Vorig jaar betaalde instituut van Fauci $9,8 miljoen voor testen behandeling tegen apenpokken

door | 17 jun 2022 | Apenpokken

Het ‘National Institute of Allergy and Infectious Diseases’, geleid door Dr. Anthony Fauci, heeft vorig jaar 9,8 miljoen dollar betaald aan overheidsonderzoekers om een behandeling tegen apenpokken te testen meldde de ‘National Pulse’. Sommigen noemden de timing “merkwaardig” gezien de recente uitbraak van het virus. Het onderstaand artikel is eerder verschenen op Childrens Health Defense.

 

 

9,8 miljoen dollar voor onderzoek behandeling apenpokken

 
Volgens de National Institutes for Health (NIH), die toezicht houdt op de NIAID, begon het onderzoek op 28 september 2020 en zal het op 27 september 2025 worden afgerond. Het doel is het uitvoeren van een “gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie naar de veiligheid en werkzaamheid van tecovirimat voor de behandeling van patiënten met Apenpokken”. Het is onduidelijk of er al in 2020 betalingen zijn verricht.

Het NIAID kende de subsidie toe aan het Frederick National Laboratory for Cancer Research, een federaal gefinancierd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Frederick, Maryland, dat wordt gesteund door het ‘National Cancer Institute’.
 
In het uittreksel van de funding staat:

“De gelijkenis tussen monkeypox en het variola [pokken] virus, gekoppeld aan de bezorgdheid over het potentieel van het variola virus als een potentieel bioterrorisme-agens, hebben de behandeling van monkeypox in vele landen bovenaan de agenda van de volksgezondheid en het wetenschappelijk onderzoek geplaatst.”

Op 25 mei kondigde SIGA Technologies Inc. aan dat het van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedkeuring had gekregen voor een intraveneuze versie van het antivirale tecovirimat (TPOXX genaamd) voor de behandeling van pokken.

Hoewel pokken in 1980 waren uitgeroeid, werd de behandeling ontwikkeld voor het geval pokken als biowapen zouden worden gebruikt.

De VS, Canada en Europa hebben een orale versie van TPOXX goedgekeurd voor de behandeling van pokken, en Europa heeft het ook goedgekeurd voor de behandeling van monkeypox en cowpox.

Op 30 mei had het NIH-project nog geen openbare studies beschikbaar, noch documenten of octrooien opgeleverd, aldus The National Pulse.

The National Pulse noemde de timing van de subsidie “merkwaardig,” omdat het komt terwijl farmaceutische giganten zoals Pfizer en Johson & Johnson recordwinsten maken als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Dr. Lori Dodd, een statisticus op de afdeling bio-statistisch onderzoekstak van het NIAID, is de hoofdonderzoeker van het project.

In een recent segment van The Hill’s “Rising”, herinnerden Briahna Joy Gray en Kim Iversen de kijkers eraan dat Dodd was “ontmaskerd voor haar betrokkenheid bij de door het agentschap gerapporteerde data-fraude van remdesivir trials om het medicijn effectiever te laten lijken tegen COVID.”

Iversen en Gray vonden de timing van de financiering ook verdacht.

“Het kan gewoon toeval zijn,” zei Iversen, “…maar ik vind het verdacht dat ze begonnen te werken aan het creëren van nieuwe behandelingen tegen monkeypox in september van 2020. Dit is een virus dat al sinds 1970 bestaat.”

“Maar”, zei Gray, “in een wereld waar iedereen bezorgd is over virussen vanwege COVID-19, is misschien het geld gewoon gaan stromen in de herfst van 2020.”

“Wat vreemd is,” reageerde Iversen, “is dat er nu plotseling een uitbraak van monekypox is en dat die uitbraak alle krantenkoppen haalt en zich over de hele wereld verspreidt.”

Iversen suggereerde dat het NIH misschien een nieuwe behandeling voor monkeypox hoopt te ontwikkelen nu de publieke angst voor de ziekte toeneemt.

Zoals The Defender heeft gemeld, vroegen anderen zich ook af hoe onverwacht de uitbraak van monkeypox was nadat ze hadden gehoord van een simulatie in maart 2021 van een hypothetische dodelijke uitbraak van monkeypox waarvan werd voorspeld dat die zich in mei 2022 zou voordoen.

Sommige analisten suggereerden dat de uitbraak het gevolg zou kunnen zijn van “gain-of-function” onderzoek of soortgelijke experimenten met het virus.

The National Pulse meldde dat uit een collegiaal getoetste studie van februari 2022 blijkt dat wetenschappers in augustus 2021 een aan monkeypox gerelateerd “gain-of-function” onderzoeksproject hebben uitgevoerd aan het Wuhan Institute of Virology.

 
Bekijk het filmfragment hier: (niet ondertiteld)

 

 

 
Bron originele artikel: $9.8 Million Awarded Last Year by Fauci’s Agency to Test Monkeypox Treatment – Susan C. Olmstead
 
Vertaling: Door Frankema

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This