Directeur van de WHO heeft zich schuldig gemaakt aan misdaden tegen de mensheid?

door | 5 sep 2019 | Politiek

De Ethiopiër Tedros Adhanom Ghebreyesus is begin 2017 in Genève gekozen tot de nieuwe algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Tegen zijn benoeming werd geprotesteerd, omdat hij verdacht werd van corruptie en behoorde tot de kring vertrouwelingen van een repressief regime.[1]

 
Korte tijd voor zijn benoeming verscheen de onderstaande open brief van de Amhara Professionals Union (APU) op de de website van de Ethiopische nieuwssite ‘Ethiopian News and Vieuws’ (ECADF). De Amhara zijn één van de twee grootste ethno-linguistische groepen in Ethiopië (de andere groep zijn de Omoro).[2,3] De Amhara Professionals Union is een in de U.S.A gebaseerde belangenbehartigingsgroep bestaande uit artsen, wetenschappers en advocaten. Hun brief is gebaseerd op een onderzoeksrapport waarin aan de hand van 13 punten, waaronder discriminatie, corruptie, misdaden tegen de mensheid, waar 2,5 miljoen mensen het slachtoffer zouden zijn geworden, wordt aangetoond dat Ghebreyesus niet geschikt is voor de positie van voorzitter van de WHO. Het rapport is maar liefst 70 pagina’s lang. U kunt het hier downloaden.

 
Hieronder vindt u een gedeeltelijk vertaling van de open brief waarmee het rapport is aangeboden aan de leden van de WHO.[4] Hoe het mogelijk is dat iemand met een dergelijke reputatie is gekozen tot directeur van de WHO is op zijn zachts gezegd onduidelijk.

 

 

Geachte heer/ mevrouw,

 
De Amhara Professionals Union (APU) presenteert u objectieve feiten over dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, die aantonen dat hij ongeschikt is om een ​​van de finalisten te zijn voor de benoeming van WHO-directeur-generaal, laat staan ​​om te winnen en deze rol over een paar maanden op zich te nemen.

 
Amharas is een van de grootste etnische groepen in Ethiopië, die meer dan een derde van de bevolking omvat. De Amhara Professionals Union (APU) is een in Washington DC gebaseerde non-profit organisatie bestaande uit artsen, wetenschappers, advocaten en andere professionals van Amhara afkomst. APU verdedigt de rechten en belangen van het Amhara-volk te tegen de gruwelijke misdaden die het huidige door de TPLF/ EPRDF geleide regime al meer dan vijfentwintig jaar heeft begaan. APU is van mening dat Dr. Ghebreyesus een zeer slechte keuze is voor deze positie en dat hij de kernwaarden waar de WHO voor staat te schande maakt.

 
Human Rights Watch en vele andere nationale en internationale organisaties hebben veel kritiek geuit op door de TPLF/ EPRDF geleide regering wegens misdaden tegen de mensheid en wreedheden jegens het Ethiopische volk. Het bijgevoegde document verschaft objectieve bewijzen waarom APU van mening is dat Dr. Ghebreyesus de competentie, onpartijdigheid, verantwoordelijkheid en transparantie mist die wij nodig achten voor een positie van deze omvang. Het document bevat 13 punten, waaronder:

 

 • De kandidaat heeft gefaald transparant te zijn door het Ethiopische ministerie van Gezondheid te dwingen om een cholera-epidemie tijdens zijn ambtstermijn niet te melden en de dodelijke epidemie te benoemen als acute waterachtige diarree (AWD), zelfs nadat de diagnose van Vibrio Cholerae werd bevestigd. De prioriteit bij zijn besluit was om de impact te voorkomen die een publieke erkenning van de cholera-epidemie zou kunnen hebben op het toerisme en het imago van zijn partij, in plaats van de internationale gemeenschap te beschermen en te proberen de getroffen gebieden te hulp te komen. Deze trieste fout resulteerde in een landelijke epidemie.

 

 • De kandidaat heeft zijn eigen burgers verschillend behandeld op basis van hun etniciteit, dit in tegenstelling tot het doel van de WHO om een ​​betere, gezondere toekomst voor alle mensen over de hele wereld op te bouwen. Terwijl de WHO ernaar streeft om de levens van achtergestelde en gemarginaliseerde gemeenschappen te verbeteren, heeft Dr. Ghebreyesus, zelf afstammeling van de etnische groep Tigre, de gezondheidszorg in Amhara genegeerd. Van bijzonder belang is de afname van 2,5 miljoen leden van de Amhara-bevolking onder zijn bewind in de gezondheidszorg. De Amharas werden het slachtoffer vanwege hun etnische achtergrond.

 
We dringen er bij de WHO-leden op aan om te kijken naar het bijgevoegde document: “International Organizations Leadership Recruitment Policies: the Failed Experiment of Dr. Tedros A. Ghebreyesus Candidacy for WHO Director General position”.

 
Als u vragen heeft of meer uitleg wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen,

 
Amhara Professionals Union (APU)
Washington D.C., VS.

 
Het mocht niet baten. De boodschap van APU werd genegeerd en Tedros Adhanom Ghebreyesus, werd begin 2017 in Genève gekozen tot de nieuwe algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie.

 

 

Het verhaal gaat verder – de ingetrokken benoeming van Robert Mugabe als ‘goodwill-ambassador’ van de WHO

 
De volgende informatie is afkomstig van de website van ‘Ethiopian Satellite Television and Radio’:[5] Het ‘Ethiopian Satellite Television and Radio’ (ESAT), is het enige satelliet televisiestation van Ethiopië, een land met bijna 100 miljoen inwoners.[6]

 
Op 23-10-2017 plaatste zij het bericht op haar website dat mensenrechten ‘watchdog organisatie’ UN Watch een oproep deed om onderzoek uit te voeren naar de inmiddels ingetrokken benoeming van Robert Mugabe, president van Zimbabwe, tot WHO ‘goodwill-ambassadeur’ door Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 
Een dag daarvoor had Ghebreyesus zijn eerder op een conferentie van de WHO bekendgemaakte benoeming ingetrokken.[7] Wereldwijd had een verbouwereerde bevolking zich afgevraagd: “Kun je een ‘goodwill-ambassadeur’ zijn als je wordt beschouwd als een gewelddadige, tirannieke despoot?” Het onderstaande citaat is een fragment van de verklaring die op 22-10-2017 op de website van de WHO werd geplaatst door Ghebreyesus:

 
“De afgelopen dagen heb ik nagedacht over mijn benoeming van H.E. President Robert Mugabe als WHO Goodwill Ambassador. Als gevolg hiervan heb ik besloten mijn besluit te herroepen. Ik heb aandachtig geluisterd naar allen die hun zorgen hebben geuit en de verschillende kwesties gehoord die zij naar voren hebben gebracht. Ik heb ook de regering van Zimbabwe geraadpleegd en we hebben geconcludeerd dat dit besluit in het belang van de Wereldgezondheidsorganisatie is.”[8]

 

“Er moet meer aan de hand zijn”, verklaarde Hill Watch Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch. “Wij betreuren het dat de verklaring van Gebreyesus geen enkele melding maakt van de grove mensenrechtenschendingen van Mugabe. Integendeel, hij lijkt zijn beslissing te rechtvaardigen door te spreken van de noodzaak om ‘iedereen te betrekken’ bij zijn taak, vermoedelijk ook tirannen.’”[5]

 

 

Storm op Twitter

 
De aankondiging van de benoeming van Mugabe als goodwill-ambassadeur had een storm van verontwaardiging op Twitter veroorzaakt. Sommigen drongen aan op het aftreden van Ghebreyesus, terwijl anderen, die campagne voerden tegen de op dat moment recente benoeming van Ghebreyesus als directeur-generaal van de WHO zeiden dat ze niet verbaasd waren.

“Geen verrassing dat @DrTedros #Mugabe koos als @WHO” goodwill-ambassadeur. Beide mannen hielpen bij het opbouwen van repressieve regeringen”, zei Jeffrey Smith, directeur van ‘Vanguard Africa’.

“Senior lid van misbruik #Ethiopia govt benoemt president van een andere repressieve govt. Moeten we zo verrast zijn?”, twitterde Felix Horne van ‘Human Rights Watch’.

“Tedros is ook een moorddadige despoot. Zowel hij als Mugabe hebben zich gewetenloos verrijkt terwijl hun mensen lijden”, twitterde NoDrTedros4WHO.

Yoseph Badwaza twitterde: “Is het niet een beetje hypocriet voor een wereld die @DrTedros koos om @WHO te leiden om verbaasd te zijn wanneer hij Mugabe benoemt als goodwill-ambassadeur?”

“Tedros is een crimineel, zoals iedereen in #Ethiopia weet. Tedros heeft geen fout gemaakt bij het benoemen van Mugabe: hij betaalde hem terug. Tedros is giftig voor @WHO!”, zei Ana Gomes, een lid van het Europees Parlement in een tweet.

De Canadese premier Justin Trudeau zei dat hij “dacht dat het een slechte 1 Aprilgrap was”, terwijl het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het “duidelijk in tegenspraak is met de idealen van de Verenigde Naties inzake respect voor mensenrechten en menselijke waardigheid”.

De Britse regering beschreef zijn keuze als “verrassend en teleurstellend”, maar verwelkomde het besluit om de benoeming in te trekken.[5]

 
Het volledige, onafhankelijke en internationale onderzoek naar mogelijke deals tussen de WHO-directeur – de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Ethiopië – en de heerser van Zimbabwe waar UN Watch toe opriep, is er bij ons weten nooit gekomen. En Gebreyesus is tot op heden de directeur van de WHO.

 

 

12 september 2019 Summit in Brussel

 
Een sprong in de tijd brengt ons naar de Summit in Brussel, een bijeenkomst waarin 400 belanghebbenden uit heel Europa – behalve de vertegenwoordigers van de bezorgde ouders zelf, die niet aanwezig mogen zijn – vergaderen over hoe men ‘het vertrouwen in vaccins kan herstellen’ en het ‘nepnieuws’ kan elimineren. Meer hierover kunt u lezen in ons artikel: ‘Brussel vergadert over het ‘herstellen van het vertrouwen in vaccins’ – of gaat het over iets anders?

 
Ghebreyesus is een van de sprekers die namens de WHO het welkomstwoord voor zijn rekening neemt.[9] Nog geen twee jaar nadat iedereen wakker geschud had moeten zijn vanwege zijn onacceptabele voordracht van een goodwill-ambassadeur, loopt de hele Europese politieke top achter het Europese/ Globale vaccinatiebeleid aan dat de WHO onder zijn leiding uitvoert.

 
Is het vreemd dat onze politieke leiders er niet in slagen om ons het gevoel te geven dat wij ze kunnen vertrouwen?

 

 

 

 

 

Bronnen:

 

 1. https://www.nu.nl/algemeen/4716858/ethiopier-gekozen-nieuwe-algemeen-directeur-who.html
 2. https://en.wikipedia.org/wiki/Amhara_people
 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Oromo_people
 4. https://ecadforum.com/2017/04/23/dr-tedros-adhanom-is-an-individual-suspected-of-a-crime-against-humanity/
 5. https://ethsat.com/2017/10/un-called-investigate-dr-tedros-appointment-mugabe-goodwill-ambassador/
 6. https://www.facebook.com/ESATtv
 7. https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/10/21/robert-mugabe-under-sanction-for-human-rights-abuses-is-named-a-who-goodwill-ambassador/?noredirect=on
 8. https://www.who.int/en/news-room/detail/22-10-2017-director-general-rescinds-goodwill-ambassador-appointment
 9. https://www.who.int/docs/default-source/documents/vaccination-summit-agenda.pdf

 

 

 
Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This