Overheid stelt farmaceutische industrie N.I.E.T aansprakelijk bij vaccinatieschade door COVID-vaccin

door | 22 jan 2021 | COVID-19 ziekte

Op 06-10-20 heeft Minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer antwoord gegeven op vragen van het Kamerlid Ellemeet (GL) over het bericht ‘Onrust over geheime vaccinonderhandelingen’. Hieruit blijkt dat de (Europese) overheden de farmaceutische producenten, indien deze aansprakelijk zouden worden bevonden, schadeloos stellen.

De gehele kamerbrief kunt u hier downloaden.

 

 

Vaccinatieschade – en dan?

 
Mocht u tot de ongelukkigen behoren die ernstige vaccinatieschade oploopt dan is het mogelijk dat u een rechtszaak start om financieel gecompenseerd te worden. Het verlies van gezondheid valt niet in geld uit te drukken, maar de kosten van medische behandeling kunnen hoog oplopen, zeker als men kiest voor alternatieve therapieën, die in vele gevallen de enige mogelijkheid zijn om echte genezing tot stand te brengen.

Zowel de genezing als de rechtszaken voor financiële compensatie duren vaak jarenlang. Er is geen enkel bewijs dat het nieuwe COVID-vaccin veilig is, integendeel er zijn al vele sterfgevallen en ernstige schade opgetekend – maar slachtoffers van vaccinatieschade moeten wel bewijzen dat hun probleem door het vaccin komt. Een ongelijkwaardige en moeilijke strijd. Mocht dat lukken dan is de farmaceutische industrie geen schade uit te betalen. De kosten worden verhaald op de overheid – lees de belastingbetaler.

Hugo de Jonge zegt hierover het volgende in de kamerbrief:

Voor de Europese Commissie is het van belang dat er recht wordt gedaan aan de geldende Europese wetgeving. De Europese wetgeving inzake productaansprakelijkheid blijft in de contracten volledig gerespecteerd. De rechten van burgers blijven volledig onaangetast. In zoverre bieden de overeenkomsten de bedrijven dus geen bescherming voor eventuele rechtszaken. Wel worden in de overeenkomsten afspraken gemaakt over een vrijwaring door de Lidstaten van de farmaceutische bedrijven ten aanzien van claims van derden. Voor deze vrijwaringssituatie gelden specifieke en strikte voorwaarden.

 
Het zou wel eens kunnen gebeuren dat het bijwerkingen gaat regenen. Vandaar.

 

 

Eerste drie – van de tien – vragen van de Kamerbrief


 

 

 

De gehele kamerbrief kunt u hier downloaden.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This