Professor Bob de Wit – Nederland is ontstaan omdat burgers hebben gekozen voor de vrijheid – de geschiedenis herhaalt zich?

door | 4 aug 2021 | COVID-19 ziekte, Nationale politiek

In deze prachtige toespraak van Bob de Wit – professor ‘Strategic Leadership’ op Nyenrode Business Universiteit – krijgt u de Nederlandse geschiedenis in een notendop gepresenteerd. Nederland is ontstaan omdat burgers hebben gekozen voor vrijheid. En de geschiedenis herhaalt zich. Een nieuwe maatschappij is aan het ontstaan omdat zovele Nederlanders kiezen voor vrijheid. Bob de Wit zet haarscherp uiteen dat het conflict tussen de elite die het volk wil controleren niet nieuw is. Het heeft zich in talloze vormen al talloze keren voorgedaan, zo ook in Nederland.

Onder deze video staat een tweede video met informatie over het boek van Professor Bob de Wit: ‘Society 4.0 – resolving eight key issues to build a Citizins Society’. Bent u klaar voor de volgende stap? Laat u inspireren!

 

 

 

Society 4.0

 
In zijn boek Society 4.0 schetst Bob de Wit een beeld van een wereld die op een kruispunt staat: er moeten beslissingen vallen die de toekomst van onze samenleving bepalen. Blijven we kiezen voor de bestaande, gevestigde machtsstructuren? Of brengen we de motivatie en de moed op om als burgers zélf het beste van het mondiale en lokale te combineren? Zo kunnen we volgens de auteur een alternatieve ‘glocale’ gemeenschap vestigen, het fundament voor een samenleving van de toekomst waarin optimisme centraal staat.

De Wit loopt aan de hand van acht kernpunten de mogelijkheden voor onze toekomstige samenleving af. Daartoe behoort de heroverweging van concepten als de natiestaat en de huidige verdeling van welvaart. Enerzijds schetst hij de zogenaamde ‘elite reset society’, waarin een machtsstructuur met ‘verdeel en heers’ controle over de massa probeert te behouden. Anderzijds schuift hij een ‘glocal citizens society’ naar voren, waarin gezamenlijke besluitvorming centraal staat, mogelijk gemaakt door te profiteren van de ‘wisdom of the crowd’. Deze vernieuwing van het bestuur kan tot stand komen door mensen aan te sporen om er zelf als ‘eerzame burger’ aan deel te nemen.

 

 

 

Flavio Pasquino interviewt Bob de wit over ‘Society 4.0

 


 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This