Vaccineren… Waarom eigenlijk? – over het stellen van vragen

door | 25 jan 2016 | Inhoudsstoffen vaccins, Ongevaccineerde kinderen, Vaccins

“Je doet maar, en je doet maar, en je doet maar… en op een gegeven moment denk je: ‘waarom doe ik dit eigenlijk’?”

Beter dan de vader die dit tegen mij zei kan ik het niet formuleren. Het hele onderwerp vaccineren gaat niet alleen om de keuze om wel of niet in te enten, maar veel meer over: Waarom zijn we zo volgzaam? Waarom denken we niet zelf na? Waarom ‘doen we maar’ zonder precies te weten wat we eigenlijk doen?

Het grote taboe in de voorlichting – of het onderwijs – dat men krijgt over vaccins gaat over wat we daadwerkelijk doen. We hebben het niet, vooral niet, over wat we allemaal inspuiten. Het staat niet in de voorlichtingsfolders van de overheid, niet in de kranten en niet in de leerboeken van artsen.

Al die mensen die geloven dat vaccins veilig en effectief zijn.. wat wéten ze eigenlijk over vaccins? Bitter weinig. Het klinkt raar, en ik snap de weerstand die een dergelijke uitspraak op kan roepen. Op een bepaald niveau willen de meeste van ons nog steeds graag dat anderen het beter weten. Dat betekent dat we de verantwoordelijkheid voor moeilijke keuzes bij die personen neer kunnen leggen. We zijn dit gewend. Van kleins af aan zijn we geconditioneerd te geloven dat artsen weten wat moet voor onze ‘gezondheid’, de overheid weet wat het beste is voor het volk, en de kranten weten wat waar is. De boodschap dat ons innerlijk willen en weten niet belangrijk is (niet wetenschappelijk bewezen) hebben we zo vaak gekregen, dat we onze eigen weg en expertise vaak niet meer durven te vertrouwen.

Maar elke ouder weet dat het inspuiten van gif bij een baby niet OK is!

Vragen staat vrij

Ouders die bewuste keuzes maken, (onprettige) gevoelens aangaan, hun tijd en hun gezonde verstand inzetten om informatie tot zich te nemen en te analyseren kiezen er uiteindelijk bijna zonder uitzondering voor om niet te vaccineren.

We leven in een democratie en hebben recht op transparante besluitvorming en inzage in wetenschappelijke onderbouwing. En ook dit begint met het stellen van vragen. En dit is nou juist wat we veel te weinig doen. Ik nodig jullie allemaal uit om te onderscheiden hoeveel jij of de persoon met wie je te maken hebt weet over vaccins. Vraag het aan de mensen om je heen, de (CB)-arts, overheidsmedewerkers, je vrienden, de buren en vooral aan jezelf! Moge de keuzes die we maken met betrekking tot de gezondheid van onze kinderen bewuste keuzes zijn!

 

We gaan ervan uit dat vaccins veilig zijn, maar is dat zo?

Weet u/ik, wat er precies ingespoten wordt?

Weet u/ik wat het effect van chemicaliën zoals polysorbaat-80, phenol, ‘resten’ formaldehyde of één van de vele andere lichaamsvreemde stoffen (waarvan bekend is dat ze bij proefdieren kanker kunnen veroorzaken, onvruchtbaarheid, schade aanrichten aan de nieren, lever, ademhalingsorganen enzovoorts) zou kunnen zijn op mijn baby?

Weet u/ik dat virale vaccins gekweekt worden op dierlijke cellen? En dat er dierlijk erfelijk materiaal (RNA, DNA) en andere ‘vervuilingen’ (dierlijke virussen) terechtkomen in vaccins? En dus in mijn kindje? Heeft u/ik wel eens nagedacht over de mogelijke consequenties op lange termijn van dierlijk RNA en DNA op ons eigen RNA en DNA? Weet u dat dit – volgens Amerikaanse bijsluiters – niet onderzocht wordt?

Weet u/ik wat het effect kan zijn van zware metalen zoals kwik,- of aluminiumverbindingen op de nog zeer kwetsbare hersenen van een baby? Heeft u zich hier wel eens in verdiept?

Weet u/ik wie er verantwoordelijk is voor ‘ongewenste vaccinreacties’ in het onverhoopte geval dat het ‘fout’ gaat? Zou u bereid zijn hier persoonlijk verantwoordelijkheid voor te nemen?

 

We geloven dat vaccins effectief zijn, maar is dit zo?

Weet u/ik dat vele infectieziektes al verdwenen waren voordat het RVP van start ging in 1957?

Weet u/ik dat de motivatie om kinderziektes in het RVP op te nemen niet medisch, maar economisch was? Bent u/ik bekend met cijfers die het CBS vanaf 1900 bijgehouden heeft over deze en andere infectieziektes?

Weet u/ik dat gevaccineerde kinderen nog steeds de ziekte kunnen krijgen waartegen ze gevaccineerd zijn? Hoe weet u/ik dat dit dan ‘minder erg’ is? Heeft u daar zelf onderzoek naar gedaan? Of zelfs maar wetenschappelijk onderzoek over gelezen? Kunt u mij dit onderzoek overleggen?

Weet u/ik dat baby’s nog niet in staat zijn om (voldoende) antilichamen (lees ‘immuniteit’) aan te maken? Heeft u/ik zich verdiept in het verschil tussen het opbouwen van natuurlijke immuniteit (het eigen aangeboren immuunsysteem) en kunstmatige immuniteit (vaccins)? Kunt u mij uitleggen waarom vaccins ‘beter’ zouden zijn dan ons eigen immuunsysteem? Kunt u/ik verklaren waarom gevaccineerde kinderen nog steeds de ziekte kunnen krijgen waartegen ze gevaccineerd zijn?

 

We denken dat infectieziektes gevaarlijk zijn, maar is dat zo?

Weet u/ik iets over de rol van infectieziektes in het ‘opruimen, afbreken en uitscheiden van ongewenste bacteriën en andere ‘rommel’?

Weet u/ik iets van de levensomstandigheden in de tijd dat epidemieën uitbraken?

Weet u/ik iets van de rol die de ‘hygiënisten’ gespeeld hebben in het verbeteren van onze woon,-leef,- en werkomstandigheden?

We gaan ervan uit dat vaccins heel goed onderzocht zijn en veiligheid en effectiviteit wetenschappelijk bewezen zijn, maar is dit zo?

Weet u/ik dat 95% van het wetenschappelijk onderzoek door dezelfde farmaceutische bedrijven uitgevoerd wordt als degene die het vaccin produceren en verkopen? Heeft u/ik ooit wel eens een wetenschappelijk onderzoek ingezien dat bewijst dat vaccins veilig zijn? (dus CRT, met ongevaccineerde controle groep) Kunt u mij dit wetenschappelijk onderzoek overleggen?

Weet u/ik hoeveel winst er jaarlijks – wereldwijd – op vaccins gemaakt wordt?

 

We vertrouwen erop dat de overheid het beste met ons voorheeft, maar is dit zo?

Weet u/ik dat het regelmatig voorkomt dat beleidsmakers en medewerkers van officiële instituten banden hebben met het bedrijfsleven?

Weet u/ik waarom de overheid niet transparant is over bijvoorbeeld financiële aspecten of motivatie of noodzaak (in cijfers!) voor het toevoegen van een nieuw vaccin aan het RVP?

Weet u/ik waarom de overheid ouders (via persberichten) en artsen (via opleiding en nascholing) niet informeert over de ingrediënten en daarbij horende risico’s van vaccins? Denkt u/ ik wel eens de mogelijkheid van belangenverstrengeling na?

 

Het is heel mooi om te geloven dat er bedrijven zijn die een product hebben bedacht om onze kindertjes te beschermen. Maar als we geen antwoorden hebben op bovenstaande vragen, weten we dan eigenlijk wel wat we doen?

 

 

 

 

 
Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde kinderen, schrijfster van ‘Vaccinvrij! – Ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ en initiatiefneemster van de Stiching Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This