Demo in Amsterdam op 28-03-21 – een verslag over intimidatie en een oproep voor crowdfunding!

door | 30 mrt 2021 | COVID-19 ziekte

De overheid lijkt erg bang te zijn voor de demonstraties. Hieronder ziet u hoe liefdevol het begint en hoe grimmig het weer eens eindigt. Alles wordt uit de kast getrokken om vreedzaam verzet tegen de disproportionele maatregelen te breken.

Onderaan dit blog staat een oproep voor crowdfunding voor de vrijheidsstrijders. Doe mee alstublieft.

 

 

 

28-03-21 in een notendop

 
Het aantal veteranen dat deelneemt aan de bijeenkomsten neemt toe. Ze vormen een beschermende rij tussen de burgers en de ME in, en ze werden in een veld van hartjes door een paar duizend mensen ontvangen. De sfeer was geweldig, maar het duurde maar kort. De politie trad na korte tijd op om het veld te ontruimen. De strekking is: Hier spreekt de politie, de burgemeester heeft een gebiedsverbod afgekondigd. Wegwezen.

Na enige tijd werd het waterkanon ingezet. Ironisch genoeg stond er een sterke tegenwind en werden de agenten zelf ook natgespoten. Toen iedereen nat was kwamen de ME’ers om de rest van de overgebleven mensen weg te slaan. Het was opmerkelijk dat de ME’ers aarzelen als de veteranen voor de burgers staan. Het is kennelijk gemakkelijker om burgers te slaan dan militairen. Uiteindelijk werd een klein groepje van een paar honderd mensen ingesloten.

 

 

Verslag van iemand die ingesloten werd

 

“Ik kwam er aan om uur of één, de sfeer was heel relaxed er stond nog heel weinig politie. Op een gegeven moment kwamen de veteranen het veld op – en mensen met rode ballonnen en de mensen waren blij en vrolijk.
 
Toch wel heel snel kwamen ME busje en water kanonnen eraan rijden. Er werd omgeroepen dat de demonstratie ontbonden was. Demonstratie? Het is onmogelijk om een demonstratie te organiseren in Amsterdam, tenminste als het iets met COVID te maken heeft. Iedereen komt op eigen titel.
 
Ik zat op de grond in het midden en zag dat er werd ook een mannelijke veteraan werd aangevallen. Een andere ME’er tikte hem op zijn rug, zo van hè joh, wat doe je nou? We zijn meteen gaan zitten, maar ook de zittende demonstranten kregen het waterkanon over zich heen. Mag dit? Volgens mij gaan ze buiten hun boekje, maar dat zou een jurist uit moeten zoeken.
 
Bij de eerste demonstraties die werden gehouden, net nadat we met de avond klok te makken hadden waren in een paar steden rellen. Dat is al een hele tijd geleden en hoort nooit meer iets over rellen – in geen enkele stad. Ik heb sterk de indruk dat in de begintijd die rellen aangestuurd zijn, zodat vanaf dat moment alle demonstraties behandeld konden worden als rellen. Maar de onruststokers zijn de Romeo’s uit politiebusjes. En de ME gaat helemaal los op gewone redelijke burgers die zich normaal gedragen. Wie misdraagt zich nou?
 
Wat ook zo bizar is: de politie richt zich alleen op de mensen op het grasveld, terwijl er om het plein ook nog heel veel mensen blijven staan en daar gebeurt niets mee. Blijkbaar hoeft niet iedereen weg – alleen degenen die niet van het grasveld af willen moeten met veel machtsvertoon een reprimande krijgen om te laten zien wie er de baas is.
 
Er waren ook mensen die de stad ingingen, die werden ook opgejaagd. Het is bizar wat er gebeurt. Het is niet te bevatten en niet te beredeneren en heel onmenselijk allemaal.
 
Met stadsbussen zijn we naar het cellencomplex in de Bijlmer gebracht. Zo overduidelijk ter intimidatie dat het lachwekkend wordt. Iedereen werd verschillend behandeld; van sommige mensen is een foto gemaakt, van sommigen niet. Ik geloof dat ik een bekeuring krijg, maar ik weet het niet eens zeker. We moesten ons legitimeren en er werd gezegd dat we ons aan een strafbaar feit schuldig hadden gemaakt omdat we niet geluisterd hadden.
 
Alles duurde heel lang. Ontmoedigingsbeleid. Om half negen liep ik naar buiten. Er waren allemaal vrijwilligers om als taxi te fungeren en ons weer terug te brengen naar het museum plein. Ik heb zelf ook nog een paar keer heen en weer gereden. Om half twaalf was ik thuis. Doodmoe. Het is geestelijk zwaar omdat je machteloos bent tegen tirannie. Dat is vermoeiend en maakt me boos, maar ik ben niet van plan me erbij neer te leggen.”

 

 

Nieuwe ontwikkelingen

 
Wat er nieuw is dit keer is dat mensen een gebiedsverbod krijgen. Via een niet ondertekende brief wordt hen medegedeeld dat ze drie maanden niet meer in een bepaald gebied mogen komen. Kan dit zomaar in Nederland? Het gaat niet om relschoppers of misdadigers, maar om mensen die vreedzaam opkomen voor rechten.

Buiten het “gebied” werden mensen die in de stad liepen trouwens ook ingesloten. Er waren mensen die gehoor gaven aan de oproep van de politie om weg te gaan, maar midden in de stad waar ze nog dan met een groepje liepen kwamen opeens de busjes achter hen aan. Juridisch valt dit niet te begrijpen. Je wordt weggestuurd, je gaat keurig netjes weg en dan word je elders in de stand alsnog gegijzeld en afgevoerd.

In ons artikel over de demonstratie op 20-03-21 hebben we meer informatie gegeven over mogelijke illegaal handelen van de driehoek.

Er is nog iets dat nieuw is. Arnold Karstens is een journalist die een officiële perskaart heeft en hij is ook gearresteerd. Onze mond valt open. Kennelijk is het zo belangrijk voor de overheid dat de demonstraties ophouden, dat zij bereid is zich niet aan regels en mogelijk ook niet aan wetten te houden. Dan moet er wel heel veel op het spel staan. En volgens ons is dat meer dan een virus.

 

 

Crowdfunding

 
Het verhaal krijgt een staartje: Mordechai Krispijn en Anna Zeven namen deel aan de demo. Voor hun heldere verhaal ga naar: klik hier Zij starten een crowdfunding.

CROWDFUNDING VRIJHEIDSSTRIJDERS. MUSEUMPLEIN 28 MAART 2021. DIT IS EEN INITIATIEF VAN MORDECHAI KRISPIJN EN ANNA ZEVEN.

Voor alle Vrijheidsstrijders die werden aangehouden op zondag 28-03-2021, langdurig van hun vrijheid werden beroofd en een gebiedsverbod kregen, wordt er geld ingezameld om rechtszaken te voeren.

Zondag 28 maart 2021 werden er 305 vrijheidsstrijders aangehouden. Zij worden verdacht van een misdrijf volgens artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht en kregen zelfs een gebiedsverbod voor alle weekenddagen t/m 6 juni 2021.

De Vrijheidsstrijders werden rond 15:00 uur omsingeld en gedurende zo’n 6 tot 9 uur lang vastgehouden, verstoken van eten, drinken en wc. Een enkeling werd afgevoerd in arrestantenbussen met amper 0,50 m2 aan bewegingsruimte en daarin urenlang vastgehouden.

De politie stelt dat arrestanten opzettelijk niet voldeden aan het bevel om het terrein te verlaten. Verdachten verklaarden dit bevel niet te hebben gehoord.

Volgens diverse advocaten zou de straf van het gebiedsverbod buitenproportioneel en onrechtmatig zijn. Ook is de manier waarop arrestanten behandeld zijn uiterst bedenkelijk.

Voor een gezamenlijk initiatief om rechtszaken aan te spannen tegen de handelwijze van de politie en de aanhoudingen op zondag 28 maart 2021 is er een crowdfunding gestart om zo al deze Vrijheidsstrijders rechtsbijstand te verzekeren.

* Ben jij zelf slachtoffer van de massa-aanhouding?

* Vind jij het onterecht wat er is gebeurd?

* Wil jij deze Vrijheidsstrijders een hart onder de riem steken?

Dan is iedere financiële bijdrage aan de rechtszaken zeer welkom!

Per persoon wordt uitgegaan van advocaatkosten tussen de € 400,- en € 600,-. Hoeveel mensen van de 305 arrestanten een rechtszaak willen aanspannen, is nog onbekend.

NB: Mocht er na de gevoerde rechtszaken een bedrag overblijven, dan zal dat gebruikt worden voor toekomstige rechtszaken binnen dit kader.

 

 

5.5 miljoen Euro

 

 

Bron: https://www.parool.nl/amsterdam/politieoptredens-museumplein-kostten-5-5-miljoen-euro~bb86ad48/

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This