‘Obesitas Vaccin’ wint eerste ‘TVR Golden Fleece Award’

door | 10 mei 2017 | Vaccins

Vorig jaar introduceerde het artikel getiteld ‘Stranger and Stranger Vaccines: Are We Being Fleeced?’ (‘Vreemde en Vreemdere Vaccins: Worden We Geflest?’) een nieuwe serie artikelen voor ‘The Vaccine Reaction’ (TVR), bedoeld om de ‘raarste vaccins in de pijplijn’ te onderstrepen. Vaccins die voorgesteld zijn of al in ontwikkeling zijn, waarvan je je kunt afvragen; “Zijn ze serieus?!”(1) Het artikel wees erop dat in de jaren zeventig de Amerikaanse senator William Proxmire van Wisconsin met het briljante idee kwam om een prijs aan overheidsfunctionarissen te geven, waarvan hij vond dat ze het verdiend hadden om erkend te worden vanwege het verspillen van rijksgeld. Een soort van ‘neppe prijs voor publieke projecten die elk gewoon gezond verstand te boven gingen’, en ‘een slimme manier om verspillende overheidsuitgaven te ontdekken’.(1) De prijs werd aangemerkt als de ‘Order of the Golden Fleece’ (‘Orde van de Gouden Flessers’) door senator Proxmire, en hij gaf deze in totaal 168 keer van 1975 tot 1988. (1)

Vreemde vaccins verdienen kritisch onderzoek

Er zijn veel vaccins in de onderzoek en ontwikkelings-pijplijn die het verdienen om kritisch te worden onderzocht, gewoon omdat ze zo raar zijn. Als je je eigen standpunt over de algemene veiligheid en effectiviteit van vaccins opzij zet, lijken sommige vaccins wel redelijk te zijn, terwijl anderen gewoon echt zinloos overkomen.

Vaccins bijvoorbeeld om infecties met hoge sterftecijfers te voorkomen, zoals Gele koorts en Ebola, klinken redelijk. Theoretisch gezien – als je veilig een effective immuunrespons kunt stimuleren met een vaccin dat mensen met een hoog risico kan beschermen om een van deze infectieziekten te krijgen – lijkt het een waardevol vaccin te zijn om te ontwikkelen.

Vaccins zijn traditioneel ontworpen om virale en bacteriële infecties te voorkomen die zeer besmettelijk zijn en een hoog risico op ernstige complicaties hebben, waaronder sterfte, en het meeste vaccinonderzoek blijft gericht op preventieve vaccins om infectieziekten te bestrijden. (2) (3) De belangrijkste woorden hier zijn ‘besmettelijk’ en ‘preventie’.

Vaccins of Therapieën – Wat zit er in een naam?

Vaccins, die door de FDA ook als ‘biologische producten’ worden beschreven, waren oorspronkelijk niet ontworpen om gebruikt te worden als een therapeutische behandeling, zoals antibiotica en andere medicijnen, maar dit is nu aan het veranderen. Er is een nieuwe trend om, wat vaccinontwikkelaars en medicijnbedrijven ‘therapeutische vaccins’ hebben genoemd, te ontwikkelen.(3)

In eerste instantie door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd in 2010, worden huidige therapeutische vaccins voornamelijk ontwikkelt om mensen te behandelen die lijden aan hersen-, huid-, long-, borst-, alvleesklier-, prostaat- en baarmoederhalskanker, en niet om infecties voorkomen zoals traditionele vaccins.(4) Een meer geschikte naam zou ‘immunotherapieën’ kunnen zijn, omdat dit type farmaceutische product individueel wordt aangepast zodat het immuunsysteem van een zieke gestimuleerd wordt om een soort zieke cel, zoals kankercellen, aan te vallen; en zo het lichaam te helpen bij het elimineren van het ziekteproces zodat genezing plaats kan vinden.

Plotseling zijn de aanvragen voor ‘vaccins’ onbeperkt geworden. Aangezien het concept van wat een vaccin is en hoe het kan worden gebruikt aan het veranderen is, verruimt het ook gemakkelijk de Amerikaanse en de wereldwijde ‘vaccinmarkt’. Dus vaccins (of immunotherapieën die worden beschreven als vaccins) worden steeds vaker ontwikkelt om een breed scala aan ziekten en gezondheidskwalen te behandelen die met microbes te maken kunnen hebben. Ze zijn niet langer beperkt tot de relatief kleine infectieziektemarkt.

Wat dit betekent is dat de farmaceutische industrie vrij is om een vaccin te creëren voor elke gezondheidstkwaal die het menselijk ras maar kan hebben. En voor het dierenrijk geldt hetzelfde.

Het woord ‘vaccins’ wordt inmiddels beschouwd als verwisselbaar met het woord ‘medicatie’ of ‘medicijn’. Dat is precies waarom we horen over vaccins om dingen zoals acne, (5) hoog cholesterol,(6) cocaïne verslaving,(7) stress,(8) depressie,(9) hoge bloeddruk,(10) en slechte adem te behandelen.(11)

 

Uitbreiding van vaccinmarkten om vaccinvoordelen uit te breiden

 

De mogelijkheden zijn eindeloos en, natuurlijk, zo ook de winst voor ‘Big Pharma’ – met name omdat de farmaceutische industrie afgeschermd is tegen enige civiele aansprakelijkheid voor vaccinschade, sterfgevallen, of falen.(12) Fabrikanten van producten die als vaccins worden aangeduid hoeven niet veel geld te besteden aan dure juridische kosten om zich te verdedigen in rechtszaken over vermeende schadelijke of ineffectieve vaccinproducten, omdat het Amerikaanse Congres en het Amerikaanse Hooggerechtshof dergelijke rechtszaken hebben uitgebannen.

En sinds de ’21st Century Cures Act ‘ (de Genezings-Akte van de 21ste eeuw) afgelopen jaar door het Amerikaanse congres is aangenomen om de FDA-vaccinatierichtlijnen nog verder te verlagen, is het voor medicijnbedrijven niet nodig om veel geld te besteden aan het uitvoeren van grote klinische studies om de veiligheid en effectiviteit van experimentele vaccins te bewijzen.(13)

Bijna wekelijks horen we dat er een nieuw vaccin ontwikkelt wordt voor iets zo vreemds, dat we denken: “Huh? Een vaccin voor wat?!” Een vaccin om te stoppen met roken?(14) Een vaccin tegen ‘zeeluizen’ (caligidae)?(15) Een vaccin om het gedrag aan te passen?(16) Echt? Langzaam maar zeker worden mensen geconditioneerd om alle voorgestelde aanvragen voor nieuwe vaccins te accepteren, hoe vreemd dan ook.

De ‘Kwab-Prik’: de eerste ‘Golden Fleece Award’ van TVR

Er zijn heel veel rare vaccins ontwikkeld en we hebben al een paar van hen genoemd. Maar het vaccin die onze eerste ‘TVR Golden Fleece’ prijs het meeste verdient, is die voor obesitas – de zogenaamde ‘Flab Jab’ (Kwab-Prik).(17)(18)(19)(20)(21)(22)

Een ander artikel gepubliceerd in TVR vorig jaar had de titel: ‘Have Vaccine, Will Travel’:

“Volgens de Amerikaanse CDC zijn meer dan een derde van de volwassenen in de Verenigde Staten zwaarlijvig. Meer dan tweederde van de volwassenen in de VS hebben obesitas of overgewicht.”(23)

De obesitas-epidemie die kinderen en volwassenen betreft is een ernstig gezondheids- en economisch probleem in Amerika, en het wordt elk jaar erger.(24)(25)(26) Sommige schattingen voorspellen de kosten van zwaarlijvigheid in termen van ‘verloren economische activiteit’ in dit land tussen tussen 390 miljard en 520 miljard dollar per jaar tegen 2030. (24)“Het is politiek imperatief om het obesitaspercentage te verminderen. Het kost letterlijk triljoenen dollars om deze condities te behandelen”, zei Jay Cohen, MD van de Endocrine Clinic in Memphis, TN.(24)(27)

Een team onderzoekers heeft gesuggereerd dat zwaarlijvige mensen het risico lopen (en daarom ook anderen in gevaar brengen) op bepaalde besmettelijke ziekten, zoals hepatitis B en influenza, omdat obesitas een wisselwerking heeft met vaccineren. In 2015 zeiden zij: “De beperkte gegevens over het effect van obesitas op vaccin immunogeniciteit en werkzaamheid, suggereren dat obesitas een factor is die de kans op een slechte vaccingeïnduceerde immuunrespons verhoogt.”(28)

Dus waarom ook niet een vaccin voor obesitas?

Voor een remedie gaan voordat de wetenschap binnen is

Nou, ten eerste zijn niet alle mogelijke oorzaken voor de obesitasepidemie volledig door de wetenschap gedefinieerd, en het fundamentele gebrek aan dat begrip daarvan is niet erkend. Volksgezondheidsambtenaren en de meest toonaangevende medische autoriteiten vermelden vaak dat mensen zwaarlijvig zijn omdat ze opzettelijk slechte levensstijlkeuzes maken. Dat het uiteindelijk neerkomt op ‘teveel eten en te weinig beweging krijgen’.(29) Nog specifieker ‘worden er grotere porties geconsumeerd’, ‘dieet wordt met voeding verward’, en ‘inactiviteit is de nieuwe norm’.(29) Zij betogen dat als mensen gewoon hun diëten veranderen en meer bewegen, ze niet langer zwaarlijvig zullen zijn.

Afgezien van het feit dat er economische ongelijkheden zijn die voedselkeuzes beperken voor financieel benadeelde mensen, zoals het kopen van voedzamere maar ook duurdere biologische en niet-GMO-voedingsmiddelen die de bestrijding van het gewicht maximaliseren, zijn er uitstekende vragen over de minder voor de hand liggende oorzaken van een toename van obesitas in de VS en andere ontwikkelde landen. Sommige onderzoekers vragen zich af of genetica en epigenetica een rol spelen in de ontwikkeling van obesitas.(30)

Er is ook meer en meer bewijs dat de gezondheid van de darmmircobes invloed heeft op gewichtstoename(31), en dat gebrek aan voldoende slaap, vooral bij kinderen en adolescenten, ook gekoppelt is aan obesitas.(32)

Obesogenen en Chronische Ontstekingen: Gewichtstoename bij dieren en mensen

Onderzoekers hebben ook nog eens ontdekt dat zowel dieren als mensen in de afgelopen 150 jaar een oplopende toename van het gemiddelde lichaamsgewicht hebben meegemaakt, die de afgelopen decennia is versneld, en dat dat kan worden gekoppelt aan constante blootstelling aan kleine dosissen toxines uit de omgeving. De rol van wat sommige onderzoekers  ‘chemische obesogens’ noemen – voedings, farmaceutische en industriële verbindingen die metabolische processen veranderen en voorafgaand zijn aan gewichtstoename – krijgt meer aandacht bij wetenschappers.(33) Immuunziekten, die zijn toegenomen in de laatste halve eeuw, worden gekenmerkt door chronische ontstekingen in het lichaam. Sommigen, zoals schildklierziekten, worden geassocieerd met een oncontroleerbaar gewicht.(34) (35)

Eén wetenschapper, J. Barthelow Classen M.D., heeft bewijs geleverd dat de toename van diabetes bij kinderen gekoppelt is aan vaccin-geïnduceerde overbelasting van het immuunsysteem, veroorzaakt door toename van het aantal vaccins die zuigelingen en kinderen in de afgelopen vier decennia gekregen hebben. In 2014 constateerde Dr. Classen: “De toename van de immunisatie loopt gelijk met een enorme toename van ontstekingsgerelateerde aandoeningen. Ziekten zoals autisme, type 1 diabetes, astma, voedselallergieën, veel auto-immuunziekten, obesitas, type 2 diabetes, NASH, en metabolisch syndroom, zijn bij kinderen veelvoudig verhoogd.”(36)

Eenvoudig gezegd; Hoe kan een vaccin voor obesitas een goed idee zijn als de wetenschap nog steeds niet alle omgevingszaken en biologische mechanismen heeft omschreven over waarom en hoe sommige kinderen en volwassenen zwaarlijvig worden, los van de voor de hand liggende redenen: slecht dieet en gebrek aan oefening? Is dat niet de wagen voor het paard spannen?

En dan is er de kwestie van wat er eerst gebeurde, de kip of het ei, bij het overwegen van de rol van chronische ontstekingen bij kinderen en volwassenen die zwaarlijvig zijn. Wat als een belangrijke oorzaak van de obesitasepidemie, vooral bij kinderen, ‘chronische ontstekingen veroorzaakt door constante atypische manipulatie van het ontwikkelende immuunsysteem met te veel vaccins die te vroeg in het leven worden gegeven’ bijkt te zijn, waarbij genetisch of epigenetisch aangelegde kinderen levenlangs zullen moeten worstelen met gewichtsbeheersing omdat ze niet in staat zijn om ontstekingen op te lossen?

Dus waarvoor precies is de voornaamste experimentele obesitasvaccin-kandidaat ontworpen?

Het injecteert een gewijzigde vorm van het peptide eiwitmolecuul somatostatine, dat ‘groeihormonen onderdrukt die de stofwisseling stimuleren en gewichtsverlies veroorzaken.’(18)

Volgens een persbericht uitgegeven door de ‘American Association for the Advancement of Science’ (AAAS) op 8 juli 2012:

“Vaccinatie met gemodificeerde somatostatine zorgt ervoor dat het lichaam antilichamen opwekt tegen somatostatine, waardoor deze remming effectief wordt verwijderd zonder dat de groeihormonen direct worden verstoord. Vervolgens worden de uitgaven voor energie en gewichtsverlies verhoogd.(37)

Dus, onderdrukt de ‘kwabprik’ groeihormonen die de stofwisseling stimuleren en gewichtsverlies veroorzaken, of stopt het deze groeihormonen niet? Het is uit de voorgaande twee citaten niet duidelijk of onderzoekers het erover eens zijn wat het vaccin om obesitas te behandelen doet. Volgens een artikel gepubliceerd op 18 september 2012 in de ‘The Atlantic’ genaamd: ‘Studie: Een terugslag voor het ‘Obesitas Vaccin’ echter, is het antwoord ja; Het vaccin onderdrukt inderdaad de groeihormonen.(17)

Er is een aminozuurhormoon in de menselijke darmen, genaamd ghreline, dat groeihormonen (GH) afscheidt.(38) De niveaus van ghreline ‘stijgen en dalen met honger’.(17) Als het obesitasvaccin groeihormonen onderdrukt en ook het ghrelinehormoon, dan zou dat de verminderde eetlust die een persoon zou ervaren verklaren. Het probleem is dat er veel niet bekend is over ghrelin. Er is bewijs dat ghreline betrokken is bij verschillende belangrijke biologische processen naast eetlustregulatie, zoals groeihormoonafscheiding en gastro-intestinale en neurologische functies, dus volledige onderdrukking van ghreline via vaccinatie is waarschijnlijk riskant.(39)

Het ghrelinehormoon speelt ook een rol in het reageren op stress. Van ghrelin wordt veronderstelt dat het stress kan verminderen in een stressvolle situatie.(17)

Dus als je het ghrelinehormoon onderdrukt in een poging om de eetlust te verminderen, zou een onbedoelde bijwerking kunnen zijn dat stressniveaus verhoogd worden. Dat is behoorlijk slecht. Denk er eens even over na. Welke neiging hebben veel mensen om te doen als ze gestresst raken? Ja. Ze eten.

TVR Golden Fleece Award voor een vaccin dat niet echt een vaccin is

Een obesitasvaccin is het perfecte voorbeeld van de absurde richting waarin de vaccinindustrie gaat, omdat er geen toezicht bestaat of een rem zit op wetenschappers en volksgezondheidsambtenaren die de snelle vaccin-trein rijden. Bijna een miljard dollar is toegewezen door het Amerikaanse congres aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, in beheer van de ‘National Institutes of Health’ (NIH) en ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) 40. Hoeveel van dat geld gaat naar het onderzoek en de ontwikkeling van slecht bedachte vaccins die geen vaccins zijn? We zijn verheugd om de eerste ‘TVR Golden Fleece’ prijs aan te bieden aan het obesitasvaccin. Wat een achterlijk idee.

Bronnen
 1. Cáceres M. Stranger and Stranger Vaccines: Are We Being Fleeced? The Vaccine Reaction Dec. 6, 2016.
 2.  Centers for Disease Control and Prevention. For Parents: Vaccines for Your Children. CDC.gov.
 3.  Dye C. After 2015: infectious diseases in a new era of health and developmentPhil. Trans. R. Soc. B 2014; 369.
 4.  Erickson D. 10 Promising Therapeutic vaccinesFierce Pharma 2017.
 5.  Samadi DB. Vaccinations: Not just for disease prevention anymoreFox News Apr. 24, 2012.
 6.  Carey T. Vaccine that could end the misery of acne for millions of teenagersThe Daily Mail Nov. 11, 2011.
 7.  Kinsey BM, Kosten TR, Orson FM. Anti-cocaine vaccine developmentExpert Rev Vaccines 2010; 9(9): 1107-1114.
 8.  Sifferlin A. A New Vaccine Could Prevent High Cholesterol, Study SuggestsTIME Nov. 11, 2015.
 9.  Lehrer J. Under Pressure: The Search for a Stress VaccineWIRED July 28, 2010.
 10.  Keeffe P. Vaccine for High Blood Pressure May Be in the WorksHealthline News May 26, 2015.
 11.  Liu PF, Huang IF et al. Halitosis vaccines targeting FomA, a biofilm-bridging protein of fusobacteria nucleatumCurr Mol Med 2013; 13(6): 1358-1367.
 12.  Beck T. A Vaccine for Depression? Nautilus Dec. 17, 2015.
 13.  National Vaccine Information Center. NVIC Calls 21st Century Cures Act “A Wolf in Sheep’s Clothing” and Urges Presidential Veto to Protect Public HealthBusinesswire Dec. 8, 2016.
 14.  University of Rhode Island. Pharmacy researcher developing nicotine vaccine, novel drugMedical Xpress Nov. 17, 2015.
 15.  Villegas A. First ever sea lice vaccine launched in ChileUndercurrent News Nov. 24, 2015.
 16. Leaked Pentagon Video Shows Vaccine Designed to Modify Behavior. YouTube.com (published by DianeDi) Sept. 20, 2011.
 17.  Abrams L. Study: A Setback for the ‘Obesity Vaccine’The Atlantic Sept. 18, 2012.
 18.  AFP. Can an obesity vaccine help battle world’s fat problem? ‘Flab jab’ has shown promising early results in mouse studiesNew York Daily News July 10, 2012.
 19.  IANS. World’s First Anti-Obesity Shot Promising  NDTV Feb. 2, 2015.
 20.  Na HN, Kim H, Nam JH. Prophylactic and therapeutic vaccines for obesityClin Exp Vaccine Res (NCBI) 2014 Jan; 3(1): 37–41.
 21.  Rettner R. Can a Vaccine Cure Obesity? Live Science June 10, 2011.
 22.  Zielinska E. Obesity Vaccine SuccessThe Scientist July 9, 2012.
 23.  Cáceres M. Have Vaccine, Will Travel The Vaccine Reaction Apr. 28, 2016.
 24.  Baker B. The enormous economic costs of America’s obesity epidemicThe Week Apr. 9, 2017.
 25.  Fox M. America’s Obesity Epidemic Hits a New HighCNBC June 7, 2016.
 26.  Sliwinski M. The Obesity Epidemic: What’s Behind One of America’s Largest Health Problems? Law Street Mar. 10, 2017.
 27.  Jay Cohen, MD, FACE. TheEndocrineClinic.com.
 28.  Painter SD, Ovsyannikova IG, Poland GA. The weight of obesity on the human immune systemVaccine 2015; 33(36): 4422-4424.
 29.  Why Are Americans Obese? PublicHealth.org.
 30.  Herrera BM, Kelidson B, Lindgren CM. Genetics and epigenetics of obesityMaturitas 2011; 69(1): 41-49.
 31.  Greenwood V. You Are Your Bacteria: How the Gut Microbiome Influences HealthTime Magazine Aug. 29, 2013
 32.  Wiley-Blackwell. Lack of sleep is linked to obesity, new evidence showsScience Daily Apr. 17, 2012.
 33.  Holtcamp W. Obesogens: An Environmental Link to ObesityEnvironmental Health Perspectives 2012; 120(2): a62-a68
 34.  Williams SCP. Some obesity may be caused by a faulty immune systemScience Magazine Sept. 15, 2015.
 35.  Jacques J. The Role of Your Thyroid in Metabolism and Weight ControlObesity Action Coalition.
 36.  Classen JB. Review of Vaccine Induced Overload and the Resulting Epidemics if Type 1 Diabetes and Metabolic Syndrome, Emphasis on Explaining the Recent Accelerations in the Risk of Prediabetes and Other Immune Mediated DiseasesJ Mol Genet Med 2014; S1:025.
 37.  Overweight? There’s a vaccine for thatEurekaAlert! July 8, 2012.
 38.  Dimaraki EV, Jaffe CA. Role of endogenous ghrelin in growth hormone secretion, appetite regulation and metabolismRev Endocr Metab Disord (NCBI) 2006 Dec;7(4):237-49.
 39.  Monteiro MP.  Obesity VaccinesHum Vacc Immunother 2014; 10(4): 889-895.
 40.  Greer A. These Government Agencies Receive the Most MoneyInside Government May 12, 2016.

 

Bron originele artikel: http://www.thevaccinereaction.org/2017/04/obesity-vaccine-wins-first-tvr-golden-fleece-award/

Vertaald door: Mara Gabriëlle voor Vaccinvrij 2017

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This