De plannen voor een directe reset van de centrale banken van de G7- deel 2

door | 29 okt 2021 | COVID-19 ziekte

Dit is het tweede deel van het in vier delen geschreven artikel ‘De plannen voor een directe reset van de centrale banken van de G7’:

Deel 1. Podcast over de komende reset van valuta met Catherine Austin Fitts en Whitney Webb

Deel 2. Hoe werkt het Chinese sociale kredietsysteem?

Deel 3. Tekenen van een versnelde invoering van een vergelijkbaar sociaal kredietsysteem in Nederland en
de rest van de wereld

Deel 4. Manieren om buiten het systeem te handelen en te overleven: decentralisatie, privacy & zelfvoorziening

• Gebruik van digitale privédiensten
• Gedecentraliseerde crypto’s en privacymunten
• fysiek geld
• Vers voer en watervoorziening
• Lichamelijke en mentale gezondheid

 

 

Deel 2 – Hoe werkt het Chinese Sociale Kredietsysteem?

 
Na een aantal plaatselijke proeven die begonnen in 2009, was in 2014 het Chinese sociale kredietsysteem in veel andere delen van China ingevoerd door de Chinese Communistische Partij (CCP). Het systeem bestaat uit meer dan 200 miljoen camera’s (dat is zo’n 1 camera per 7 personen op een bevolking van bijna 1.5 miljard mensen) die in het land zijn geïnstalleerd. Het systeem maakt gebruik van biometrische gezichtsherkenning systemen (facial recognition) en wordt gerund door kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, ofwel AI). Elke Chinese staatsburger wordt in dit systeem constant gemonitord, waarin privacy iets van het verleden is. Elke burger krijgt een kredietscore van 1000 punten toegewezen. Door middel van hun gedrag kunnen ze daar punten bij krijgen of gaan er punten van af. Het gedrag wordt constant gemonitord door de camera’s en beoordeeld door de AI. Het leven van elke burger wordt beheerst door hun sociale kredietscore, omdat hun score een directe invloed heeft op toegang tot belangrijke sociale voorzieningen zoals: een baan, het openbaar vervoer, een school, universiteit en sociale voorzieningen van de overheid. Er bestaat een klasse systeem gebaseerd op de kredietscore. Als je onder een bepaalde waarde valt, dan kun je publiekelijk beschaamd worden en bezoek van de autoriteiten verwachten en sociale- en geografische buitensluiting.

Er is een overzicht van de spelregels van het kredietsysteem waarin wordt aangegeven hoeveel punten je kunt scoren of verliezen met bepaalde handelingen. Handelingen die gunstig zijn voor de CCP verhogen je kredietscore, waaronder ook het verklikken van mensen die zich niet aan de regels houden. Handelingen die kritisch zijn op de CCP, zoals het kijken en verspreiden van media die openlijk tegen het beleid van de CCP ingaan, verlagen je kredietscore. Maar ook bijvoorbeeld door het rood licht lopen verlaagt je kredietscore.

In deze vertaalde video van Laowhy86 wordt duidelijk uitgelegd hoe het Chinese Sociale Kredietsysteem werkt. De duur is 19:40 minuten. De directe links naar de video kunt hieronder vinden.

 

 
In de volgende nieuwsbrief vindt u deel 3 van deze serie.

 
Dit artikel werd eerder gepost op CSTV.

 
 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This