WHO wil “mensenrechten en vrijheden” schrappen

door | 13 jan 2023 | Rechten, WHO

Dit artikel verscheen eerder in ‘De Andere Krant’. De WHO is bezig met een machtsgreep die verloopt via nieuwe gezondheidsrichtlijnen die voor de hele wereld gaan gelden en niet het beste met de burger voorhebben.
 

 

 

WHO wil “mensenrechten en vrijheden” schrappen

Karel Beckman

De WHO wil “respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen” als basisprincipes uit de Internationale Gezondheidsrichtlijnen schrappen en vervangen door “billijkheid en inclusiviteit”. Dat blijkt uit wijzigingsvoorstellen die deze week worden besproken binnen de WHO. De voorstellen behelzen een forse toename van de macht van de WHO, inperking van nationale soevereiniteit van de lidstaten, omvangrijke nieuwe bureaucratie, en meer censuur.

Een speciale commissie van de WHO vergadert van 9 tot 13 januari achter gesloten deuren over ingrijpende wijzigingen van de Internationale Gezondheidsrichtlijnen, die bindend zijn voor alle lidstaten, waaronder Nederland. Over de voorstellen wordt waarschijnlijk gestemd op de World Health Assembly in mei. Vorig jaar leidden wijzigingen die door de VS waren voorgesteld tot veel ophef. De VS wilden het mogelijk maken voor de WHO om zonder instemming van de lidstaten een noodtoestand uit te roepen en ingrijpende beleidsmaatregelen op te leggen aan alle landen.

Kamerlid Wybren van Haga stelde hierover vragen aan minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers. De voorstellen werden tijdens de World Health Assembly in mei 2022 echter afgewezen door de Afrikaanse landen. De WHO zegde toen toe dat de werkgroep die zich met de wijzigingen bezighield, de WGHIR, met nieuwe voorstellen zou komen die pas bij de World Health Assembly in mei 2024 in stemming zouden worden gebracht. In oktober 2022 echter zette de WHO een nieuwe commissie op, de ‘IHR Review Committee’ (IHRRC). Deze vergadert deze week over de wijzigingsvoorstellen, die nu toch al dit jaar in stemming kunnen komen.

 
De voorstellen zijn vastgelegd in een moeilijk te vinden document van 46 pagina’s op de website van de WHO. Een van de opvallendste betreft artikel 3. Daarin staat nu nog dat “de Internationale Gezondheidsrichtlijnen zullen worden uitgevoerd met volledig respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen”. De WHO wil deze principes echter letterlijk schrappen, zo blijkt uit het document. In plaats daarvan zal artikel 3 luiden dat de Internationale Gezondheidsrichtlijnen “moeten worden gebaseerd op de principes van billijkheid, inclusiviteit en samenhang”.

De Amerikaanse onderzoeksjournalist James Roguski, die de voorstellen als eerste aan het licht bracht en campagne voert in de VS om de WHO te verlaten, is niet verbaasd over het voornemen van de WHO om “mensenrechten en vrijheden” te schrappen uit de Richtlijnen. “De WHO is er al lang niet meer voor de gezondheid van mensen. Ze zijn volledig in de greep van de farmaceutische industrie, die de Richtlijnen gebruikt om een totalitaire dictatuur te creëren, een digitale gevangenis met gezondheidscertificaten en continue bewaking.”

Catherine Austin Fitts, voormalig investeringsbankier op Wall Street en oprichtster van het nieuwe-media platform Solari Report, valt hem bij: “Via de Internationale Gezondheidsrichtlijnen wordt een staatsgreep gepleegd”. In Nederland is in navolging van de VS ook een campagne gestart: stopWHO.nl

 

 

Dit artikel is met toestemming overgenomen van De Andere Krant – weekeditie: 14-1-23
WHO wil “mensenrechten en vrijheden” schrappen – Karel Beckman
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This