wekelijkse demonstratie tegen het corona-beleid op het Museumplein in Amsterdam is deze zondag rustig verlopen. “Er was goed contact tussen de aanwezige mensen en de politie. Veel mensen hielden het grootste gedeelte van de tijd voldoende afstand”, stelde de gemeente tegenover persbureau ANP. Het was ook rustiger dan afgelopen weken, zo’n 250 tot 350 mensen waren aanwezig.
 
Vorige zondag werden bij de zondagse demonstratie meer dan driehonderd mensen aangehouden. Een even groot aantal mensen kreeg voorlopig een gebiedsverbod opgelegd, waardoor ze tot begin juni niet meer op het plein mogen komen.
 
Eind maart werd bekend dat het politieoptreden tegen de corona-demonstraties in de hoofdstad in de tien voorgaande weken 5,5 miljoen euro heeft gekost. Bij de demonstraties greep de ME geregeld in. Ook werden herhaaldelijk waterkanonnen ingezet.”

De leestijd is 1 minuut. Maar de olifant in de kamer – het schenden van onze grondrechten en snel afgebrokkelde vertrouwen in de politie – wordt niet geadresseerd. De beeldvorming is geruststellend: het gaat goed hoor, het waren maar een paar Wappies dit keer – we hebben ze er eindelijk onder – en het contact met de politie is weer OK.

Dat er dit keer zo weinig mensen waren heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het afgelopen zondag eerste paasdag was. En met het feit dat extreem politiegeweld mensen afschrikt, evenals illegale “gebiedsverboden” die mogelijk ervoor zullen zorgen dat burgers extra hard aangepakt zullen worden als ze weer “in overtreding zijn”.

Of gewoon in één zin: er was geen politie dus het ging goed. Wat het NRC vergeet te melden is dat niet de burger, maar de politie zich misdraagt.

 

 

5,5, miljoen euro voor extreem en illegaal politiegeweld

 
Als het NRC iets meer in haar mars zou hebben dan het overnemen van de leugens op persberichten, zouden we weten dat de politie heel wat heeft uit te leggen. En haar opdrachtgevers – de ‘driekhoek’ – nog meer.

 

 

BPOC2020.nl

 
Inmiddels hebben zich meer dan 50 politieagenten gemeld bij de buitenparlementaire onderzoeks-commissie om zich te laten verhoren. Ze hebben last van hun geweten.

De volgende vragen worden binnen het onderzoek gesteld:

• Is het toegepaste geweld proportioneel?
• Wat zijn de redenen van het escaleren van het geweld tijdens demonstraties?
• Wat zijn de redenen van het escaleren van geweld tijdens het aanspreken door politieagenten van burgers die de maatregelen overtreden?
• Is er voor politieagenten en ME-ers ruimte binnen het korps om hun mening over het optreden van de politie te uiten, vooral wanneer die mening kritisch is t.a.v. het optreden van de politie en t.av. de door de overheid ingestelde maatregelen?
• Kunnen politieagenten en ME-ers op een veilige wijze terecht bij vertrouwenspersonen binnen het korps?
• Hoe is de verhouding tussen collega’s binnen het korps?
• Hoe is de verhouding tussen politieagenten en de politieleiding?
• Voelen politieagenten zich vrij te weigeren geweld toe te passen tegen vreedzame burgers en demonstranten?
• Is het geweld bewust beleid van de politieleiding c.q. de driehoek?

 
Zullen we er eentje uitpikken? Verhoor nr. 20 (te vinden op de website van bpoc.nl)

 

 

Politieverhoor nr. 20

 

“Mijn naam is… en ik werk nu 11 jaar bij de politie als politieagent en de laatste jaren ook als ME-er. Mijn reden om bij de BPOC2020 te verklaren is om de misstanden binnen het korps naar buiten te brengen. Om de leugens die de korpsleiding, Minister-President Rutte en minister Grapperhaus vertellen te ontkrachten. Want ik ben erbij geweest. Op 21 juni vorig jaar. En op 14 maart dit jaar. Op 21 juni 2020 als ME-er en op 14 maart ook. Beide keren op het Malieveld.
 
Het is werkelijk verbijsterend wanneer ik Rutte hoor spreken over ‘doorgesnoven hooligans’. Het was vanaf het begin duidelijk dat de Aanhoudings Eenheid (AE) ingezet zou worden. En niet om de relschoppers er tussenuit te halen, maar om zelf de rellen te starten. We hadden als ME-ers geen idee waarom we daar bij dat station moesten gaan staan. Er was daar niemand. Tot 13.30 uur, en de demonstranten netjes naar het Centraal station liepen. Ze liepen verdomme gewoon in een fuik! De deur van de politiebus ging open, en de AE rende al meppend het publiek in. Die AE wist dat al van tevoren. Dat hoorden we naderhand van ze.
 
Wij werden er ter plekke mee geconfronteerd. Ik verklaar hier dat de escalatie bewust beleid is. En wij worden misbruikt eraan mee te werken. Want je hebt geen keus meer op zo’n moment. De zaak ontploft ter plekke door toedoen van de AE. Het liep op 21 juni volledig uit de klauw. Het waterkanon reed dwars tussen de mensen door op hoge snelheid. Levensgevaarlijk, ik heb demonstranten zien rennen voor hun leven. Ook kinderen.
 
En dan 14 maart. Dat was zo mogelijk nog erger. Toen werden we wel op voorhand ingelicht. We moesten er op volle kracht in. Slaan op het hoofd voor veel bloed. De honden erop, hoe dan ook. De arrestanten zijn gewoon mishandeld. Dat gebeurde al in de bus. Duwen, laten struikelen, wrikken met de handboeien. Die jongens van de AE zijn gewoon straatvechters. Daar worden ze op uitgezocht. Die doen niets liever dan relschoppen. En daar later op het bureau over opscheppen. De lol die zulke lui hebben over ‘in elkaar geramde wappies’ is walgelijk. Het hele korps zit vol met die lui. De goede agenten melden zich ziek, of werken door onder hoogspanning. Ik heb nog nooit zoveel gejankt als het afgelopen jaar. Van de spanning. Het is niet meer te doen. En je kan er met niemand binnen het korps over praten.
 
Vol trots sturen collega’s filmpjes rond van bebloede demonstranten, van onschuldige mensen die letterlijk in elkaar geramd worden door de politie. De politie. Waardoor ze beschermd zouden moeten worden. Ik heb er geen woorden voor. De leiding en elke agent die hier bewust aan meedoet zouden moeten worden aangeklaagd voor doodslag. Ook die lui aan ’t Binnenhof moeten zich schamen, en zouden aangeklaagd moeten worden. Ze liegen de mensen voor. Ik kan ’t weten, want ik ben erbij geweest. Om ze dan naderhand zo te horen liegen en bedriegen is verbijsterend en totaal onwerkelijk.
 
Ik ben nu voorzichtig aan het uitzoeken wie er net als ik mee wil kappen. Hoe groter de groep hoe beter. Ik heb al verschillende collega’s naar de BPOC2020 gestuurd. Toen ik dit initiatief zag was ik zo blij. Eindelijk gebeurt er iets! Eindelijk komt al die smerigheid naar buiten. En de leugens van Rutte, Grapperhaus en de korpsleiding. Laatst zei iemand van de leiding: “we moeten het korps zuiveren van wappielovers”. Maar volgens mij is ‘zuiveren’ hetzelfde als schoonmaken toch? De vuiligheid ergens uithalen, dat is zuiveren. Wat mij betreft is zuiveren het verwijderen uit het korps van de korpsleiding, collega’s die met plezier meedoen aan de gewelddadigheden en die lui aan ’t Binnenhof. Ik hoop dat mijn verklaring daaraan bijdraagt.
 
Maart 2021 Maart 2021 Op dit moment wil ik de beelden van dit verhoor nog niet laten publiceren door de BPOC2020. Dit uit veiligheidsoverwegingen.
 
*Deze verklaring is op schrift gesteld aan de hand van het mondelinge verhoor. Omdat gebruik is gemaakt van transcriptie-software kan er sprake zijn van taal- en/of spellingfouten, waarvoor onze excuses

 

 

De journalisten van het NRC zouden eens moeten uitzoeken wat hier allemaal aan beer onderzit – dat is hun werk. Systematische, laffe en gekleurde berichtgeving zou elke journalist onwaardig moeten zijn. Het maakt ze medeplichtig aan het schenden van mensenrechten.

 

 

 

 

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This