Oproep tot het waarborgen van de rechtsstaat – Teken de open brief aan de WHO

door | 12 apr 2024 | WHO

Oproep tot het waarborgen van de rechtsstaat, rechtvaardigheid en een adequaat evaluatieproces in het wetgevingsproces van de WHO inzake pandemische paraatheid en reactie

Lees en onderteken de onderstaande open brief. Het is zeer urgent en belangrijk voor uzelf en iedereen. Lees waarom:

 

Eind mei van dit jaar zullen 194 lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stemmen over de aanvaarding van twee documenten die samen de internationale volksgezondheid – en de manier waarop staten met elkaar moeten omgaan wanneer de directeur-generaal van de WHO een noodsituatie afkondigt – zullen veranderen. Deze ontwerpen, een Pandemieovereenkomst en wijzigingen aan de Internationale Gezondheidsregeling (IHR), zijn bedoeld om juridisch bindend, met andere woorden verplicht, te zijn – en de relatie tussen staten en de WHO te regelen.
 
Hoewel ze belangrijke gevolgen hebben voor de gezondheid, de economie en de mensenrechten, wordt er minder dan twee maanden voor de geplande stemming nog steeds over onderhandeld door verschillende commissies. Ze zijn met ongebruikelijke haast ontwikkeld, ervan uitgaande dat het pandemierisico snel moet worden beperkt.
 
Hoewel inmiddels is aangetoond dat deze urgentie wordt tegengesproken door de gegevens en citaten waarop de WHO en andere agentschappen zich hebben gebaseerd, blijft de urgentie bestaan. Als gevolg daarvan zijn normen die specifieke herzieningstermijnen voorschrijven terzijde geschoven, wat onvermijdelijk de redelijkheid binnen de overeenkomsten ondermijnt doordat staten met minder middelen geen tijd hebben om de gevolgen voor hun eigen bevolking volledig te beoordelen voordat ze stemmen.
 
Dit is een extreem slechte en gevaarlijke manier om een wettelijk bindende internationale overeenkomst of verdrag te ontwikkelen. Het is nu tijd om een pas op de plaats te maken en de tijd te nemen om een coherent juridisch pandemiepakket te ontwerpen in plaats van snel een verwarrende reeks verschillende wettelijke regelingen, overheersende autoriteiten en een wildgroei aan concurrerende mondiale instanties te installeren, zoals het slechte advies in een recente openbare brief luidde
 
De Open Brief hieronder roept de WHO en de lidstaten op om de deadline voor de goedkeuring van de amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling en een nieuwe Pandemieovereenkomst op de 77e WHA te verlengen om de rechtsstaat en rechtvaardigheid te waarborgen.
 
Geschreven door David Bell, Silvia Behrendt, Amrei Muller, Thi Thuy Van Dinh & anderen

 

TEKEN ALSTUBLIEFT – ga naar: Open letter WHO

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This