Wetenschap die de wetenschap bestudeert ~ het proefschrift van Judy Wilyman

door | 29 mei 2015 | Overig, Wetenschap

De wetenschap die bewijst dat vaccins veilig en effectief zijn wordt voor het grootste gedeelte uitgevoerd door dezelfde farmaceutische bedrijven die miljarden dollars en euro’s winst maken op de verkoop ervan. De wielrenner die zijn eigen dopingtest uitvoert. De slager die zijn eigen vlees keurt. Wie onderzoekt of wetenschap die door farmaceutische bedrijven uitgevoerd wordt om hun eigen producten te keuren betrouwbaar is?

Judy Wilyman promoveerde op dit onderwerp, en haar proefschrift verdient het om gelezen en herlezen te worden. De titel is: ‘A critical analysis of the Australian government’s rationale for its vaccination policy’. En het legt overduidelijk bloot dat er veel zaken niet kloppen aan vaccinatieprogramma’s en de werkwijze van de farmaceutische industrie. Hoewel Wilyman een Australische is, en zij haar proefschrift behaalde op de Universiteit van Wollongong, zijn de stellingnames van toepassing op vaccins die wereldwijd gebruikt worden. Mede daardoor heeft het proefschrift mondiaal de aandacht getrokken. We kunnen ons aansluiten bij haar conclusie dat vaccinatiebeleid vaak niet het resultaat is van onafhankelijke beoordelingen, maar eerder het gevolg van de druk van de farmaceutische industrie op de WHO (Wereld Gezondheidsraad) – toonzetter voor de introductie van steeds meer vaccins die wereldwijd toegevoegd worden aan vaccinatieprogramma’s.

Stellingen uit het proefschrift

Wilyman’s baanbrekende proefschrift bevat onder meer de volgende stellingnames:

 • Streng toezicht op de schadelijkheid, en beoordeling van de werking van vaccins op de bevolking, wat belangrijke gegevens zou moeten verstrekken over de effectiviteit van vaccins, ontbreekt.
 • De WHO lijkt geen enkele voeling te hebben met wereldwijde samenlevingen. Zij wordt gecontroleerd door de belangen van het bedrijfsleven en de Wereldbank.
 • Het is niet gebleken dat de ziekten waarvoor vaccins geadviseerd worden een risico vormen voor de meerderheid van de Australische kinderen.
 • In de promotiecampagne voor het HPV-vaccin werd het risico op HPV-infecties en baarmoederhalskanker bij vrouwen in verschillende landen onjuist weergegeven. Dit werd met opzet gedaan om zo een markt voor de HPV-vaccin te creëren.
 • De ‘varkensgriep’-pandemie in 2009 werd afgekondigd door een geheim WHO-comité dat banden heeft met farmaceutische bedrijven die zich inspanden om enorme winsten te behalen uit de pandemie.

Het zal niemand verbazen dat het proefschrift van Wilyman veel kritiek gekregen heeft. Het gaat immers tegen de mening van de gevestigde orde in.

Waar moet je op letten als je kritiek leest

 • Met name de persoon wordt aangevallen, zijn of haar werk in mindere mate.
 • Men concentreert zich op zogenaamde gebreken in het artikel of proefschrift; de focus ligt op kleine details en de hoofdzaken wordt genegeerd.
 • De kritiek wordt niet gegeven vanuit een vergelijking met andere studenten of proefschriften, maar vanuit de aannames van de persoon die kritiek levert zelf.
 • Men neemt aan dat als de uitkomst van een onderzoek niet overeenkomt met wat men zelf gelooft dat waar is, het niet klopt of gevaarlijk is of beide.

De aanvallen die er gedaan zijn op Wilyman en de Universiteit van Wollongong vertonen al deze kenmerken. Ze maken deel uit van een campagne die als doel heeft iedereen die kritiek heeft op de het algemeen geaccepteerde vaccinatiebeleid zwart te maken en te ontmoedigen om met hun bevindingen naar buiten te komen.

Gelukkig hebben zowel de medewerkers van de Universiteit van Wollongong als Judy Wilyman de moed gehad om zich niet te laten intimideren!
Bronnen

 1. ‘A critical analysis of the Australian government’s rationale for its vaccination policy’ Judy Wilyman ro.uow.edu.au/theses/4541/
 2. ‘Judy Wilyman, PhD: how to understand attacks on a research student’ – Brian Martin
  www.bmartin.cc/pubs/16jw.html

Over de auteur Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde kinderen, schrijfster van ‘Vaccinvrij! – Ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ en initiatiefneemster van de Stiching Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This