Wetenschappelijke studie toont aan dat COVID-19 veel minder besmettelijk is dan werd aangenomen

door | 13 mei 2020 | COVID-19 ziekte, Wetenschap

Sinds half maart geeft Dr. John Ioannidis aan dat het sterftecijfer van Covid-19 mogelijk veel lager ligt dan aanvankelijk werd gevreesd – en dat de beperkende maatregelen veel te streng zouden kunnen zijn.

Dr. John Ioannidis is hoogleraar geneeskunde, hoogleraar gezondheidsonderzoek en -beleid en hoogleraar biomedische gegevenswetenschappen aan de Stanford University School of Medicine en ook hoogleraar statistiek aan de Stanford University School of Humanities and Sciences. Hij is directeur van het Stanford Prevention Research Center en co-directeur van het Meta-Research Innovation Center van Stanford (METRICS). Hij is tevens hoofdredacteur van het European Journal of Clinical Investigation.1

 

 

Een veelzeggende uitspraak van Dr. Ioannidis

“Als we niet op de hoogte waren geweest van een nieuw virus en niemand hadden gecontroleerd met PCR-testen, dan zou het aantal totale sterfgevallen als gevolg van een “griepachtige ziekte” dit jaar niet ongewoon lijken. Hooguit hadden we terloops kunnen vaststellen dat de griep dit seizoen wat erger lijkt te zijn dan gemiddeld.”2

 
Een door de Universiteit van Stanford geleide studie naar de besmettingsgraad van Covid-19 in Santa Clara County, Californië, geeft hier nu de wetenschappelijk te onderbouwing voor. De studie concludeert dat het sterftecijfers voor COVID-19 slechts 0.2% of minder is. Dit is veel lager dan andere berekeningen, en ligt dicht bij de normale seizoensgriep.

In het eerste onderstaande filmpje pleit Dr. John Ioannidis voor het afbouwen van de lock-down. En in de tweede beschrijft hij de wetenschappelijke studie.

 

 

 


 

 

Bron:
1. https://off-guardian.org/2020/03/24/12-experts-questioning-the-coronavirus-panic/
2. Een fiasco in de maak? Terwijl de coronaviruspandemie aanslaat, nemen we beslissingen zonder betrouwbare gegevens, Stat News, 17 maart 2020.

 

De studie kunt u hier downloaden: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.14.20062463v2

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This