Verspreiden wij misvattingen? – Tweede brief aan staatssecretaris Blokhuis

door | 4 apr 2019 | Nationale politiek

Vaccinatie AlliantieOp 28-03-2019 hebben wij u bericht over de nieuwe ‘Vaccinatie alliantie’ die een einde moet maken aan de dalende vaccinatiegraad. Tijdens deze dag is een rapport, getiteld ‘Hoe nu verder met de vaccinatietwijfel?’ samengesteld door Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis. In dit rapport werd de staatssecretaris geciteerd. En dat citaat trok onze belangstelling. De staatssecretaris had het over “mensen die op zeer actieve wijze misvattingen verspreiden”. We willen graag weten welke misvattingen dat zijn.

 

 

Geachte staatssecretaris Blokhuis,

 
Graag uw aandacht voor het volgende:

Op 26-03-19 is de eerste bijeenkomst gehouden van de ‘vaccinatie alliantie’.1 Op deze dag is het document ‘Hoe nu verder met de vaccinatietwijfel?’, samengesteld door Roland Pierik aan u aangeboden.2 In de inleiding van dit schrijven wordt de onderstaande door u gemaakt uitspraak geciteerd:

“Ik zie dat er mensen zijn die op zeer actieve wijze misvattingen over vaccinaties verspreiden, al dan niet via internet of in gesprekken met ouders. Dit kan leiden tot onzekerheid of onduidelijkheid bij ouders en tot onnodige gezondheidsschade bij kinderen. Ik vind dit een onwenselijke situatie en daarom ga ik hier werk van maken.” – Staatssecretaris Blokhuis

Het is ons duidelijk dat u er werk van maakt. De vaccinatie alliantie is na de vele mediacampagnes kennelijk de volgende stap. Maar het is ons niet duidelijk welke misvattingen over vaccinatie er verspreid worden.

Wij verzoeken u om ons te laten weten welke misvattingen dit betreft. Wij zijn ons ervan bewust dat wij kritisch zijn op het RVP, maar als u hetgeen wij denken, of schrijven op een onderbouwde manier kunt weerleggen gaan wij daar direct in mee.

Wij willen benadrukken dat wij te allen tijde bereid zijn om – indien het zo zou zijn dat er aantoonbare ‘misvattingen’ op de site van de Stichting Vaccinvrij staan, deze te verwijderen.

Wij verzoeken u de vijf belangrijkste misvattingen die u, en de vaccinatie alliantie bestrijden duidelijk te omschrijven. En ook om ons per misvatting de betreffende passages te sturen waaruit blijkt dat wij onjuiste informatie verspreiden, vergezeld door de specifieke ziekte,- en sterftecijfers, en/ of de specifieke wetenschappelijke onderzoeken waarmee u kunt onderbouwen dat het niet klopt wat wij zeggen.

In afwachting van uw antwoord verblijven wij,

Stichting Vaccinvrij

 

 

 

Bronnen
1. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/03/26/blokhuis-start-vaccinatiealliantie
2. http://www.rolandpierik.nl/downloads/vaccinatietwijfel.pdf

 

 

 

Door Frankema is schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de Stichting Vaccinvrij

Ellen Vader maakt deel uit van het kernteam, en is moderator van de FB-groep van de Stichting Vaccinvrij

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This