Coronaschip met 500 IC-bedden aangeboden – het kabinet heeft het niet eens overwogen en Tamara van Ark liegt?

door | 6 jan 2021 | COVID-19 ziekte

Ronald Brautigam is een zakenman die leidinggeeft aan het familiebedrijf Romas Marine, gelokaliseerd in Monaco.[1] Al op 14 oktober heeft hij de Nederlandse regering een kant-en-klaar coronaschip met 500 IC-bedden aangeboden.[2] Maar kennelijk het kabinet tot nu toe niet eens de moeite genomen om dit aanbod te onderzoeken.

 
Het is te gek voor woorden; dezelfde politici die de burgers in de tang hebben met een genadeloze lock-down en in de media durven zeggen hoe zwaar het overbelaste zorgpersoneel het heeft, halen hun neus op voor 500 IC-bedden plus Nederlands personeel?

Hoezo kunnen er wel spoedmaatregelen genomen worden die de vrijheid van de bevolking inperken en grote schade aanrichten, maar niet om de kapot bezuinigde IC-capaciteit op te schalen, zelfs niet als dat wordt aangeboden?

 
Op 05-01-21 stelt Wybren Haga weer eens vragen in de Tweede Kamer waar politici kennelijk geen raad mee weten. In dit geval is dat Tamara van Ark. Haga vraagt over het Coroana-schip dat is aangeboden: “Is dat onderzocht en waarom is dat afgewezen?”3

Wat zou het toch fijn zijn als politici gewoon eerlijk antwoord zouden geven: Ja, of nee – en dan de conclusie of reden. Van de vijf minuten die van Ark nodig heeft om met een grote boog om de hete brei heen te draaien is er één zin belangrijk. “We hebben geen gebruik gemaakt van dit aanbod”. Uiteraard is de vraag waarom niet. Daar moest van Ark eens even induiken, want dat kon ze niet zo beantwoorden. Gelukkig blijft Haga doorvragen en zegt: “Blijkbaar weet de minister niet wat die afweging is geweest. Is het mogelijk dat wij die afweging kunnen krijgen?” En deze episode eindigt met de belofte dat zij “zal proberen om erop terug te komen”.3

Het zou ons verbazen als ze erop terugkomt. Het gaat kennelijk niet om een tekort aan IC-bedden, maar om de hele “noodtoestand” gaande te houden.

 

 

Wanbeleid en leugens?

 
man in shockIn tien maanden tijd hadden we een Coronahospitaal uit de grond kunnen stampen. Maar we hebben 92 miljard besteed aan “coronamaatregelen” die het midden en kleinbedrijf kapot maken en de maatschappij ontwrichten.4

Bovendien zegt van Ark dat zij Brautigam ervan op de hoogte heeft gesteld dat er geen gebruik wordt gemaakt van zijn aanbod.

 

 
De uitspraak van van Ark is volgens Brautigam een leugen. Hij post op 06-01-21 de onderstaande reactie op Linked-in:
 

Minister van Medische Zorg liegt tegen 2e kamer over COVID19 ziekenhuisschip
 
Met groot ongeloof en woede hebben wij gisteren het debat in de 2e kamer gevolgd waarin Mevrouw van Ark zonder blikken of blozen de 2e Kamer en dus het hele volk voor loog.
 
De motie van het FVD was “In verband met gebrek aan zorgcapaciteit – doe verder onderzoek naar haalbaarheid COVID19 ziekenhuisschip”.
 
Van Ark stelde:
 
1) Zij hebben het voorstel onderzocht
2) Er is alleen Cubaans personeel voorgesteld
3) Niet uitvoerbaar in Nederlands model hierdoor
4) Duurt twee jaar om registratie op orde te krijgen
5) De ondernemer is hiervan op de hoogte gesteld
 
Als Mevrouw van Ark het voorstel had onderzocht dan had zij de bijgaande Powerpoint gekregen waarin wij vermelden grotendeels Nederlands medisch personeel met BIG registratie te gebruiken, dat het schip een speciaal Covid19 ziekenhuisschip was wat in Italië (toch ook EU) heeft gewerkt en binnen 7 dagen in Nederland had kunnen liggen om te beginnen met de zorg te ontlasten en zodanig een Code Zwart te voorkomen.
 
Cubaans personeel (100 hoogopgeleide medici) is in Italië (nogmaals…toch ook EU) gebruikt om Code Zwart aldaar te voorkomen.
 
Ik zal later vandaag met een officieel statement komen.
 
Ministers die aantoonbaar liegen moeten ontslagen worden.
 
Delen moet.

Powerpoint ‘Corona-schip met 500 IC-bedden’ kunt u hier downloaden

 

 

Overvolle IC’s?

 
Soortgelijke situaties als nu in Nederland hebben zich ook in het buitenland voor gedaan. In USA werd een groot corona-schip met capaciteit van 5.000 bedden na 182 behandelingen tegen covid weggestuurd uit New York op het hoogtepunt van de “crisis” – april 2020.5

In mei 2020 gebeurde hetzelfde; een marine ziekenhuis schip verliet de haven van Los Angeles nadat er slechts 77 patiënten behandeld waren.6 De nood was kennelijk niet zo hoog als de media deden voorkomen.

Op 02-10-20 was TV-arts Diederink Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care bang dat men zich zou vervelen als we de IC zouden opschalen.

Een interviewster stelde: “Je zegt niet de capaciteit moet drastisch verhoogd worden. Bijvoorbeeld op de IC?”

Gommers antwoordde: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er zijn geen patiënten. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol. Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi, in ons geval, als er patiënten liggen, niet als we niks te doen hebben.”

 

Tja, waarom zitten we dan eigenlijk in een Lock-down?

 

 

 
Bronnen:

1. ttps://www.romasmarine.com/about-us/
2. https://www.linkedin.com/posts/roland-brautigam-64b2a711_covid19-ziekenhuisschip-activity-6752521252570726401-KRvq/
3. https://www.youtube.com/watch?v=nx8yC0axC7E&feature=emb_logo
4. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/24/corona-duwt-begrotingstekort-naar-ruim-90-miljard-a3997789
5. https://news.usni.org/2020/04/27/hospital-ship-comfort-ends-nyc-covid-19-mission-after-treating-182-patients
6. https://news.usni.org/2020/05/25/beyond-mercy-navys-covid-19-hospital-ship-missions-and-the-future-of-medicine-at-sea
7. https://www.instagram.com/p/CGuQzjmnMuC/

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This