(NIET) in het Nieuws – Maart 2018 (2)

door | 29 mrt 2018 | Overig

22 maart 2018 – Minister wil zwangere vrouwen het kinkhoestvaccin ‘aanbieden’.

krantenStaatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid wil alle zwangere vrouwen het kinkhoestvaccin aanbieden. “Ik heb de intentie om het goed te regelen”, zegt Blokhuis. “Maar daar gelden wel twee voorwaarden bij: het moet betaalbaar zijn en goed uitvoerbaar zijn. Daar wil ik zo snel mogelijk duidelijkheid over.” Voor de zomer neemt de staatssecretaris hierover een definitief besluit. De verstrekking van het kinkhoestvaccin aan alle zwangere vrouwen zou daarom ”echt een andere tak van sport” zijn, stelt de staatssecretaris. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat op verzoek van staatssecretaris Blokhuis wel vanaf nu extra voorlichting geven aan professionals als verloskundigen, huisartsen en GGD-medewerkers. Er komen flyers en posters in wachtkamers te hangen. Ook komt via het lespakket kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen aan de orde.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/snel-besluit-over-kinkhoestvaccinatie-voor-zwangeren
https://www.nu.nl/gezondheid/5189999/blokhuis-wil-kinkhoestvaccin-zwangere-vrouwen.html

 

Noot van de redactie 

Twee voorwaarden: het moet betaalbaar zijn en goed uitvoerbaar zijn‘. Zou ‘veiligheid’ niet op de eerste plaats moeten komen als voorwaarde?

– Nieuw is dat een Staatssecretaris over vaccinatie beslist. Voorheen was dit toch een taak van de minister van Gezondheid?

– En er bestaat géén los kinkhoestvaccin. De GGD bevestigt hiermee dat zwangeren inderdaad een 4-voudig combivaccin toegediend krijgen: ‘Kinkhoestvaccin voor zwangeren (gecombineerd difterie, kinkhoest, tetanus en poliovaccin)’ Bron: http://www.ggd.amsterdam.nl/infectieziekten/reizigersvaccinatie/prijzen/

 

Zwangeren informeer uzelf. De overheid rept met geen woord over het blootstellen van de ongeboren baby aan de hulpstoffen in het vaccin! www.vaccinvrij.nl/zwangeren en www.stichtingvaccinvrij.nl

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This