Viruswaarheid: Rechter heeft geen haast met nieuw kort geding avondklok

door | 10 apr 2021 | Overig

De rechter is niet bevooroordeeld? Een klein beetje maar? Of zitten we te wachten op een soort van schijnproces?!

Voor de overheid kunnen zaken geregeld worden in 4 uur, voor de burger heeft de rechter geen haast. Viruswaarheid praat u bij over een wachttijd van een maand, waardoor de hete aardappel wordt doorgeschoven aan het volgende kabinet. Hmmm, veelzeggend… Het onderstaande artikel is afkomstig van viruswaarheid.

 

 

Zitting gepland na afloop huidige regeling

 
Rotterdam – 10 april 2021 – Viruswaarheid daagt de Staat opnieuw om de avondklok van tafel te krijgen. Volgens de actiegroep vormt de wettelijke regeling een grove schending van internationale verdragen. De rechter heeft echter geen haast. De zitting vindt plaats op 3 mei na afloop van de huidige regeling.

Het demissionaire kabinet kondigde op 20 januari een avondklok af. Op 16 februari zette de rechter op verzoek van Viruswaarheid een streep door deze maatregel. In een spoedprocedure draaide het gerechtshof de uitspraak vier uur later terug. De huidige regeling loopt tot 21 april. Daardoor geldt tussen 22.00 en 4.30 uur een verbod om naar buiten te gaan.

 

 

Strenge voorwaarden

 
rechterHet nieuwe kort geding richt zich tegen de wettelijke regeling die op 19 februari van kracht werd. Volgens Jeroen Pols van Viruswaarheid kan deze geen stand houden. “De inzet van noodbevoegdheden is volgens internationale mensenrechtenverdragen alleen toegelaten onder strenge voorwaarden. Hieraan is niet voldaan waardoor alle grondrechten onverkort van kracht zijn. Dus ook ieders vrijheid om op elk moment van de dag de woning te verlaten”, aldus Pols.

 

 

Geen haast

 
De zitting is gepland op 3 mei 2021 te 11.00 uur in het paleis van justitie te Den Haag. Viruswaarheid verbaast zich hierover. “De overheid berooft een hele bevolking van haar vrijheid maar de rechter kijkt niet op een maandje extra. Bij een onwelgevallige uitspraak aan de zijde van de Staat vond de rechtspraak wel de mogelijkheid om binnen vier uur een zitting te houden. Het maakt de verhoudingen in ieder geval duidelijk”, aldus Jeroen Pols. De zitting is te volgen via een livestream. Zie hiervoor de website Viruswaarheid.nl.

 
Meer lezen:
Download hier Dagvaarding Avondklok II

 

 
Bron artikel: https://viruswaarheid.nl/informeren/rechter-heeft-geen-haast-met-nieuw-kort-geding-avondklok/

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This