Omicron is storm in een glas water – RIVM en OMT zijn niet geloofwaardig

door | 8 jan 2022 | COVID-19 vaccin, COVID-19 ziekte

Op 4-01-22 plaatste Pieter Omtzigt een opmerkelijk Tweet.[1] Twee derde van de positief geteste mensen in december 2021 blijkt volledig gevaccineerd te zijn. Pieter Omtzigt ontdekte dat dit aantal is bijgesteld door het RIVM. Oorspronkelijk was de helft van de positief geteste mensen volledig gevaccineerd.1 Waarom gaat het RIVM van 50% naar 65% zonder hier ruchtbaarheid aan te geven?

Het RIVM zit kennelijk in een spagaat. Tegen de gevaccineerden moet zij kunnen zeggen: “Haal je booster, want de eerste twee prikken werken niet tegen de huidige variant (omikron).” Maar tegen de ongevaccineerden moet het RIVM kunnen zeggen: “Haal dat vaccins want dan krijg je een groen vinkje”.

Het doel is immers dat iedereen die prik gaat halen, met bijbehorend QR-bewijs. Maar Covid prikken blijken keer op keer niet te werken.

De laatste data van het ‘UK Health Security Agency’ bevestigt dat 75% van alle bevestigde gevallen van omicron die in het ziekenhuis zijn opgenomen tot 29 dec 2021, gevaccineerd was. 32% daarvan had een “booster” – derde prik – gekregen.2

Dus waarom moeten we die prik halen? Kennelijk alleen omdat je dan weer onderdeel bent van het systeem. Als je de prik hebt dan zit je in de database. En dan mag je weer meedoen. Er worden zelfs niet eens doekjes omheen gewonden – dit is gewoon wat het is.

 

 

RIVM niet consistent

 
Het heeft er alle schijn van dat veel mensen die al twee keer zijn gevaccineerd niet die booster gaan halen. Hoeveel mensen dat uiteindelijk zullen zijn moet nog duidelijk worden; de boosterprik kwam traag op gang en Nederland loopt nog steeds “achter”.3

Strategisch gezien is het een goede zet om de noodzaak om de booster te gaan halen te kunnen onderbouwen met wat “ondersteunende data”. De reden voor de aanpassing dat niet de helft, maar twee derde van de positief geteste mensen gevaccineerd blijken te zijn, zou wel eens het doel kunnen hebben om de twijfelaars over de streep te trekken. Ze zijn immers “niet meer beschermd”.

 
Het RIVM komt met de volgende officiële verklaring op de tweet van Omtzigt:

“Dank voor de opmerkzaamheid. Er zit geen fout in de data. Er is deze week een verandering doorgevoerd om de 0 t/m 11-jarigen niet meer in tabel 8 en figuur 10 (blz 20 & 21) op te nemen omdat deze groep nog niet gevaccineerd is.” – RIVM4

Het is niet erg overtuigend. Waarom zaten de kinderen wel in de eerste tabel? Waarom worden ze er nu uitgehaald? Waarom wordt er geen uitleg gegeven?

Het roept vragen op, omdat één van de klachten over het RIVM – dat ze manipuleren met cijfers – weer wordt bevestigd. Strategische keuzes bepalen hoe data wordt aangeboden, en de vlag waait hoe ze willen dat die waait?

 
De burger wil consistente, vergelijkbare data. Dus óf de kinderen erbij en dan altijd erbij – óf de kinderen er niet bij en dan nooit erbij. Maar geen veranderingen waar geen logica of geen uitleg achter zit. Dit is de nachtmerrie van elke statisticus, en zo langzamerhand is het RIVM/ OMT de nachtmerrie van elke wakkere burger.

Er is gebleken dat omicron wereldwijd veel minder erg is dan oorspronkelijk op basis van modellen werd voorspeld. Het virus is weliswaar zeer besmettelijk maar veel minder dodelijk dan werd berekend. Nederland is het enige land in Europa dat nog in een zeer destructieve Lockdown zit. Waarom? Om de overgang naar 2G te bespoedigen?

 

 
Internist en infectious disease specialist Jeroen van der Hilst zegt op Linkedin:5

“De unieke Nederlandse omicron variant. Volgens de laatste berekeningen van het RIVM gaan we naar 620 mensen op IC ‘maar dat is aan de optimistische kant’. De piek kan oplopen tot 1550. Dat is al een stuk lager dan de eerdere voorspelde absurde 4000 patiënten, maar nog altijd in zeer hoge mate onwaarschijnlijk. Of er moet sprake zijn van een unieke Nederlandse omicron variant. In geen enkel land waar omicron rondgaat ziet men een significante stijging van het aantal IC- patiënten. In Engeland bijvoorbeeld, waar er geen beperkende maatregelen zijn en er een enorme golf aan besmettingen is, zie je een langzame DALING van het aantal IC patiënten. Op 14 december werd de omicron variant daar dominant, toen lagen er 795 patiënten op IC, vandaag zijn dat er 762. Een grote stijging van IC-patiënten bestaat alleen in het verkeerde rekenmodel van het RIVM, niet in de werkelijkheid.

 
Ik heb het al vaker gevraagd en doe dat nu nogmaals. Kan iemand mij één land of regio of stad of voor mijn part zelfs één ziekenhuis noemen ergens in de wereld waar omicron heeft gezorgd voor een grote toename van IC-bezetting. Eéntje maar…”
– Linkedin5

 
Bovendien werkt de booster niet. In wetenschappelijk tijdschrift Nature staat:6

“Een opvallend kenmerk van deze variant is het grote aantal spike-mutaties die een bedreiging vormen voor de werkzaamheid van de huidige COVID-19-vaccins. Deze bezorgdheid wordt versterkt door de bevindingen van onze studie. We ontdekten dat omicron duidelijk resistent is tegen neutralisatie, niet alleen van herstellende patiënten, maar ook van personen die gevaccineerd waren met één van de vier veelgebruikte COVID-19 vaccins. Zelfs serum van personen die gevaccineerd en geboosterd waren met mRNA-gebaseerde vaccins vertoonde een aanzienlijk verminderde neutraliserende activiteit tegen omicron.” – Nature6

 
Er is zeer veel wetenschappelijke literatuur die inmiddels heeft bevestigd dat omicron erg besmettelijk is, maar niet erg gevaarlijk en dat bovendien de boostershots niet “beschermen” tegen omicron.

 

 

 

 

Het Leidsch Dagblad interviewt hoogleraar geneeskunde Marcel Levi:7

“Het kabinet zou de lockdown weer stapsgewijs moeten opheffen omdat mensen niet erg ziek worden van de omikron-variant van het coronavirus, zegt hoogleraar geneeskunde Marcel Levi.
 
“Andere landen hebben geen lockdown op dit moment en toch loopt het daar niet uit de hand in de ziekenhuizen. Nederland is het meest voorzichtige jongetje van de klas geworden”, aldus Levi in het radioprogramma Dit is de Dag.

 
Hij wijst erop dat de lockdown in Nederland is ingesteld omdat er angst was dat de piek aan besmettingen tot meer ziekenhuisopnames zou leiden. “Dat lijkt dus tot nu toe mee te vallen”, zegt de internist die ook voorzitter is van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.
 
Het huidige beeld met de omikron-variant is volgens hem anders dan wat we eerder hebben gezien. “Heel veel mensen raken besmet maar worden niet zo heel erg ziek. Wat ik hoor van mijn collega’s in Engeland, en dat is ook al de ervaring die we in Nederland opdoen, is dat er steeds meer mensen in het ziekenhuis komen, niet dóór corona maar mét corona. Ze komen bijvoorbeeld voor hun hart of met buikklachten. We doen dan een corona-test en dan zien we dat ze positief zijn. Daar hebben ze helemaal geen last van, maar dat telt wel als corona-opname”, aldus Levi.”
– Leidsch Dagblad7

 
Overal behalve in de media verschijnen berichten die het narratief ondermijnen.

Hoogleraar Rudi Westendorp zegt op Twitter: “omicron is 2,6 tot 3,7 maal besmettelijker bij gevaccineerden dan bij niet-gevaccineerden. 2G is dus onnodig en zelfs gevaarlijker” – Twitter8 U leest het goed. Deze hoogleraar zegt dat het vaccin de besmettelijkheid VERHOOGT en dat we met 2G nog verder van huis zijn dan we al zijn. En ook de vierde prik zal ons niet de oplossing bieden…

 
Van de vierde booster die al wordt toegepast in Israël weten we dat die geen langdurige effectiviteit heeft tegen covid. De toename van antilichamen na een vierde vaccinatie, is “niet erg indrukwekkend”, vertelde Gila Regev aan het Israëlische “ynet”. Zij leidt het onderzoek naar “de effectiviteit van de vierde vaccinatie.”9

 
Welke gezonde en goed geïnformeerde persoon kan ook maar één reden zien om zichzelf bloot te stellen aan een experimenteel vaccin, en een oneindig aantal boosters, vanwege een gezondheidsrisico? Dat is er niet. En hoe immoreel is het om mensen die niet willen, te dwingen om de prik te nemen om redenen die niets met gezondheid te maken hebben?

Kort door de bocht: de prik werkt niet en is niet nodig – maar toch heeft het OMT de euvele moed om in het NRC te stellen dat er “ruimte is voor versoepelingen mits er genoeg boosterprikken zijn gezet.”10

Gezondheidszorg neemt zijn toevlucht tot chantage?

 

 

PCR-test

 
Hoeveel “genoeg” is hangt af van hoe de vlag waait bij het RIVM/OMT. Onze vrijheid wordt afgemeten aan het aantal besmettingen dat wordt gediagnosticeerd met een PCR-test die totaal onbetrouwbaar is en eigenlijk direct aan de kant gezet zou moeten worden.

Ons grote, dringende verzoek is: Kom nou eens met data die er ECHT toe doen. Zoals:

1. Hoeveel van de COVID-patiënten in het ziekenhuis is gevaccineerd, en hoeveel van hen is niet gevaccineerd? En weer geldt: deze informatie zou consistent, dus in dezelfde vorm, elke week opnieuw gegeven moeten worden. En niet alleen als de Tweede Kamer er wekenlang om heeft moeten zeuren.

Media waar zijn jullie?? Voor de bevolking, en voor de artsen en iedereen, moet duidelijk zijn voor elke patiënt die opgenomen wordt in het ziekenhuis of hij wel of niet gevaccineerd en/of geboosterd is!

 
2. De echte statistici zeggen vaak: “Dood is het enige dat telt”. Dat zijn de meest harde cijfers. We zouden voorgelicht moeten worden over de aantallen overlijdens door COVID. En van elk sterfgeval zouden we moeten weten of er sprake is van één of meer co-morbiditeiten. En ook de leeftijd zou bekend moeten zijn.

Meisje met vraagtekenWaarom worden we eigenlijk voorgelicht over besmettingen? Dat zegt niets over het gevaar, want de test werkt niet. Het Amerikaanse toonaangevende CDC heeft over de PCR-test gezegd dat zij die niet eens meer gebruiken. Het probleem is onder andere dat deze test geen onderscheid kan maken tussen griep en Covid-19.11 Waardeloos dus.

 
3. We zouden niet alleen vóór de prik (Informed Consent), maar ook daarna moeten worden voorgelicht over de risico’s. Hoeveel mensen sterven er binnen drie weken na de prik – mét en zonder co-morbiditeiten? Op dit moment komt aan het licht dat nog afgezien van het feit dat de booster ook niet beschermt – er grote aantallen mensen sterven kort na de prik. En daarmee komen we op de oversterfte.

 

 

Oversterfte

 
In een schrikbarend tempo is de oversterfte opgelopen sinds we vaccineren tot 12.000.12 Maar de overheid is niet geïnteresseerd in het onderzoeken van de oorzaak van die oversterfte. Hoe is het mogelijk dat anderhalf jaar lang elke besmetting onder onze neus wordt gewreven, en dit wordt genegeerd, terwijl de Tweede Kamer zelfs hierom vraagt.

Hoe zou het zijn als de media ons over elk nieuw geval van “oversterfte” net zo intensief zou berichten als zij nu al twee jaar doen wat betreft elke nieuwe COVID-besmetting?

Pfffft…

 

 

 

Bronnen:

1. https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1478366079420407810
2. https://dailyexpose.uk/2022/01/05/3-in-4-omicron-hospitalisations-vaccinated/
3. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bijna-1-miljoen-boosterprikken-gezet-in-een-week-maar-nederland-haalt-achterstand-nog-niet-in~b27af61f/
4. https://twitter.com/rivm/status/1478400261693579273
5. https://www.linkedin.com/posts/jeroen-van-der-hilst-2b618464_de-unieke-nederlandse-omicron-variant-volgens-activity-6884892158730522624-ezw6/
6. https://www.nature.com/articles/d41586-021-03826-3
7. https://m.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220106_17308160?utm_source=google&utm_medium=organic
8. https://twitter.com/hennyh53/status/1479362796185862145
9. https://www.frontnieuws.com/vierde-vaccinatie-faalt-ook-eerste-gegevens-uit-israel/
10. https://www.nrc.nl/nieuws/2022/01/04/omt-eind-januari-ruimte-voor-versoepelingen-mits-genoeg-boosterprikken-zijn-gezet-a4075580
11. https://yournews.com/2021/12/29/2273592/cdc-withdraws-use-of-pcr-test-for-covid-says-test/
12. https://deanderekrant.nl/nieuws/oversterfte-en-hartschade-bom-onder-dwang-2021-12-11

 

 

Over de auteurs:
Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en zeer actief op sociale media.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This