Staatscensuur en staatsterreur – het ware gezicht van het nieuwe normaal

door | 8 sep 2023 | COVID-19 vaccin, Kabinet Rutte III - IV, Rechten

Vrijheid van meningsuiting is een grondrecht, maar onze democratie functioneert niet meer. Het ‘nieuwe normaal’ lijkt gebaseerd te zijn op leugens, censuur en terreur.

Wendy Mittemeyer is een gepromoveerde wetenschapper. Op Twitter stelt zij zich met de volgende kernwoorden voor: Medical Ethical Advisor, Humanist, Works for pharma. Against coërcion & censorship. Pro freedom & open dialogue. Zij is voor velen een bekende door haar goed onderbouwde posts op social media: vragen en argumenten die hout slaan, voorzien van bronnen en linken. Het is duidelijk dat zij betrokken is met maatschappelijke zaken, meedenkt en meevoelt – en dat zij verwoordt wat velen van ons ook zo ervaren.
 
 
Op 6 september plaatste zij de onthullende post:

“Al 3 jaar lang word ik op sociale media door trollen en zelfbenoemde debunkers beledigd, bedreigd en “gerapporteerd”, wanneer de content van mijn posts hen niet aanstaat en ingaat tegen de corona verhalen van de overheid. In een poging mij de mond te snoeren spelen zij veelal op de man, niet op de bal. Veel van deze mensen hebben directe of indirecte banden met de zittende politieke partijen. De trollen zitten samen in appgroepjes en stemmen de narratieven en censurerende acties af, onder het mom van “desinformatiebestrijding”.
 
Een bekende van een van de ministers diende een klacht in bij een voormalig opdrachtgever van me. Een oud kamerlid wenste mij 5 jaar eenzame opsluiting toe. Een Denktank lid heeft binnen mijn sector getracht mij publiek te framen en aangegeven dat mijn content gecensureerd moet worden. Een staatstrol plaatste een bericht waarin ik werd belasterd.
 
Mijn posts zijn onderbouwd en netjes, en gaan over mijn expertise en werkveld: medische, wetenschappelijke en ethische kwesties op het gebied van gezondheidszorg. Ik schuw daarbij geen heilige huisjes of taboes. Organisaties en bedrijven huren mij juist om die reden in. Het mag schuren, dat moet zelfs. Mijn doel is immers mensen aan het denken -en voelen!- te zetten. Juist dat geeft verandering en innovatie, en leidt tot een dieper contact en begrip tussen mensen. Hier is behoefte aan merk ik. Mijn posts over corona bereikten op LinkedIn ook recent nog tussen de 60.000 en 80.000 mensen. In coronatijd soms wel 200.000 mensen.
 
Veel mensen zijn de onoprechtheid, haat zaaierij en vooringenomenheid in de media, wetenschap en politiek zo zat. Zo vreselijk zat. Wekelijks ontvang ik lieve berichten van mensen uit alle lagen van de bevolking, en van overal ter wereld. Zij zijn, net als ik, bezorgd om de ingezette koers, en ‘t gebrek aan ethische reflectie en evaluatie van alle mentale, fysieke en sociale schade van het coronabeleid. In coronatijd belden mensen mij soms zwaar geëmotioneerd op, ook farma managers op hoge posities, dankbaar dat iemand durfde te schrijven wat zij niet durfden.
 
Anderen waren blij iets te lezen wat de overheid of hun arts naliet te communiceren, of wat een ander licht scheen op de zaak. Maar er is ook een schaduwkant. Als ik check wie mijn profiel bekijkt is dat al 3 jaar lang vooral defensie, BZ en politie. Ik word gemonitord, alsof ik een gevaar ben voor de samenleving. Sinds ik mij bezig houd met vaccinschade, WOB-documenten, de Denktank Desinformatie C19 en de spoedwet, word ik, zo lijkt het, nog zwaarder in de gaten gehouden en worden mijn berichten nog vaker onderdrukt of verwijderd.
 
Ook nemen medewerkers van de overheid soms contact met mij op, zogenaamd omdat zij “fan” van mij zouden zijn en mij willen ontmoeten. Deze week is voor de 3e keer in 3 jaar mijn professionele LinkedIn account, zonder opgaaf van reden, verwijderd. Velen gingen mij al voor. Meestal krijg je dan eerst 6 weken radiostilte, en dan een medewerker die zichzelf ‘Heisenberg’ noemt of iets dergelijks, die iets prevelt over ‘desinformatie’. Hij heeft echter geen idee wat er dan ‘onjuist’ is aan de content, hij voert slechts een opdracht uit.
 
Er wordt gedreigd met permanente verwijdering, en dan krijg je na een paspoort controle meestal je account terug. Het voelt al normaal. Maar dat is het niet. Ik voel mij door deze staatscensuur niet meer vrij en ook niet veilig meer in Nederland. Daarom trek ik aan de bel, of beter, de noodrem. De intimidatie en censuur van kritische professionals, politici en burgers, onder coördinatie van de censuur-organisatie van de NCTV, moet stoppen. Evenals de Europese wetgeving die onze democratie en vrijheid van meningsuiting blijft uithollen. Het woord ‘desinformatie’ wordt misbruikt om het staats-narratief te beschermen en alles dat dat bedreigt in de doofpot te stoppen. Het enige waar dit zal eindigen is in een totalitaire samenleving, waar mensen niet meer anders durven denken of voelen. Waar de staat bepaalt wat waar is. Dat wil toch niemand?”1

 
De ervaring van Mittemeyer staat niet op zichzelf. Huisarts Els van Veen is een van de artsen die kritisch denkt over hetzelfde meemaakt:

“Herkenbaar Wendy. Ik word ook al drie jaar zo opgejaagd, zo noem ik het dan maar. Gedoxt, zelfs door collega-huisartsen. Politiebezoek in opdracht. We weten allemaal wel welke accounts on teisteren. Het is bizar dat het zo ongemerkt gebeurt en velen het niet zien.”2

Advocate Carine Knapen reageert als volgt:

“Dag Wendy, toen ik je post las dacht ik “welcome to my world”. Ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen. Alle academici, advocaten, artsen, wetenschappers, zelfs journalisten en ook heel veel gewone burgers die tegen de stroom in durven te zwemmen ondergaan, in meerdere of mindere mate, wat jij ondergaat. Ik zou zelf ook een boek kunnen schrijven over de censuur maatregelen, de vele intimidatiepogingen, de zware druk, de pesterijen, de telefoontap en nog veel meer. Ik ben er op een bepaald moment aan onderdoor gegaan. Ik heb de Balie, na 33 jaar advocatenpraktijk verlaten om vrij te kunnen spreken. De enige beslissing die ik kon nemen en achteraf beschouwd ook de beste beslissing die ik kon nemen.
 
Dit gedoe zal niet eindeigen in een totalitaire samenleving. Het IS al een totalitaire staat waar de staat bepaalt wat waar is en wat niet en wat er gezegd mag worden en wat niet, of straffe van sancties. We moeten waarheidsgetrouw blijven spreken, de vele, vele leugens aan de kaak blijven stellen en de bevolking informeren. Je hebt aan mij alvast een bondgenoot.3

 
 

Staatsterreur

 
Vanuit hun ivoren toren bespioneerd de overheid de bevolking en maakt zij kapot wat haar niet zint. niet het virus, maar de overheid valt ons aan en doet dat op een hele gluiperige manier.

Inmiddels weten we – NIET uit de media, die deel uitmaakt van het complot – maar uit data analyse van duizenden pagina’s die zijn verkregen met WOO (wet openbare overheid)-verzoeken van onder andere Cees van den Bos hoe diep de houtrot bij onze overheid is doorgedrongen. Er is sprake van een structurele, zeer goed georganiseerde en vanuit hogerhand aangestuurde aanval op de Nederlandse bevolking. Een aantal van zijn artikelen staan hieronder:
 
WOB-dossier: de orkestratie van een staatsgreep door de NCTV
 
WOB-dossier: gedragsbeïnvloeding van de burger grootschalig georganiseerd
 
Grondrechten onder voorwaarden: vaccinatiedwang en QR-pas
 
Vertegenwoordigers Google en Facebook in Denktank Desinformatie hebben banden met D66 en Groenlinks
 
WOB dossier: Red team. De Psyops voor acceptatie van coronamaatregelen
 
 
De staatsterreur die hiermee gepaard gaat is herkenbaar voor velen, inclusief voor mijzelf. De trollen, de shadowbans, de berichten buiten de groep belachelijk werden gemaakt, of die werden verwijderd van sociale media, persoonlijke bedreigingen, zelfs van journalisten, lastercampagnes op de nascholingsdagen van artsen, leugens in de media, censuur van veiligheidsissues waar wij aandacht voor vroegen, de facebookgroep van meer dan 30.000 jonge ouders die er zonder pardon werd afgegooid, de verwijdering van mijn boek op bol.com, de pagina’s die werden verstopt op google etc. etc. Ook ik kan (nog) een boek schrijven en ook ik heb op mijn tong gebeten en ben doorgegaan omdat ik vind dat de waarheid over (kinder)vaccins aan het licht moet komen. In de periode voor Corona toen dit alles plaatsvond en de bewustwording van de bevolking net op gang kwam (en er nog geen BLCKBX, Gezond Verstand of Andere Krant en talloze andere nieuwsstations waren) voelde ik me dodelijk eenzaam en als Ellen Vader er niet was geweest had ik het waarschijnlijk niet vol gehouden. Haar vroegtijdige overlijden aan kanker wijt ik deels aan de enorme chronische stress die ons “werk” met zich meebracht.

 
Het enige succes in de veldslag tussen de overheid en de stichting Vaccinvrij is dat wij na twee jaar steggelen eindelijk antwoord kregen op ons WOB verzoek – dat vroeg om openbaring van het onderzoek dat bewijst dat vaccineren veilig is – en dat luidde: “het betreffende onderzoek waar u om vraagt kan niet overlegd worden”. In één regel hadden we zwart op wit dat de werkelijke reden dat de overheid haar tirannieke beleid op ons los liet niets te maken had met gezondheid. De vele verhalen over ernstige vaccinatieschade en zelfs sterfte door kindervaccins die jarenlang in de facebook groep waren gedeeld – en die nu over de schade door de corona-injecties in de alternatieve en sociale media circuleren – interesseren de overheid niet. Zij is geïnteresseerd in het monddood maken van mensen die vragen stellen bij haar beleid.

 
 
Bronnen:

1. https://twitter.com/MittemeijerOote/status/1699419321640886720
2. https://twitter.com/veen_els/status/1699492386739564893
3. https://twitter.com/CarineKnapen/status/1699430860947140840
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This