Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar een vaccin tegen v.e.r.k.o.u.d.h.e.i.d ?!

door | 10 mei 2018 | Farmaceutische industrie, Vaccins, Wetenschap

Proefpersoon.nl is een website van het Centre for Human Drug Research (CHDR). Recentelijk plaatsten zij de volgende advertentie op hun site om deelnemers te werven voor een onderzoek naar de veiligheid, verdraagbaarheid en effecten op het immuunsysteem van een vaccin tegen verkoudheid. Het onderzoek loopt in de periode mei tot en met augustus 2018.

Screentekst Onderzoek naar vaccin tegen verkoudheid

 

 

 

 

 

 

 

Proefpersonen gezocht (door CDHR – in studentenstad Leiden – 403 euro vergoeding)

In dit onderzoek worden de veiligheid, verdraagbaarheid en effecten van een vaccin tegen verkoudheid onderzocht. Waar het bij volwassenen blijft bij verkoudheid, kan de infectie bij jonge kinderen ernstiger verlopen en kan het zelfs longontsteking veroorzaken. Het onderzoeksmiddel is een vaccin; een levend verzwakt verkoudheidsvirus. Door middel van biotechnologie is het virus zo aangepast dat het zich minder goed aan cellen kan hechten, maar het immuunsysteem wel aanzet om antilichamen te maken (dus mensen beschermt tegen het verkoudheidvirus).

Verkouden student‘Het onderzoek bestaat uit 7 losse bezoeken.’ We zijn benieuwd hoe vaak ze dan het testvaccin zullen krijgen toegediend (er wordt geen informatie hierover gegeven).

Blijkbaar is er animo voor dit soort onderzoeken. Vooral studenten beschouwen het als lucratief ‘bijbaantje’ (aanvulling op hun studietoelage). En het ontbreekt de proefpersonen in ieder geval niet aan comfort.

“Als je wilt meedoen aan medisch onderzoek bij het CHDR, verblijf je in ons onderzoekscentrum. Dat hebben wij speciaal gebouwd voor onze vrijwilligers en is van alle gemakken voorzien. Veel proefpersonen koppelen aan ons terug dat ze volledig tot rust komen in de kliniek. Even de dagelijkse beslommeringen achter je laten en eindelijk tijd om dat spannende boek te lezen of de lesstof van een examen eens goed door te nemen. Ons onderzoekscentrum in Leiden telt zeven verdiepingen. De bovenste drie daarvan zijn gereserveerd voor vrijwilligers. Door de hoge ramen valt veel daglicht binnen. Het uitzicht is bovendien prachtig.”  staat er op de site van het CDHR

Maar wie zit er te wachten op een vaccin tegen verkoudheid?

 

 

 

Bron: https://proefpersoon.nl/onderzoek-naar-de-veiligheid-verdraagbaarheid-en-effecten-op-het-immuunsysteem-van-een-vaccin-tegen-verkoudheid en https://proefpersoon.nl/meedoen-aan-onderzoek

 

Over de auteurs:

Ellen Vader verzamelt, onderzoekt en verspreidt informatie over vaccin-gerelateerde onderwerpen.

Door Frankema is auteur van het boek: ‘Vaccinvrij, ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This