Over het dragen van mondkapjes – effectief of onzin?

door | 29 mei 2020 | COVID-19 ziekte, HIGHWIRE

“Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen en maximaal 40 procent van de plaatsen mag bezet zijn.” – NOS 06-05-20201[1]

Een nieuwe normaal in de trein. Is dit noodzakelijk? Of is het theater voor van het in stand houden van de angstcultuur. Elke keer dat we iemand zien rondlopen met een mondkapje op wordt er tenslotte op dezelfde knoppen gedrukt: Corona – gevaar – corona – gevaar – corona – gevaar…

 

 

De cijfers en de realiteit

De mensheid loopt al sinds het begin der tijden rond in een oceaan van triljoenen bacteriën en virussen. Zolang er adem door een mondkapje heengaat, zullen die micro-organismen er ook wel doorheen gaan, en bovendien… de epidemie is zo goed als voorbij toch? Het RIVM geeft op 27 mei bijvoorbeeld de volgende cijfers over de ziekenhuisopnames:2

 

 

 

De negatieve effecten van mondkapjes

Mondkapjes veranderen de samenstelling van de lucht die u inademt, en dat heeft een negatief effect op uw gezondheid. Onderzoeksjournalist Del Bigtree heeft op zijn gebruikelijke grondige manier het gebruik van mondkapjes onderzocht. Waarom verplicht en waarom geen aandacht voor de “bijwerkingen” van mondkapjes?

De verplichting in Amerika werd voorafgegaan door een mediacampagne, waar acteur Matthew McConaughey zich voor heeft laten gebruiken – dit ziet u in het eerste deel van onderstaand fragment uit de Amerikaanse talkshow de HIGHWIRE van Bigtree.

Vanaf 08:40 min interviewt Bigtree microbioloog en immunoloog Dolores Cahill PhD.

 

En toen gebeurde er dit…

 
Nog voordat we het blog op de site had geplaatst was de ondertitelde versie van deze aflevering over mondkapjes door Youtube off-line gehaald “vanwege het schenden van de servicevoorwaarden van Youtube”. Huh? We hebben contact opgenomen met Youtube, en hopen hier meer duidelijkheid over te krijgen.

 

Een deel van het door ons ondertitelde fragment is ook elders geupload, dus u kunt dit alsnog bekijken. De eerste twee minuten zijn een intoductie over het werk van Dolores Cahill. Dell Bigtree zucht daarna: “Ik begijp er maar de helft van”. Cahill heeft diepgaand wetenschappelijk onderzoek heeft verricht op het gebied van ziekteverwekkers en de reactie van het immuunsysteem. Op 2:00 min. begint het gesprek over over mondkapjes. En op de vraag van Bigtree of zij denkt dat mondkapjes ons gezond kunnen houden en nodig zijn komt ze met een interessante grafiek. Wat weten we eigenlijk over de verspreiding van dit virus?

 

 

 

 

Filmfragment interview Dell Bigtree met Dolores Cahill (microbioloog en immunoloog) over mondkapjes

 

 

 
Misschien moeten we flinke gaten prikken in de mondkapjes om voldoende zuurstof binnen te krijgen – en ook in de theorie dat we ze zouden moeten dragen om “beschermt” te zijn.

 

 

 

Bron:

1. https://nos.nl/artikel/2332969-mondkapjes-verplicht-in-ov-en-meer-wat-gaat-er-de-komende-weken-veranderen.html
2. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

 

 

Vertaling voor Vaccinvrij: Riccardo Barbieri, oprichter van www.europa.is, een platform voor mensen die wakker zijn.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This