Stanley Plotkin – De rode loper wordt uitgerold voor een gewetenloze wetenschapper?

door | 14 feb 2019 | BMR-vaccin, Politiek, Wetenschap

Als het om vaccins gaat, dan is kennelijk alles veroorloofd. Stanley Plotkin is de ‘godfather’ van vaccins. Hij is ook een wetenschapper die weeskinderen en verstandelijk gehandicapten gebruikte voor onderzoek naar de effecten van ‘experimentele vaccins’. Ook kinderen van gedetineerden, en de bijna 1 miljoen kinderen die leefden onder koloniaal bewind in Belgisch Congo, waren in de ogen van Plotkin kennelijk tweederangs burgers en goed voor menselijke experimenten.

Plotkin is de uitvinder van het kweken van vaccins op cellijnen van geaborteerde foetussen. En dankzij hem injecteren wij onze baby’s met de celresten van cellijnen van geaborteerde foetussen, die onder andere aanwezig zijn in het BMR-vaccin. Deze celresten bevatten erfelijk materiaal (DNA & RNA) van andere (geaborteerde) baby’s dat we laten injecteren in onze baby’s. En onderzoek of dit op lange termijn genetische mutaties (veranderingen) zou kunnen veroorzaken bij ons nageslacht wordt niet uitgevoerd.

rode loperIn navolging van het onderzoek van Plotkin is het injecteren van celresten onderdeel van een groot experiment op de wereldbevolking. De gevestigde orde maakt zich daar nog steeds niet druk over. Er wordt geld verdiend met vaccins, dus kritiek mag niet?

Terwijl goed geïnformeerde en bezorgde ouders zich afvragen of de wetenschappers nog wel goed bij hun hoofd zijn, wordt in België de rode loper uitgerold om Plotkin te onthalen op een warm welkom op het Valentijn Symposium.

 

 

Het Valentijn Symposium

Ieder jaar rond Valentijn organiseert het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit van Antwerpen, een vaccinatie-dag met als naam Valentijn Symposium. De 17e editie werd dit jaar op vrijdag 8 februari gehouden.1

Professor dr. Pierre Van Damme, hoofd van het centrum en organisator van dit symposium, is een invloedrijk persoon binnen het vaccinatiebeleid in België en daarbuiten. Hoe kan het ook anders want de Europese Commissie en de farmaceutische industrie ondersteunen zijn activiteiten. In de ‘‘Declaratie belangenverstrengeling van de EU’ over de achtergronden van Van Damme, staat dat hij al sinds 1985 nauwe banden onderhoudt met verschillende farmagiganten, zoals GSK/Merck/Novartis/Pfizer en Crucell.

Van Damme is al meer dan 10 jaar adviseur voor nationale en internationale organisaties, waaronder het Vlaamse Vaccinatieplatform, de Nationale Immunisatie Technische Adviesgroep en de Wereldgezondheidsorganisatie (Europees Regionaal Bureau en Hoofdkantoor). Daarnaast is hij voorzitter van het Instituut voor Vaccin en Infectieziekten (Vaxinfectio)) en van het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinatie (CEV). Dit instituut wordt erkend als ‘Center of Excellence’ van de Universiteit van Antwerpen en fungeert als Collaborating Centre (het centrale punt voor samenwerking) voor de Europese regio van de WHO met betrekking tot de beheersing en preventie van infectieziekten.2

We kunnen alleen maar gissen hoe groot zijn invloed gedurende die tien jaar is geweest om sprekers als Plotkin in staat te kunnen stellen om medici en academici te beïnvloeden.

De nabeschouwing van de Universiteit van Antwerpen meldt vol trots:

“Blikvanger was de komst van Stanley Plotkin. De Amerikaanse kinderarts hield een lezing over de huidige stand van zaken op vaccinatievlak. Andere thema’s waren het omgaan met wantrouwen in vaccinaties en het vaccineren van sekswerkers.” 3

 

Plotkin verklaart onder ede…

Dr. Plotkin werd vorig jaar ingeschakeld als getuige-deskundige voor gedwongen vaccinatie in een spraakmakend juridisch geschil. Een echtpaar lag met elkaar overhoop over het besluit om hun kind wel of niet te laten vaccineren. Aaron Siri, advocaat van de moeder die tegen de vaccinatie van haar kind was, ondervroeg de arts in New Hope, Pennsylvania op 11 januari 2018.

Stanley Plotkin verklaarde onder ede dat hij vaccinatie-experimenten heeft uitgevoerd met weeskinderen, verstandelijk gehandicapte kinderen, kinderen van gedetineerde moeders, en ongeveer een miljoen Afrikaanse kinderen onder koloniale heerschappij.

Plotkin verklaarde ook dat polio-vaccins cellen van apenieren bevatten, rotavirus-vaccins vervuild zijn met varkens virussen, en sommige vaccin menselijke diploïde celresten bevatten afkomstig van het kweekmedium.

Dat spuiten we in – maar stel er geen vragen over, want u bent een antiwetenschapsactivist.

In een serie opnames (totaal 10 uur) legt advocaat Aaron Siri met zijn lastige vragen op onnavolgbare wijze dr. Plotkin het vuur aan de schenen.

 

Twee (diepte)punten zijn te bekijken op de onderstaande, ondertitelde filmpjes

Vaccin-experimenten

 

Vaccin-ingrediënten


De volledige ondervraging bestaande uit 9 delen kunt u hier bekijken.

 

 

Vinden medici en academici wetenschappelijk onderzoek op ‘tweederangs kinderen’ normaal?

Kennelijk wel. Barbara Uytdewilgen, lid van de facebookgroep van de Stichting Vaccin vrij was aanwezig op het Valentijn Symposium en schreef de onderstaande impressie:

 

17de Valentijn Vaccinatiesymposium

Doelstelling: het vertrouwen in vaccins en vaccinatieprogramma’s te verbeteren, het communiceren rond vaccinatietwijfels, belang van vaccinatie in de prostitutie, gezondheid en wetenschap en betrouwbare medische info op ‘op maat’, dat wil zeggen: afgestemd op individuen.

Aantal deelnemers: rond de 600, waarvan 30% belangstellenden die niet in de zorgsector werkzaam zijn.

 

Sprekers

Dr. Stanley A. Plotkin begon zijn lezing met een zeer technisch verhaal dat voor mij moeilijk te volgen was, en ben zeker niet de enige want zo’n 30% had geen medische achtergrond. Hij sprak over de successen en mislukkingen in de vaccinwereld en iedereen bleek op de hoogte te zijn van zijn experimenten. Zijn lezing ging vooral over nieuwe strategieën voor de ontwikkeling van vernieuwde vaccins.

ApplausHij sprak ook over de griepvaccins, want het virus verandert elk jaar waardoor de vaccins niet meer effectief zijn. Dit is de reden waarom hij naar mogelijkheden zoekt om de doeltreffendheid van griepvaccins te verhogen. Hij werd op handen gedragen en kreeg een daverend applaus.

 

 

Katrine Bach Habersaat leidt het onderdeel van het werk van de VPI (Vaccine-preventable Diseases and Immunization Programme) dat te maken heeft met inzicht in het gedrag van mensen en interventies voor gedragsverandering om de vaccinatiegraad te verhogen.

De dokter/verpleegkundige zal het standpunt van de ouder/patiënt moeten nagaan en hen benaderen met een strategie die overeenkomt met hun standpunt. Met andere woorden, de dokter/verleegkundige moet meer luisteren naar de noden van zijn patiënt. Op zich een goede zaak, maar uiteraard blijft hun hoofddoel vaccineren. De basis van dit werk is beschreven in het document: “Vaccin programma’s op maat”, (Tailoring Immunization Programme (TIP)4

Dr. Marleen Finoulst startte in 2006 voor mediabedrijf Roularta het gezondheidsmagazine Bodytalk, waarvan ze nog steeds hoofdredacteur is. Het programma is sinds 2012 toegevoegd aan het Knack-pakket De Knack is het grootste wekelijkse Vlaamse magazine in België (zoiets als de Elsevier in Nederland) In 2013 zette ze haar schouders onder de website van het Knack.5

Een ‘betrouwbare bron’ voor gezondheidsinformatie is voor haar heel belangrijk. Volgens mevr. Finoulst wordt 50% van al het gezondheidsnieuws niet correct weergegeven. Het internet verspreidt ‘de meeste onzin’. En zij stelt dat foute informatie over gezondheid vaker wordt gedeeld dan correcte informatie van betrouwbare organisaties, zoals de overheid.

In haar ‘persoonlijke impressie’ schrijft Barbara:

“Stanley Plotkin wordt als rolmodel gezien en ja daar zit ik dan. Mama van 2 kindjes die zij geen enkel vaccin heeft gegeven. Toch weet ik heel diep van binnen dat ik de juiste beslissing heb genomen.”

“In de zaal mocht men na elke spreker 2 vragen stellen maar de antwoorden die je dan krijgt zijn helemaal voorgekauwd en soms had ik de indruk dat de vrager niet tevreden was met het antwoord, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Er was dan ook te weinig tijd voor vragen. Er werd vaak herhaald en benadrukt ‘dat ze het super doen en dat de bevolking heel veel vertrouwen heeft in het vaccinatieprogramma’.”

 

 

Meer dan een miljoen kinderen…

Afrikaans kindHoeveel van de meer dan een miljoen kinderen hebben lichamelijke aandoeningen overgehouden aan de experimenten van Plotkin? Het is niet bekend. Wisten de (Afrikaanse) testpersonen dat ze deelnamen aan een experiment? Wisten ze waar ze de bijwerkingen moesten melden? Kregen ze compensatie als er gezondheidsproblemen optraden? Het lijkt ons allemaal onwaarschijnlijk. Hoort Plotkin in de gevangenis? De meningen zullen hierover verschillen.

In de wereld van vaccineren lijkt het woord vaccinatieschade een vies woord te zijn; de kinderen zijn vergeten en Plotkin wordt geëerd voor zijn ‘baanbrekende werk’. Hij heeft overigens een commissariaat in bijna elk biotech of farmaceutisch bedrijf dat betrokken is bij de ontwikkeling van vaccins. Hij werd en wordt betaald door de industrie om vaccinaties te promoten en verdient daar zelfs als gepensioneerde nog een aardig extraatje mee. ($614.000 tussen 2013-2016)6

Hij staat na Bill Gates op de tweede plaats staat van de 50 meest invloedrijke personen in vaccinatieland.7 Maakt hij zich druk over vaccinatieschade? Het lijkt erop dat er voor hem interessantere dingen zijn om zijn energie aan te besteden.

“Het belangrijkste dat bedrijven ertoe brengt om een veld te betreden, is het vooruitzicht van een markt”. ~ Stanley Plotkin8

Het doel heiligt de middelen…

 

 

 

 

Bronnen:

1. https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/cev/valentijn-vaccinatie/
2. https://www.virology-education.com/pierre-van-damme-md-phd/
3. https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/cev/valentijn-vaccinatie/programma-2019/stanley-plotkin/
4. http://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/measles-and-rubella/activities/tailoring-immunization-programmes-to-reach-underserved-groups-the-tip-approach
5. https://www.knack.be/nieuws/
6. https://projects.propublica.org/docdollars/query?utf8=%E2%9C%93&query=stanley+plotkin&state=&commit=Search
7. https://www.aditecproject.eu/wp-content/uploads/2013/03/top-50-vaccine-influencers.pdf
8. https://www.iavireport.org/vol-09-no-3-july-aug-2005/1143-if-you-build-it-they-will-pay


Over de auteurs:

Ellen Vader verzamelt, en verspreidt informatie over vaccins en aan vaccin gerelateerde onderwerpen.

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij.

Mara Gabrielle maakt deel uit van het vertaalteam van Vaccinvrij en heeft de youtubes van Stanley Plotkin ondertiteld.

Met dank aan Barbara Uytdewilgen voor haar impressie van het Valentijs Symposium in Antwerpen.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This