Censuur is opgeheven? – Bol.com wringt zich in een vreemde bocht!

door | 13 mei 2020 | Ongevaccineerde kinderen

Op 7-5-20 berichtte ik u dat het boek “Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien” niet meer te krijgen was op bol.com. Het riep veel reacties op. Ik denk dat vele mensen met mij beseften dat het nog niet eens zozeer ging om het boek zelf, als wel om het principe. Als een boek, dat al jarenlang in het assortiment zit van Bol.com opeens niet meer gelezen mag worden omdat het gaat over de keuze om niet te vaccineren, wat is dan de volgende stap? Mogen we straks geen boeken meer lezen over vitamine C? Of over homeopathie? Of over alles dat infectieziektes anders benadert dan vaccins?

Ik wil iedereen bedanken die uit verontwaardiging een brief heeft geschreven, want kennelijk is er iets veranderd bij Bol. Censuur is verkapte censuur geworden, dus we zijn er nog niet helemaal – maar het is een begin.

 

 

Verkapte censuur bij bol.com

Tot mijn verbazing zag ik vanochtend dat het boek – net zo abrupt als het van de website van bol.com af is gehaald – er weer op is gezet. Maar Bol.com moet zich in een vreemde bocht wringen om te kunnen voldoen aan de wensen, of eisen, van de overheid.

Het RIVM heeft kennelijk invloed op de besluiten van Bol.com. Direct onder de titel van het boek heeft Bol.com namelijk de volgende tekst geplaatst:

“Bol.com verkoopt miljoenen boeken. We erkennen dat dit boek controversieel kan zijn en/of mensen kan kwetsen. We vinden het belangrijk om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan. Echter staan wij nooit achter een vorm van mogelijke misleiding, discriminatie of haatdragende informatie. Daarom hebben wij oproepen gedaan naar meerdere gespecialiseerde partijen, waaronder de overheid, om ons te helpen om dit boek goed te beoordelen. Dit boek blijft online, omdat het inmiddels van aanvullende informatie is voorzien door gespecialiseerde partijen.”

 
boze vrouw met armen over elkaarDe zin: “Echter staan wij nooit achter een vorm van mogelijke misleiding, discriminatie of haatdragende informatie”, suggereert dat dit boek misleidt, discrimineert of haatdragende informatie bevat. Pfffft. Het boek beschrijft de zoektocht en de opgedane inzichten van een moeder, die in het tweede deel worden aangevuld met ervaringen van andere ouders en zelfs van artsen.

Bovendien blijkt – een aantal jaren na de verschijningsdatum van het boek – dat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat het Rijksvaccinatieprogramma veilig is. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie geeft achter gesloten deuren toe dat de wetenschap “ontoereikend” is.

En hoezo misleiding? Hoezo discriminatie? Hoezo haatdragend? Het is precies andersom. Bol.com zelf doet mee aan de misleidende, haatdragende en stigmatiserende beeldvorming van liefdevolle en verantwoordelijke ouders die uitkomen op een andere waarheid dan die wordt gepromoot door de overheid.

Waarom doet Bol.com dat? Het ligt meer in de lijn dat de “gespecialiseerde partijen, waaronder de overheid” Bol.com op de vingers hebben getikt, dan dat Bol.com zomaar, opeens – na 7 jaar – heeft bedacht dat dit boek “goed moet worden beoordeeld.”

 

 

Wat zegt het RIVM?

De tekst van Bol.com onder de titel van het boek wordt gevolgd door de tekst van de “gespecialiseerde partij”– dat is het RIVM die het volgende laat weten:

“Vaccineren is een veelbesproken onderwerp en er is veel tegenstrijdige informatie in omloop. Maar hoe zit het nu echt? Sommige onjuiste informatie zien we vaak langskomen. De voor- en nadelen over vaccineren en antwoord op veel gestelde vragen vind je de site van het RIVM.”

Het RIVM promoot op haar websites haar eigen programma. Zij kijkt wel uit om de issues met betrekking tot de bijwerkingen van vaccins goed uit te diepen. Dat zou de vaccinatiegraad geen goed doen dus: “Wij van WC-eend bevelen WC-eend aan”. En alles wat wijst op de risico’s van vaccineren wordt genegeerd of is “onjuist”.

 

 

“Veelgestelde vragen”

Man met vraagtekensLaat het nu ook nog eens zo zijn dat de stichting Vaccinvrij al meerdere malen in gesprek is geweest met het RIVM, maar geen antwoord krijgt op de door ons veelgestelde vragen:

1. Waar is het bewijs dat vaccineren veilig is?
2. Waar zijn de volledige ziekte-, en sterftecijfers?
3. Wat is het nepnieuws dat wij zouden verspreiden?

 

 
Waar is het bewijs dat vaccineren veilig is?

We hebben in brieven, gesprekken en in een WOB-verzoek gevraagd om wetenschappelijk bewijs dat vaccineren veilig is. Het RIVM toonde zich bereidwillig, en heeft haar best gedaan om dat onderzoek te vinden, maar het tot op heden nog niet aan ons kunnen overleggen.

 
Waar zijn de volledige ziekte’- en sterftecijfers?

Het RIVM heeft ons laten weten dat zij die niet kan overleggen.

 
Wat is het nep-nieuws dat wij zouden verspreiden?

Ook op deze vraag heeft het RIVM tijdens een gesprek dat wij met vier medewerkers hadden, niet kunnen aangeven wat het nep-nieuws zou moeten zijn dat wij verspreiden.

 

 

De “oplossing” van bol.com

De oplossing van bol.com om het boek weer online te zetten is in feite verkapte censuur. De mededeling van bol.com suggereert dat dit boek niet OK is, en de mededeling van het RIVM dat anti-vaxxers niet OK zijn. En tenslotte werpt de “nieuwe” prijs ook een drempel op voor de mensen die het boek zouden willen aanschaffen.

De prijs van het boek is officieel €19,95, maar degenen die het via Bol.com bestellen moeten €26,= betalen. Normaal gesproken moeten boekhandels zich houden aan de Wet Vaste Boekenprijs (WVB). Die wet verplicht uitgevers de verkoopprijs voor een boek vast te stellen, zodra dit in het handelsverkeer wordt gebracht. Hierdoor heeft een boek overal dezelfde vaste prijs, of dat nu bij de boekhandel, internet-verkoper of supermarkt is.1

Maar de mensen die bij Bol.com bestellen, worden doorgesluisd naar ‘beterboek.nl’. Bol.com verkoopt het boek dus niet zelf (al lijkt dit wel zo te zijn – u was tenslotte op de website van bol.com). Maar zij hebben een ‘partner’ die het verkoopt, en de partner is kennelijk een particuliere persoon en geen winkel. Hoe slim, want particulieren hoeven zich in tegenstelling tot boekhandels niet te houden aan de Wet Vaste Boekenprijs.

 

 

Een betere oplossing!

Als u het boek zou willen bestellen, doe dat dan bij uw lokale boekhandel, dan betaalt u de gewone prijs van €19,95, en kleine ondernemers kunnen uw steun goed gebruiken. Mocht u het online willen bestellen, dan kan dat via Bruna.nl, AKO.nl en successboeken.nl

En misschien nog beter, schrijf u (ook) in voor de nieuwsbrief van de stichting Vaccinvrij. Censuur neemt snel toe en het is belangrijk dat u zo lang het nog kan, zo veel mogelijk onafhankelijke informatie tot u neemt. Het is niet voor niks dat het boek ‘Vaccinvrij’ en de stichting Vaccinvrij als bedreigend worden ervaren. We prikkelen de mensen om na te denken over hun keuze, en verstrekken informatie – onderbouwd met controleerbare bronnen – die de gevestigde orde achterhoudt.

Zonder eerlijke informatie over de voordelen EN de nadelen, is het onmogelijk om kritisch na te kunnen denken, en om überhaupt te kunnen kiezen. De volgers van het RVP maken hun keuze uit één mogelijkheid – vaccineren – veelal op basis van angst en onwetendheid. Dit is misschien de gemakkelijkste, maar niet de veiligste keuze. En helaas staat bij de veelgestelde vragen op de website van het RIVM niet de vraag wat u moet doen in het geval van (ernstige) bijwerkingen. Terwijl dit toch echt een vraag is die wij regelmatig krijgen.

 

 

 

Bronnen:

1.https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_op_de_vaste_boekenprijs

 

 

 
Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: “Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien”

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This