Verenigde Naties plannen digitale ID gekoppeld aan bankrekeningen

door | 22 jul 2023 | VN

De Verenigde Naties (VN) zijn van plan om een wereldwijd digitaal ID-systeem in te voeren dat gekoppeld is aan de bankrekeningen van individuele personen.

Het plan, dat vergelijkbaar is met het systeem dat is ontwikkeld door het World Economic Forum (WEF), wordt uiteengezet in drie beleidsnota’s van de VN getiteld: A Global Digital Compact, Reforms to the International Financial Architecture, en The Future of Outer Space Governance’.

Het doel van de briefings is om de “visie voor de toekomst” van secretaris-generaal Antonio Guterres van de VN te ontwikkelen. Onder de officiële naam “Our Common Agenda“, moet de “visie” van Guterres groen licht krijgen in september 2024 tijdens een evenement met de naam “The Summit for the Future.”

Uit het rapport komen de volgende citaten:

• Digitale ID’s gekoppeld aan bankrekeningen of rekeningen voor mobiel geld kunnen “sociale bescherming” verbeteren en ervoor zorgen dat begunstigden die in aanmerking komen beter worden bereikt.

• Digitale technologieën zouden kunnen helpen om datalekken, fouten en kosten in het ontwerp van sociale “beschermingsprogramma’s” te verminderen.

In tegenstelling tot hun onofficiële tegenhangers bij het WEF, spreekt de VN ook over het reguleren van de wereldwijde digitale toekomst. De niet-gekozen organisatie gebruikt zinnen als “internationale samenwerking” en “vele belanghebbenden” die “principes, doelstellingen en acties zullen bevorderen” om deze globalistische agenda te beschrijven. De VN beschrijft dit doel als “een open, vrije, veilige en mensgerichte digitale toekomst”. Maar de digitale toekomst zoals deze groepen die voor ogen hebben zal niets, maar dan ook niets lijken op “open, vrij en mensgericht”.

De visie van de VN voor een toekomstig mondiaal financieel systeem zou moeten worden “geharmoniseerd” met de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling. Het zou worden bestuurd door een nog op te richten “toporgaan“.

De belangrijkste actoren hierbij zouden de voorzitter van de VN, de Groep van 20, de Economische en Sociale Raad en “hoofden van internationale financiële instellingen” zijn. Hierbinnen ziet de VN “mogelijkheden” voor “een Global Digital Compact”.

In wezen is het de bedoeling dat mensen, apparaten en entiteiten allemaal aangesloten zullen zijn op een netwerk dat centraal beheerd zou moeten worden door ongekozen bureaucraten.

Wanneer degenen die deze toekomstige regeling plannen zich zorgen maken over eventuele negatieve gevolgen, zien ze dat nooit als iets dat iedereen zou kunnen treffen – maar alleen geselecteerde groepen die zijn uitgesloten van sociale voordelen.”
 
 

World Economic Forum

 
Ondertussen is het WEF net een samenwerking aangegaan met een toonaangevend biometriebedrijf om de agenda van het WEF om de mensheid te digitaliseren te versnellen. Biometrie is het vaststellen van meetbare eigenschappen van levende wezens. Het Zweedse biometriebedrijf Fingerprint Cards heeft een grote stap gezet in de ‘New Champions Community’ van het WEF, een verzameling middelgrote bedrijven. Het WEF is erop gebrand om biometrische vormen van digitale ID’s te promoten en beweert dat de technologie kan dienen ten behoeve van “sociale inclusie”. Op de agenda van de New Champions Community staat een bijeenkomst in Tianjin, China van 27 tot 29 juni tijdens de WEF Summer bijeenkomst.

Charles Burgeat, Senior Vice President of Strategy bij Fingerprint Cards, deelde het volgende mee:

“Als een trots lid van het WEF New Champions Community programma, willen we erkend worden als een doelgericht bedrijf dat positief bijdraagt aan de veranderingen die nodig zijn om te opereren in de nieuwe gedigitaliseerde wereld.
 
“Door ons aan te sluiten bij deze Community kijken we ernaar uit om te brainstormen en ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden, en onze expertise van de biometrie-industrie in te brengen.”

Het bedrijf ‘Fingerprint Cards’ had te maken met woelig water in het eerste kwartaal van 2023, met een verlies van 70 miljoen Zweedse kronen ($ 6,4 miljoen) op een omzet van SEK 117 miljoen ($ 10,8 miljoen), meldde Biometric Update.

Het bedrijf zette echter door en bereikte belangrijke mijlpalen, waaronder de integratie van vingerafdrukbiometrie in Android-smartphones en de verzending van 1 miljoen biometrische sensormodules voor betaalkaarten.

Xiaomi’s Redmi K60 van het Chinese bedrijf Xiaomi werd de eerste smartphone met Fingerprint Cards’ technologie.

Het WEF, dat al goed bekend is met het digitale netwerk van biometrie, blijft de koploper van de ontwikkeling ervan.
 

 

Bron: Originele artikel: United Nations planning digital ID linked banke accounts – Slaynews
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This