Shocking! – Pfizer en Moderna gaan samen 93 miljard dollar binnenhalen met verkoop COVID-vaccins in 2022

door | 12 nov 2021 | COVID-19 vaccin, Geld

Vaccinproducenten Pfizer en Moderna zullen in 2022 een gezamenlijke omzet genereren van 93,2 miljard dollar.

“Vaccinproducenten Pfizer en Moderna zullen naar verwachting in 2022 een gezamenlijke omzet genereren van 93,2 miljard dollar. Dat is bijna twee keer zoveel als het bedrag dat ze dit jaar naar verwachting zullen binnenhalen”, aldus Airfinity, een groep die gezondheidsgegevens analyseert.

Airfinity schat de totale marktomzet voor COVID-vaccins in 2022 op 124 miljard dollar, aldus de Financial Times.

De verkoop van vaccins door Pfizer zal in 2022 naar verwachting 54,5 miljard dollar bedragen, en die van Moderna 38,7 miljard dollar. De schattingen blazen de eerdere cijfers – 23,6 miljard dollar voor Pfizer en 20 miljard dollar voor Moderna – omver.

“De cijfers zijn ongekend,” vertelde Rasmus Beck Hansen, CEO van Airfinity, aan de Financial Times.

De verkoop van de mRNA shots zal blijven stijgen in 2022, als gevolg van boosters en landen die voorraden aanleggen om varianten te bestrijden, aldus Airfinity.

Pfizer en Moderna zullen respectievelijk 64% en 75% van hun verkoop in 2022 generenen uit landen met hoge inkomens, voorspelden de analisten.

In april voorspelde Pfizer dat de omzet van COVID-vaccins in 2021 $26 miljard zou bedragen. Nadat de resultaten van het tweede kwartaal werden gerapporteerd, verhoogde Pfizer het bedrag naar $33,5 miljard. Analist Ronny Gal zei dat het bedrijf in 2021 een extra $10 miljard aan vaccin-verkopen zou kunnen realiseren.

Gal schreef:

“De cijfers zullen veel hoger zijn. De indicatie van $33,5 miljard weerspiegelt de contracten die tot vandaag werden ondertekend en die een totale verbintenis aangeven om 2,1 miljoen doses te verkopen (met een gemiddelde prijs van $15,95). Pfizer merkt op dat ze verwachten 3 miljoen doses te produceren. Vermoedelijk zal een groot deel daarvan ook worden verkocht, zij het tegen een lagere gemiddelde prijs omdat de consumptie verschuift naar opkomende markten. Dit is waarschijnlijk nog eens $10 miljard.”

“Het tweede kwartaal was in een aantal opzichten opmerkelijk,” zei Albert Bourla, CEO van Pfizer. “Het meest zichtbaar waren de ongekende snelheid en efficiëntie van onze inspanningen om te helpen om de wereld te vaccineren tegen COVID-19 met BioNTech. Er zijn nu meer dan een miljard doses van BNT162b2 wereldwijd zijn geleverd.”

Tijdens een conference call zei Bourla dat hoewel “het erg vroeg is om te spreken” over de verkoopverwachtingen van het bedrijf voor volgend jaar, hij de productiecapaciteit van Pfizer voor 2022 op 4 miljard doses schatte.

Volgens ActionAid International – een wereldwijde federatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede en onrecht – maken Moderna, Pfizer en BioNTech “astronomische en gewetenloze winsten” als gevolg van hun monopolies op mRNA COVID vaccins.

Moderna en BioNTech rapporteren winstmarges van 69%, terwijl Moderna en Pfizer weinig belasting betalen, aldus de ‘People’s Vaccine Alliance‘ op 15 september.

Dankzij de monopolies op patenten voor COVID vaccins – waarvan de ontwikkeling werd ondersteund met $100 miljard financiering van de belastingbetalers in de VS, Duitsland en andere landen – verdienden de drie bedrijven meer dan $26 miljard aan inkomsten in de eerste helft van het jaar, waarvan tenminste twee-derde als pure winst is voor Moderna en BioNTech.

De Alliantie schat ook dat de drie bedrijven te hoge prijzen vragen voor hun vaccins, tot wel 41 miljard dollar boven de geschatte productiekosten.

“Het bedrijfsmodel van Big Pharma – miljarden aan overheidsinvesteringen ontvangen, exorbitante prijzen vragen voor levensreddende medicijnen, weinig belasting betalen – is goud waard voor rijke investeerders en bedrijfsleiders, maar desastreus voor de mondiale volksgezondheid,” aldus Robbie Silverman, manager private sector voor Oxfam.

Volgens Silverman geven farmaceutische bedrijven voorrang aan hun eigen winsten door hun monopolies te handhaven en hun vaccins aan de hoogste bieder te verkopen. “Genoeg is genoeg – we moeten beginnen met “people before profit”. Met het belang van mensen voor te laten gaan op het maken van winst”, aldus Silverman.

Volgens een analyse van de People’s Vaccine Alliance, gebaseerd op werk van MRNA-wetenschappers aan het Imperial college, hebben Moderna en Pfizer-BioNTech tot 24 keer de potentiële productiekosten van hun vaccins in rekening gebracht.

Uit analyses van de productietechnieken voor Pfizer-BioNTech en Moderna, die alleen dankzij 8,3 miljard dollar overheidsfinanciering konden worden ontwikkeld, blijkt dat dezelfde vaccins voor niet meer dan 1,20 dollar per dosis zouden kunnen worden gemaakt.

Ondanks het feit dat zij hebben geprofiteerd van een miljardeninvestering van de overheid in de ontwikkeling van hun vaccins, hebben de farma-giganten niet hun eerlijke deel aan belastingen betaald, meldde ActionAid International.

In de eerste helft van 2021 betaalde Moderna een Amerikaans belastingtarief van 7% en Pfizer een belastingtarief van 15% – ver onder het wettelijke tarief van 21%.

BioNTech, de Duitse startup die het recept voor Pfizer’s vaccin produceerde, betaalde een aanzienlijk hoger belastingtarief van 31% in Duitsland terwijl het een winstmarge van 77% haalde.

Moderna verwacht een totale verkoop van vaccins van $20 miljard in 2021. Tot nu toe heeft Moderna dit jaar slechts 322 miljoen dollar aan belastingen betaald, ondanks de miljardenwinst die zij hebben gemaakt.

De vaccins van Pfizer zijn nu goed voor meer dan een derde van de totale inkomsten van het bedrijf. Pfizer verkocht meer dan $11 miljard aan vaccins in de eerste helft van dit jaar, en voorspelt nu $33,5 miljard aan totale vaccin-verkoop voor 2021 – wat het vaccin tot een van de best verkopende farmaceutische producten van dit jaar maakt. En mogelijk het best verkopende farmaceutische product in de geschiedenis van de farmaceutische industrie.

Pfizer heeft verklaard dat de winstmarges op vaccins minder dan 30% bedragen, maar omdat het bedrijf zijn uitgaven niet bekend maakt, was het niet mogelijk om de winstmarges onafhankelijk te verifiëren, meldde ActionAid International.

J&J boekt 502 miljoen dollar omzet in vaccins in derde kwartaal dankzij de goedkeuring van de booster(herhalings)-prik

Johnson & Johnson (J&J) zei dat het 502 miljoen dollar heeft verdiend aan de verkoop van zijn COVID-vaccin in het derde kwartaal, volgens een winstrapport dat dinsdag werd gepubliceerd.

De farmaceutische tak van J&J, die het enkele COVID-vaccin ontwikkelde, genereerde 12,9 miljard dollar aan inkomsten – een stijging van 13,8% van het ene op het andere jaar, meldde CNBC.

De verkoop het vaccin van J&J was minder hoog dan verwacht, aldus analist Ashtyn Evans van Edward Jones in een rapport aan klanten. Maar het bedrijf van Dow Jones verwacht nog steeds een verkoop van 2,5 miljard dollar aan COVID-vaccins voor dit jaar.

Het bedrijf zei ook dat het zijn vooruitzichten voor de verkoop van vaccins voor het jaar heeft gehandhaafd, en het is van plan om zoveel mogelijk vaccins te produceren gedurende de rest van het jaar, zei CFO Joseph Wolk op “Squawk Box.”

Het verslag van J&J kreeg kritiek te verduren vanwege de manier waarop het bedrijf omging met de opioïden-crisis en de ontwikkeling van een relatief minder effectief COVID-vaccin onder leiding van vertrekkend CEO Alex Gorsky.

Op 15 oktober heeft het ‘Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee (VRBPAC) van de ‘Food and Drug Administration’ (FDA) unaniem aanbevolen om een tweede boosterdosis te geven aan alle ontvangers van J&J’s COVID-vaccin die ouder zijn dan 18 jaar.

Het FDA-panel legde geen beperkingen op aan wie een extra dosis van J&J zou moeten krijgen, in tegenstelling tot de beperking die zij oplegde voor mRNA-vaccins, die alleen zijn toegestaan voor gebruik bij bepaalde risicogroepen. VRBPAC zei dat de tweede injectie niet eerder dan twee maanden na de eerste zou moeten worden gegeven.

 

 

Bron originele artikel: https://childrenshealthdefense.org/defender/airfinity-pfizer-moderna-billions-covid-vaccine-sales/
 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This