Spanje: Rechters worden wakker en Lockdowns ongrondwettelijk verklaard

door | 29 okt 2021 | COVID-19 ziekte

Een Spaanse advocate heeft – gesteund door 20 bewegingen – de Spaanse staat aangeklaagd bij het internationaal gerechtshof van Den Haag. En niet alleen de Spaanse staat, maar ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het World Economic Forum (WEF) en nog een aantal internationale organisaties.

In het onderstaande filmpje wordt deze advocate geïnterviewd. Degene die haar interviewde vroeg: “Hoe groot schat U de kans in dat dit eerlijk behandeld gaat worden?” En zei antwoordde heel realistisch dat ze dat niet kan zeggen omdat we weten dat het tribunaal in Den Haag deel uitmaakt van hetzelfde systeem dat aangeklaagd wordt. Maar zij voegde daaraan toe: “We zien dat er nu rechters wakker worden en dat moeten uitbreiden! Er zal een moment zijn geweest waarin we allemaal geloofden dat er een pandemie was, maar daarna zijn we langzaam wakker aan het worden, ook de rechters.”

 

 

 

Lockdown voor de tweede keer ongrondwettelijk verklaard

Tegelijkertijd bericht ‘Spanje vandaag’, een nieuwsstation voor “actueel Spaans nieuws” op 27-10-21 het volgende:

Na de eerste nu ook de tweede Spaanse lockdown in oktober 2020 ongrondwettelijk verklaard
 
“Het Grondwettelijk Hof heeft na een moeilijke sessie de tweede zes maanden durende lockdown in Spanje die begon op 25 oktober 2020 ongrondwettelijk verklaard. Dat wil niet zeggen dat de rechters het niet eens zijn met de genomen maatregelen, maar wel met het feit dat er gedurende zes maanden geen parlementaire controle was zoals bij de eerste noodtoestand. Zes rechters stemden voor en vier rechters stemden tegen.
 
Het is de tweede keer dat de noodtoestand in Spanje ongrondwettelijk wordt verklaard. Dat gebeurde in juli dit jaar ook met de eerste noodtoestand die begon op 14 maart 2020 en tot 25 juni duurde. Dat wilde toen niet zeggen dat de rechters het niet eens waren met de genomen maatregelen, maar wel de juridische onderbouwing van die beslissingen. In plaats van een ‘estado de alarma’ of ‘staat van alarm’ had de Spaanse regering de ‘estado de excepción’ of ‘uitzonderingstoestand’ moeten gebruiken om de grondrechten van burgers op te schorten (niet te beperken), zoals omschreven in artikel 113 van de Spaanse grondwet.
 
De huidige uitspraak heeft betrekking op de tweede noodtoestand die op 25 oktober 2020 startte en op 9 mei 2021 eindigde. Met name het feit dat er bij de tweede noodtoestand geen parlementaire controle was zoals bij de eerste noodtoestand heeft ervoor gezorgd dat de tweede ‘estado de alarma’ ongrondwettelijk is verklaard.
 
De tweede noodtoestand was echter niet zo extreem als de eerste in maart 2020 maar hierdoor kon men wel avondklokken en regionale lockdowns instellen in de autonome regio’s. Uiteindelijk heeft de extreemrechtse partij VOX gelijk gekregen omdat deze partij ook de tweede noodtoestand naar het Grondwettelijk Hof heeft gebracht.”

 
Olé!

 

 
Bron:
1. https://www.spanjevandaag.com/27/10/2021/na-de-eerste-nu-ook-de-tweede-spaanse-lockdown-in-oktober-2020-ongrondwettelijk-verklaard/

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This