In tien stappen naar een wereld waarin elk kind is gevaccineerd?

door | 12 sep 2019 | Internationale politiek

De EC (Europese Commissie) organiseerde op 12 september 2019, in samenwerking met de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie), een ‘Global Vaccination Summit’ in Brussel. Het evenement vond plaats onder gezamenlijk toezicht van de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker en WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus. Het doel van deze dag was:

“Het demonstreren van de leidersrol van de EU aangaande het wereldwijde commitment aan vaccinatieprogramma’s. Evenals de politieke betrokkenheid versterken bij het uitroeien van infectieziekten die met vaccins voorkomen kunnen worden, en politieke leiders en sleutelfiguren van wetenschappelijke, medische, industriële, filantropische en civiele samenleving bij het proces betrekken.” [1]

 
Deelname was alleen ‘op uitnodiging’, en vertegenwoordigers van vaccin-kritische consumentenorganisaties ontbraken. De uitkomst stond bij voorbaat al vast. In tien stappen gaat de gevestigde orde de handen ineenslaan om een wereld te creëren waarin elk kind is gevaccineerd?

 

 

‘Ten actions towards vaccination for all’

 
De onderstaande punten zijn een vertaling van de ‘Ten actions towards vaccination for all’. Moge het ertoe leiden dat we snel wakker worden. Informeer uzelf en zorg ervoor dat informatie anderen bereikt.

 

Lessen van de dag en acties die nodig zijn om te bereiken dat iedereen wordt gevaccineerd en ‘door vaccins te voorkomen ziektes’ worden geëlimineerd.

 
1. Het bevorderen van wereldwijd politiek leiderschap dat zich heeft gecommitteerd aan vaccineren, en het opbouwen van effectieve samenwerking en partnerschappen – op internationale, nationale, regionale en lokale niveaus met gezondheidsautoriteiten, gezondheidswerkers, het maatschappelijk middenveld, gemeenschappen, wetenschappers en industrie – om iedereen, overal ter wereld te beschermen door een aanhoudende hoge vaccinatiegraad.

2. Het zeker stellen dat alle landen over nationale immunisatiestrategieën beschikken en deze implementeren en versterken met financiële ondersteuning, in lijn met de vooruitgang in de richting van ‘Universal Health Coverage’, waarbij niemand ongevaccineerd blijft.

3. Het bouwen van sterke controlesystemen betreffende door vaccinatie te voorkomen ziekten, met name ziekten die wereldwijd op de lijst staan geëlimineerd en uitgeroeid te worden.

4. De oorzaken van terughoudendheid om te vaccineren aanpakken door het vergroten van het vertrouwen in vaccinatie, evenals het ontwerpen en implementeren van evidence-based interventies.

5. De kracht van digitale technologieën gebruiken bij het monitoren van deelname aan vaccinatie en het effect van vaccinatieprogramma’s.

6. Het voortzetten van onderzoek om continu gegevens te genereren over de effectiviteit en veiligheid van vaccins en de impact van vaccinatieprogramma’s.

7. Doorgaan met inspanningen en investeringen, inclusief nieuwe financieringsmodellen, voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie voor nieuwe of verbeterde vaccins en nieuwe of verbeterde aanlevering van vaccins.

8. Het beperken van het risico op een gebrek aan vaccins door verbeterde monitoring van beschikbaarheid van vaccins, prognoses van uitbraken, inkoop-, leverings-, en voorraadsystemen en samenwerking met producenten en alle deelnemers in de distributieketen om de productiecapaciteit optimaal te benutten of te vergroten.

9. Het bekrachtigen van professionals in de gezondheidszorg op alle niveaus en de media door hen te voorzien van effectieve, transparante en objectieve informatie voor het publiek en het bestrijden van valse en misleidende informatie, onder meer door contacten aan te gaan op mediaplatforms (red. facebook), en binnen technologische bedrijven (red. Google).

10. Afstemming en integratie van vaccinatie in de wereldwijde gezondheids- en ontwikkelingsagenda’s, via een hernieuwde immunisatie agenda lopend tot 2030.

 

 
Wij hopen dat u beseft dat het idee dat u gered gaat worden door iets of iemand een illusie is. Iedereen die al wakker is, zal zich in moeten zetten om andere mensen informatie aan te bieden en het gesprek over vaccineren en de risico’s ervan aan te gaan. De macht van de gevestigde orde wordt bepaald door geld, maar de kracht van de ouders ligt in de grote aantallen en een snel groeiend bewustzijn. Moge de liefde voor onze kinderen de leeuw in ons wakker maken.

 

 

 
Bron:
1. https://ec.europa.eu/health/vaccination/ev_20190912_nl

 

 

 
Over de auteurs:
Ellen Vader verzamelt en verspreidt informatie over vaccins en aanverwante onderwerpen, en is moderator van de facebookgroep van Vaccinvrij
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This