World Economic Forum noemt Canada en Nederland als partners voor een wereldwijd digitaal identiteitsbewijs voor reizigers

door | 16 apr 2022 | COVID-19 ziekte

Het Europese Covid Certificaat (ECC) en in de nabije toekomst de Europese Digitale Identiteit (EDI) zijn niet de enige tools die onze vrijheid om te reizen aan banden kunnen leggen. Nederland is samen met Canada “partner” als pilot land voor de “Known Traveller Digital Identity” van het World Economic Forum. Deze “Identity” kan mogelijk onze vrijheid om te reizen in de hele wereld aan banden leggen. In ‘Lifesitenews’ verscheen een artikel getiteld World Economic Forum global digital ID for travelers lists Canada, Netherlands as partners dat uiteenzet wat ons boven het hoofd hangt.
 

 

World Economic Forum noemt Canada en Nederland als partners voor een wereldwijd digitaal identiteitsbewijs voor reizigers

 
De Canadese en Nederlandse regeringen worden genoemd als “pilot partners” voor het “Known Traveller Digital Identity” systeem van het World Economic Forum.

“Het digitale identiteitsbewijs stelt samenwerkingspartners in staat om toegang te krijgen tot controleerbare identiteitsbewijzen van reizigers. Hierdoor kunnen zij hun identiteit beoordelen, de verwerking van passagiers optimaliseren en risico’s beperken” – World Economic Forum.

Terwijl meer Canadezen zich bewust worden van de invloed van het World Economic Forum op de Canadese politiek (en meer Nederlanders zich bewust worden van de invloed van het World Economic Forum op de Nederlandse politiek), is er wéér een nieuw wereldwijd project ontdekt. Dit is de “Known Traveller Digital Identity” (Gekende Reiziger Digitale Identiteit) van het WEF. Het project noemt zowel de Canadese als de Nederlandse regering, samen met verschillende luchthavens, als de testgebieden voor een internationaal digitaal ID systeem met “verbetering van de biometrie”.(*)

(*) Biometrie betekent het vaststellen van meetbare eigenschappen van levende wezens, zoals de gemiddelde levensduur en raciale kenmerken. Sinds het eind van de 20e eeuw duidt het op een van de identificatiemethoden op basis van unieke lichaamskenmerken van personen. Wikepedia

 
De website van het project, aanvankelijk gelanceerd in 2018, legt uit dat de “Known Traveller Digital Identity” (KTDI) een initiatief is van het World Economic Forum dat een wereldwijd samenwerkingsverband van individuen, regeringen, autoriteiten en de reisindustrie samenbrengt om de veiligheid van wereldreizigers te verbeteren.”

“Het is de eerste wereldwijde samenwerking in zijn soort. KTDI maakt veiliger en naadlozer reizen mogelijk waar zowel de reizigers als de reisindustrie van profiteren,” aldus de site, eraan toevoegend dat de “KTDI samenwerkingspartners toegang geeft tot controleerbare data van de identiteitsgegevens van een reiziger, zodat ze de betrouwbaarheid ervan kunnen beoordelen, de verwerking van passagiers kunnen optimaliseren en risico’s kunnen verminderen.”

Tot de “pilotpartners” van het programma behoren, naast de Nederlandse en Canadese overheid, de luchtvaartmaatschappijen Air Canada en Royal Dutch Airlines, alsmede de Nederlandse luchthaven Schiphol, en Canadadese luchthaven Toronto Pearson Airport.

Volgens het programma is “de KTDI gebaseerd op een gedecentraliseerde digitale identiteit die gebruik maakt van cryptografie, gedistribueerde grootboektechnologie(**) en opkomende internationale normen om een individu in staat te stellen zelf betrouwbare en geverifieerde identiteitsattributen te beheren”.

(**) Distributed ledger technology (DLT), of in het Nederlands een “gedeeld grootboek”, is een consensus van gekopieerde, gedeelde en gesynchroniseerde digitale gegevens die geografisch verspreid zijn over meerdere locaties, landen of instellingen.

 
Hierbij wordt uitgelegd dat de “attestaties” van dergelijke attributen (digitale verklaringen die betrekking hebben op bepaalde levensgebieden) “worden toegevoegd aan het KTDI-profiel van de reiziger telkens wanneer een betrouwbare entiteit een claim met betrekking tot het individu verifieert”. (DF: Met andere woorden: de “betrouwbare entiteit” bepaalt of een “attribuut” of te wel informatie over een aspect van het leven van de persoon wel of niet aan het KTDI wordt toegevoegd.)

Het doel van de KTDI-pilot, die volgens de site in 2019 van start ging, “is het testen van een middel voor reizigers om vertrouwde, verifieerbare, wereldwijd interoperabele digitale identiteitsattributen die zijn uitgegeven door een of meer entiteiten uit de publieke of private sector te onderhouden en te delen”. Hieraan kan worden toegevoegd dat voor het programma om “schaalbaar te worden en op grote schaal te worden ingevoerd”, het KDTI-concept “internationale standaardisatie en geaccepteerde interoperabiliteit vereist die geografische regio’s, beleidsomgevingen en industrieën omvatten.”

Zoals uitvoerig gerapporteerd door LifeSiteNews, is het WEF de wereldwijde organisatie achter de “Great Reset” agenda, een socialistisch plan dat is ontworpen door globale elites die “de reset-knop op de wereldeconomie willen indrukken”. En zijn willen daarmee een Nieuwe Wereld Orde vestigen die veel aspecten van het Chinese Sociale Krediet Systeem nastreeft.

De agenda van de groep is bekend geworden door hun slogan: “Je zult niets bezitten en je zult gelukkig zijn.”

 
De Canadian Bankers Association (CBA), die onlangs zonder gerechtelijk bevel de bankrekeningen van demonstranten van Freedom Convoy bevroor, heeft in 2018 ook informatie vrijgegeven waarin wordt vermeld dat ook zij, onder invloed van het WEF, ernaar streven om Canada de wereld te laten aanvoeren bij het introduceren van digitale ID’s.

Na het inroepen van de nooit eerder gebruikte Emergencies Act door premier Justin Trudeau als reactie op het drie weken durende “Freedom Convoy” protest in Ottawa tegen verplichte vaccins – wat minister van Financiën Chrystia Freeland ertoe bracht om aan te kondigen dat de regering de Canadian Bankers Association opdracht zou geven om de bankrekeningen van demonstranten te bevriezen, werd Freelands lidmaatschap van het WEF een heet hangijzer in het Canadese politieke debat.

In een opiniestuk in de National Post stelde Rupa Subramanya, een deskundige op het gebied van economie en internationale zaken, dat Freelands banden met het WEF “de Canadese democratie in gevaar brengen” en dat haar banden een uitstekend voorbeeld zijn van hoe “mondiale elites” proberen “de lokale democratie te ondermijnen”.

 
Terwijl het Freedom Convoy-protest tegen de COVID-beperkingen gevolgd werd door het schrappen van verplichte vaccins in bijna elke provincie, is het plan om door te gaan met de uitrol van digitale ID’s blijven bestaan.

De dichtstbevolkte provincie van Canada, Ontario, heeft nog steeds het Digitale ID systeem op haar website staan, terwijl ze uitlegt dat het deel uitmaakt van het grotere doel van “Building a Digital Ontario”.

“De COVID-19 pandemie heeft het vermogen van onze provincie om technologie in te zetten urgenter dan ooit gemaakt,” legt de regering uit op de “Building a Digital Ontario” website.

“Nu de inwoners van Ontario steeds meer gebruik maken van online diensten, bijvoorbeeld voor het vernieuwen van rijbewijzen en verzekeringspassen, moeten sterke digitale beveiliging en robuust gegevensbeheer cruciale prioriteiten zijn – voor individuen, gemeenschappen, bedrijven en de overheid.”

 
Maar juist over de digitale beveiliging van privé-gegevens valt niets te vinden op de website van ‘Known Digital Traveller Identity’…

 

 
Bron originele artikel:
https://www.lifesitenews.com/news/canada-netherlands-partnered-with-world-economic-forum-to-pilot-traveler-digital-id/

 
Vertaling: Door Frankema

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This