WOB: De Jonge kon ‘op bestelling’ cijfers bij RIVM manipuleren

door | 8 nov 2022 | COVID-19 vaccin, Hugo de Jonge

Door WOB-verzoeken blijft verbijsterende informatie boven water komen. Het onderstaande artikel is eerder gepubliceerd bij ‘Indepen‘. Hoe is het mogelijk dat na al zijn bedrog, iemand als Hugo de Jonge nog steeds een belangrijke functie op het ministerie bekleed?
 

 

 

WOB: de Jonge kon ‘op bestelling’ cijfers bij het RIVM manipuleren

Een zeer ontluisterend WOB-stuk van Ferdi Tuinman is opgedoken waaruit blijkt dat Hugo de Jonge in staat bleek om het wetenschappelijk instituut RIVM (door het ministerie van VWS betaald) zover te krijgen dat zij cijfers manipuleerden. Dat de wetenschap voor politieke motieven bereid is om dit te doen, is hoogst verwerpelijk. De wetenschap hoort onafhankelijk te zijn, los van ieder politiek motief.

Wat was het geval? Vlak voor de introductie van het coronatoegangsbewijs verspreidde het RIVM het persbericht dat 4 van de 5 mensen in het ziekenhuis ongevaccineerd was. Dit moest het draagvlak voor de QR-codes vergroten. Het ‘probleem’ was dat van 9% van de patiënten onbekend was wat de vaccinatiestatus was. Het RIVM wilde dit in een voetnoot vermelden, maar VWS drong erop aan om deze groep onder ‘ongevaccineerd’ te zetten en de voetnoot achterwege te laten. Omdat het cijfer van de ongevaccineerden daarna nog steeds niet hoog genoeg was, werd gerommeld met de definitie ‘gevaccineerd’. Mensen die het Janssen vaccin hadden ontvangen waren in eerste instantie tussen de 14 en 28 dagen ná de prik ‘deels gevaccineerd’. Deze groep werd nu onder de noemer ‘ongevaccineerd’ geschoven, samen met de groep die minder dan 14 dagen geleden gevaccineerd was zodat het getal van de ongevaccineerden nog groter werd. Omdat mensen met 2 prikken pas na 8 weken ‘volledig gevaccineerd’ waren, is het de vraag wat met deze cijfers is gebeurd. Dit laatste weten we nog altijd niet, omdat het RIVM de brondata angstvallig achterhoudt. Hugo de Jonge deed er enkele dagen later nog een schepje bovenop door in het Algemeen Dagblad te melden dat het ‘de epidemie van de ongevaccineerden’ zou zijn, waarna het AD de volgende dag daar nog weer een schepje bovenop deed door te melden dat ‘mensen schurft krijgen aan de ongevaccineerden’.
 
Als het de bedoeling is geweest om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen, dan is dit de manier waarop Hugo de Jonge dit heeft volbracht. Velen hebben zich erdoor laten leiden en hebben zich alsnog laten vaccineren uit angst buitengesloten te worden van het sociaal-maatschappelijk leven. Wetenschappelijk is het zeker niet, aannames geven altijd een vertekening van het geschetste beeld en moeten altijd zuiver in een voetnoot vermeld worden. Dat is in dit geval nadrukkelijk achterwege gebleven, op verzoek van VWS.

Of Ernst Kuipers en het RIVM hun leven inmiddels gebeterd hebben? Wij denken van niet, want ook met de huidige vaccinatiecijfers wordt lustig geschoven met getallen in leeftijdsgroepen om de indruk te wekken dat er volop wordt gevaccineerd.

De complete analyse met alle Wob-documenten is hier te vinden.
 

 
Bron originele artikel: Indepen
 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This