Nu te zien op Blckbx: Gideon – Op zoek naar de waarheid

door | 14 mrt 2022 | COVID-19 ziekte, Tweede kamer

Net voor de premiere op maandag 14-03-22 werd de documentaire Gideon – op zoek naar de waarheid” door het Amsterdamse Tuschinski gecanceld. De bioscoop besloot hier zaterdag toe nadat er ophef was ‘ontstaan’ over vermeend kwetsende uitspraken van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, hoofdpersonage van de docu.

We willen u wijzen op het artikel: Bioscoop Tuschinski cancelt première ‘Gideon: Op zoek naar de waarheid’. Het is doorzichtig en gemakkelijk uit te leggen hoe censuur en framing weer worden ingezet en de democratie ondermijnen. Nederland is in een situatie terecht gekomen dat politici die kritische vragen en goed onderbouwde zorgen uiten de mond worden gesnoerd, en politici die aantoonbaar liegen hiervoor platform krijgen in de media.

Gelukkig zien steeds meer mensen dit. Typ op Youtube de naam Gideon van Meijeren in en lees de commentaren die eronder staan. Het spreekt boekdelen.
 

 

Gideon: Op zoek naar de waarheid te bekijken op BLCKBX

 
U kunt de documentaire bekijken op Blckbx. Klik hier.

 

 
 

Ministerie weigert te antwoorden

 
Begin oktober vorig jaar stelde Van Meijeren zestig Kamervragen over het coronabeleid. De vragen gingen onder meer over de wetenschappelijke onderbouwing, het experimentele karakter van de vaccins en de niet onderzochte lange termijn bijwerkingen. Maar ook over het nut van de QR-code en de maatschappelijke ontwrichting en polarisatie die daardoor zijn veroorzaakt. Omdat het ministerie al maandenlang weigert om zijn antwoorden te beantwoorden, startte Van Meijeren zelf een zoektocht.
 
 

Eerst bejubeld nu verketterd

 
Hij vond de antwoorden in gesprek met tal van vermaarde wetenschappers, met afwijkende maar steekhoudende meningen. Stuk voor stuk academici met een indrukwekkende loopbaan, die voor de coronacrisis immer bejubeld werden, maar nu worden verketterd omdat ze weigeren mee te gaan in het heersende narratief. Artsen, virologen, immunologen, Nobelprijswinnaars, uit binnen- en buitenland, die een heel ander geluid laten horen. Een geluid dat in de media en in de Tweede Kamer niet gehoord wordt en niet gehoord mag worden. “Voor mij is het van belang dat we een evenwichtig debat hebben, waarin alle meningen aan bod komen”, vindt Van Meijeren. “Dat is ook het fundament van een democratie. Botsende meningen moeten ervoor zorgen dat de waarheid zo duidelijk mogelijk wordt.”
 
 

Gevaarlijke situatie

 
Door het niet beantwoorden van zijn vragen wordt het grondwettelijk recht op inlichtingen volgens Van Meijeren in feite een dode letter. “Ik kan mijn werk niet doen, als ik geen antwoorden krijg op vragen. Want mijn belangrijkste taak is het controleren van de regering, die moet verantwoording afleggen. En als ze dat niet doet, kom je in een situatie terecht waarin een kleine groep personen heel veel macht heeft, maar geen verantwoording aflegt. En dat is een hele gevaarlijke situatie.”
 
 

Doneer

 
‘Gideon: op zoek naar de waarheid’ is een productie van de documentairemakers van Docsfair, in samenwerking met Max von Kreyfelt van Café Weltschmerz. Docsfair maakte eerder onder andere de spraakmakende documentaires COVID-19 The System en World War C. Waardeert u wat ze maken? Doneer hier: https://docsfair.nl/full-movie-gideon

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This