Vaccinpropaganda en “potentiële belangenverstrengelingen”

door | 26 mrt 2024 | Media, Wetenschap

De afgelopen 14 dagen (!) wordt in elk artikel over de pro-vaccin campagne die op dit moment loopt het bericht herhaald dat er vier kinderen zijn overleden aan kinkhoest. En in één adem wordt de dalende vaccinatiegraad aangewezen als schuldige en ouders op het hart gedrukt om hun kinderen te laten vaccineren. Dit keer zelfs een “gezamenlijk oproep” van kinderartsen.

Op 26 maart bericht de NOS:

“Kinderartsen in Nederland komen met een gezamenlijke oproep aan ouders om hun kind te laten vaccineren tegen alle ziektes in het rijksvaccinatieprogramma. “We zien echt meer ernstig zieke kinderen op onze verpleegafdelingen”, zei Louis Bont, afdelingshoofd Kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op NPO Radio 1. “Dat leed is door vaccinatie vaak te voorkomen.” – NOS[1]

Ik vraag me af hoe dit tot stand gekomen is. Is er een enquête uitgestuurd naar alle artsen om hun mening te vragen? Het lijkt me stug. Artsen hebben het beleid maar te volgen anders komen ze in de problemen.

Zeker vier kinderen zijn de afgelopen weken overleden aan de gevolgen van kinkhoest. “Zo’n hoog aantal hebben we in Nederland sinds de introductie van het kinkhoestvaccin in 1957 in het rijksvaccinatieprogramma niet meer gezien”, schrijven de artsen. “Daarnaast zijn de mazelen terug van weggeweest in bijna heel Europa, ook in Nederland.”– NOS[1]

Het “schrijven” van de artsen is nergens te vinden. En hoe vaak hebben we al in de media gelezen dat er vier kinderen zijn overleden? Is het niet bizar dat die zin nu al 14 dagen wordt herhaald? Is het niet nog veel gekker dat het RIVM niet eens kan – of wil – vertellen wat de vaccinatiestatus van deze kinderen is? Misschien waren ze alle vier wel gevaccineerd! Het is duidelijk dat het gaat over de vaccinatiegraad. Maar sinds Covid is het vertrouwen van de bevolking in de overheid, de media en zelfs de medici tot een dieptepunt gedaald. Bont benadrukt dat we onze informatie bij artsen vandaan moeten halen en niet van het internet.
 
 

Wie is Louis Bont?

Op de website van het UMC Utrecht staan zijn biografie, nevenactiviteiten en potentiële belangenverstrengelingen, die hieronder verkort zijn weergegeven.2
 

1. Biografie

“Louis Bont is kinderarts-infectioloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij leidt de Utrechtse RSV Onderzoeksgroep. Hij is de coördinator van de Interest Group on Respiratory Infections van de European Society of Pediatric Infectious Diseases (ESPID) Research Committee.
 
Dr. Bont was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het European Center of Disease Control (ECDC) en het Europarlement.

Zowel de WHO als de CDC zijn helaas volledig in de ban geraakt van de farmaceutische industrie. En het lijkt erop dat Bonte dat ook is.

“De missie van zijn onderzoeksgroep is het verbeteren van de kennis van de epidemiologie van RSV en het ontwikkelen van veilige en effectieve therapeutische en preventieve interventies.” Ik lees: vaccins.
 
Sinds 1 april 2021 heeft Louis een nieuwe functie gekregen als medisch wetenschappelijk divisiemanager van de Kinderafdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.”

Bont een mooie positie, en het kinderziekenhuis wat extra cash?
 
 

2. Nevenactiviteiten

Nevenactiviteiten. Betalingen gaan altijd naar het UMC Utrecht.
“A. gerelateerd aan RSV-infectie
 
Adviesraden, consultancy en stuurgroepen
 
GlaxoSmithKline, Raad van Advies (vanaf 2020), (>€2200,-)
Janssen, Wereldwijde virtuele adviesraad, (vanaf 2021), (>€2200,-)
Julius Clinical, Adviseur onderzoek, (vanaf 2021) (>€2200,-)
AstraZeneca, (vanaf 2019), (>€2200,-)
MSD, Raad van Advies, (vanaf 2020) (>€2200,-)
Pfizer (vanaf 2021), (>€2200,-)
Sanofi (vanaf 2020), (>€2200,-)
ESCMID, lid uitvoerend comité ESCMID Studiegroep voor respiratoire virussen (vanaf 2022), (geen betaling)
 
Bijeenkomsten, sprekersvergoedingen, voorzitterschap
 
AstraZeneca, (vanaf 2021, >€2200,-)
AstraZeneca, Global Synagis gefilmd interview, (2021), (<€2200,-) GlaxoSmithKline, Virtuele bijeenkomst, Consultancy, (2021), (<€2200,-) Janssen, spreker (2021), (<€2200,-) Merck Sharp & Dome, Spreker, (2021), (<€2200.-) Merck Sharp & Dome, RSV Passive Approaches and Niche SIE, (2021), (<€2200,-) Merck Sharp & Dome, RSV Hyperreactiviteit van de luchtwegen en astma, (2021), (<€2200,-) Merck Sharp & Dome, (Teleconferentie) Bijeenkomsten SAC, (2020-2021), (<€2200,-) Sanofi, Medische onderwijsbijeenkomst RSV met experts, (2021), (<€2200,-) Sanofi, ReSiNET Symposium, (2021), (>€2200,-)
 
B. Nevenactiviteiten niet gerelateerd aan RSV infectie
 
AstraZeneca, Consultant astma, (2021), (<€2200,-) GSK, Data Safety Monitoring Board VZV vaccin, (2020) (>€2200,-)
MediRisk, Expert Consultancy/Advies, (2019), (<€2200,-) MeMed, Beoordelen KOL rapport, (2021) (>€2200,-)
ESGREV uitvoerend comité (2022), (geen betaling)”
 
 

3. Potentiële belangenverstrengeling

“Dr. Bont heeft regelmatige interactie met farmaceutische en andere industriële partners. Hij heeft geen persoonlijke vergoedingen of andere persoonlijke voordelen ontvangen.”

Dat moeten we dan maar aannemen van het UMCU, die zelf ook belangrijke financiering ontvangt van de industrie, en ook van de grootste vaccin-pusher ter wereld, de Bill & Melinda Gates Foundation.

“Het UMCU heeft belangrijke financiering ontvangen (>€100.000 per industriële partner) voor door onderzoekers geïnitieerde studies van AstraZeneca, Sanofi, Janssen, Pfizer, MSD en MeMed Diagnostics. Het UMCU heeft belangrijke financiering ontvangen van de Bill and Melinda Gates Foundation.
 
Het UMCU heeft belangrijke financiering ontvangen als onderdeel van de door het IMI gefinancierde publiek-private samenwerkingsprojecten RESCEU en PROMISE met partners GSK, Novavax, Janssen, AstraZeneca, Pfizer en Sanofi. Het UMCU heeft belangrijke financiering ontvangen van Julius Clinical voor deelname aan klinische studies gesponsord door AstraZeneca, Merck en Pfizer.
 
Het UMCU ontving kleine financiering (€1.000-25.000 per industriële partner) voor consultatie, DSMB-lidmaatschap of uitgenodigde lezingen door Ablynx, Bavaria Nordic, GSK, Novavax, Pfizer, Moderna, Astrazeneca, MSD, Sanofi, Janssen. Dr. Bont is de oprichtende voorzitter van de ReSViNET Foundation.
 
Sinds 1 april 2021 heeft Louis een nieuwe functie als medisch wetenschappelijk divisiemanager van de Kinderafdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.”

Louis Bont heeft kennelijk veel contacten in de farmaceutische industrie, en ook veel geld binnengehaald ( >€2200 kan ook €22.000 of €220.000 zijn of zelfs nog meer), en hetzelfde geldt voor het UMCU. Die bedragen worden niet gespecificeerd en het is ook niet transparant hoe ze precies zijn besteed. Ik heb geen bewijs, maar ik kan me niet voorstellen dat er hier en daar niet wat aan de strijkstok is blijven hangen.
 
 
 
Bronnen:

1. https://nos.nl/artikel/2514133-gezamenlijke-oproep-kinderartsen-laat-je-kind-vaccineren
2. https://www.umcutrecht.nl/en/Research/Researchers/Bont-LJ
 
 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This