Discriminatie mag in Nederland – kortgeding Waku Waku laat zien dat de rechterlijke macht de weg kwijt is

door | 1 okt 2021 | COVID-19 vaccin, Rechten

Is de coronapas discriminatie? Ja, maar dat mag soms, oordeelt de rechter in het kort geding Waku Waku. U leest het goed. Het mag.

“U krijgt geen gelijk vandaag”, zei de rechter in een volle zaal. “Ik zie geen reden om de last onder bestuursdwang te schorsen.” Hoewel de rechter aangaf dat het restaurant ‘terechte vragen stelt’, oordeelde hij dat burgemeester Dijksma juist heeft gehandeld. “De pandemie bestrijden is een gerechtvaardigd doel.” – AD (30-09-21)1

Maar wat als er geen pandemie is? En de rechter is óf niet goed geïnformeerd, of heeft een telefoontje gehad van een door het World Economic Forum aangestuurde politicus? Hoe lang kan de Nederlandse rechtspraak nog de schijn ophouden van een objectieve rechterlijke macht als zij het normaal acht dat “antivaxxers” worden buitengesloten?

 

 

Kortgeding in het kort

 
Sinds afgelopen zaterdag moeten restaurants bezoekers vanaf 13 jaar controleren op een coronatoegangsbewijs. De eigenaren van Waku Waku hebben aangegeven dat niet te willen doen.

De burgemeester van Utrecht heeft afgelopen maandag een ‘last onder bestuursdwang’ opgelegd aan Waku Waku. Dat besluit houdt in dat het restaurant gesloten moet blijven voor publiek dat niet is gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs, en dat de gemeente zelf tot sluiting zal overgaan als daaraan niet wordt voldaan.

Gisteren heeft de gemeente vervolgens de sloten laten vervangen. De restauranteigenaren hebben bezwaar gemaakt bij de gemeente en zij hebben de rechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen, zodat het restaurant weer open kan.2

 
De rechter bepaalt dat het restaurant niet open mag. Vanwege de Volksgezondheid? De advocaat van Waku Waku stelt dat “het besluit niet evenredig is, omdat er geen acuut gevaar voor de volksgezondheid bestond.”

“De inrichting van het restaurant staat nog steeds hetzelfde als voor afgelopen zaterdag, toen de anderhalve meter nog in acht moest worden genomen. Daar is niets aan veranderd met de invoering van het coronatoegangsbewijs. Niet te bevatten is, dat er dus op vrijdag, onder de oude regels, geen gevaar was voor de volksgezondheid en op zaterdag, dat na de invoering van het coronatoegangsbewijs dat ineens acuut gevaar bestond. En daarbij heeft de burgemeester op 25 september toen het werd ingevoerd, geen aanleiding gezien tot het toepassen van bestuursdwang. Terwijl het standpunt van cliënte toen ook al bekend was bij de burgemeester. Op 27 september was er plots wel sprake was van een noodsituatie en moest er op eens spoedeisende bestuursdwang worden toegepast.” – advocaat Waku Waku3

Eerder schreven wij dat de beslissing niet gegrond is op een wetenschap, en ook niet op het beleid.4 De code waakzaamheid – die geldig is zoals nu, als er minder dan 40 mensen per dag opgenomen worden in het ziekenhuis in Nederland – geeft alleen aan dat oplettendheid geboden is.5,6Deze eis is al absurd want we hebben 315 ziekenhuizen en dat zou dus betekenen dat er gemiddeld ongeveer één tiende persoon (0,13) per ziekenhuis is opgenomen met Covid. En voor de IC opnames zitten we onder de grens van 10 opnames in heel Nederland. Dat komt neer op 0,03 patiënten anders gezegd: ongeveer één dertigste patiënt op de IC per ziekenhuis.

En nu deze code geldt in Nederland is er dus nogmaals volgens de overheid waakzaamheid geboden, maar eis voor nationale corona toegangsbewijzen is überhaupt geen onderdeel van het protocol voor “waakzaamheid”.

Dat de burgemeester van Utrecht meent dat een zaak moet worden gesloten en dat er 100 vreedzame demonstranten moeten worden weggevoerd grenst aan de waanzin. De wil van het volk moet kennelijk de kop ingedrukt worden. En waarvoor? Misschien is dit toch echt het plan wat men aan het uitvoeren is:

 

 

 

 
Bronnen:

1. https://www.ad.nl/binnenland/rechter-beslist-restaurant-waku-waku-in-utrecht-blijft-gesloten~ad651ec7/
2. https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtszaak-Utrechtse-restaurant-Waku-Waku-te-volgen-via-livestream.aspx
3. https://www.youtube.com/watch?v=zpxYEFVoAjY
4. https://stichtingvaccinvrij.nl/discriminatie-om-vaccinatie-af-te-dwingen-krispijn-en-van-zeven-springen-op-de-bres-voor-restaurant-waku-waku/
5. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/09/14/aanpak-najaar
6. https://www.zorgkaartnederland.nl/ziekenhuis

 

 

 
Over de auteurs:
Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en zeer actief op sociale media.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting vaccinvrij

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This