Weer een onnodig en risicovol vaccin toegevoegd aan het RVP: HPV-vaccin voor jongetjes

door | 2 feb 2022 | HPV-vaccin

Op 31-01-22 bericht nu.nl:

“Ook jongens krijgen vanaf nu een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen HPV. Zowel jongens als meisjes ontvangen de uitnodiging voor de prik voortaan in het jaar waarin zij tien jaar oud worden.” – Nu.nl[1]

Op 19-06-19 heeft de Gezondheidsraad het advies gegeven om het HPV-vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma op te nemen voor ook jongetjes van 9 jaar. [2]Het zou betere bescherming bieden aan (al gevaccineerde) meisjes en de jongetjes zelf beschermen tegen penis-, anus, mond-, en keelkanker. Het vaccin zou in 2021 opgenomen worden in het RVP voor jongetjes, maar door Covid is het even uitgesteld.

 

 

Onnodige bescherming

Dat er een vaccin bestaat – die de fabrikant ervan verzekert van een vaste opbrengst van miljarden dollars per jaar – betekent niet dat onze kinderen deze prik nodig hebben. Integendeel, nodig hebben is een kwestie van de informatie zo aanbieden dat we dit geloven.

Het eerste waarover ouders voorgelicht zouden moeten worden is welk gezondheidsvoordeel dit vaccin oplevert voor onze kinderen, en welke risico’s zij daarvoor moeten nemen. Dit heet Informed Consent en is wettelijk verplicht – het gebeurt alleen niet in de praktijk.3

Hoe groot is het risico op penis-, anus-, en mond-, en keelkanker? Hoeveel mensen krijgen het en hoeveel mensen sterven eraan? Er is weinig informatie te vinden waar de sterfte aan deze kankers is uitgesplitst per leeftijdsgroep. Het RIVM zal zich er zeker niet aan wagen, want dit zou de animo wegnemen om onze kinderen aan onnodige risico’s bloot te stellen…

Op kanker.nl staan grafieken van de sterfte die zijn uitgesplitst naar leeftijdsgroepen. We hebben aan de hand van de volgende vragen wat informatie voor u gevonden over de kankers:

 

Peniskanker

 
Hoe vaak komt peniskanker voor?
Peniskanker is een zeldzame ziekte. In 2021 kregen 173 mannen de diagnose peniskanker.5
 
Hoe vaak komt peniskanker voor per leeftijdsgroep?
Peniskanker komt vooral voor bij mannen ouder dan 60 jaar.5
 

 

 

Anuskanker

Hoe vaak komt anuskanker voor?
Anuskanker komt niet zo vaak voor. In 2019 kregen 298 mensen de diagnose anuskanker.6

 
Hoe vaak komt anuskanker voor per leeftijdsgroep?
Anuskanker komt vooral voor bij mensen ouder dan 60 jaar.6
 

 

 

Mondkanker

Hoe vaak komen mondkanker en tongkanker voor?
Mond- en tongkanker komen niet zo vaak voor. Kanker.nl voegt mond- en tongkanker samen. In 2019 kregen 971 mensen de diagnose mondkanker of tongkanker.7

Hoe vaak komen mondkanker en tongkanker voor per leeftijdsgroep?
Mondkanker en tongkanker komen vooral voor bij mensen ouder dan 60 jaar.7
 

 

 

Keelkanker

Hoe vaak komt keelkanker voor?
Keelkanker komt niet zo vaak voor. In 2021 kregen 892 mensen te horen dat ze keelkanker hebben.8

Hoe vaak komt keelkanker voor per leeftijdsgroep?
Keelkanker komt vooral voor bij mensen ouder dan 60 jaar.8

 

 

 
We hebben het nog niet gehad over roken dat een rol speelt in de ontwikkeling van mond- en keelkanker. En ook niet over de risicogroep.

 

 

De risico groep

Bijna iedereen loopt in zijn leven vroeg of laat HPV-virussen op die worden overgedragen bij seksueel contact. Maar het lichaam ruimt die virussen normaal gesproken zelf op.9 We merken dit niet eens. Maar er zijn factoren die de kans op de eerdergenoemde kankers verhogen, zoals extreem seksueel gedrag gecombineerd met verwaarlozing van een HPV-infectie.

Als er sprake is van laesies – kleine scheurtjes of wondjes – in de anus, mond of keel, of zelfs geïrriteerd weefsel kan hier gemakkelijker een infectie optreden. En na jarenlang verwaarlozen van infecties kunnen deze uitmonden in tumoren die overigens nog goed behandeld kunnen worden in een beginstadium.

Homoseksuelen zijn een risicogroep voor deze kankers.10 Wie zich niet kan voorstellen dat er onder homoseksuelen mannen zijn die van ruige seks houden moet maar eens naar de Gay -bars en -sauna’s in de Amsterdamse binnenstad gaan. Zonder in details te treden, maar technieken als ‘fisting’ en een hele rits verschillende partners op een avond kan een beetje te veel van het goede zijn en beschadiging aan het slijmvlies opleveren waardoor het HPV-virus zich diep kan innestelen. En roken en verminderde weerstand door ongezonde levensgewoontes kunnen ook nog een rol spelen, maar zelfs als alles tegen zit, gaan er nog jaren overheen voordat een verwaarloosde infectie uitmondt in een gevaarlijke kanker.

De reden om kinderen zo jong te vaccineren is omdat ze “beschermt zouden moeten zijn voordat zij seksuele contacten hebben”. Maar er valt natuurlijk niet te controleren of de bescherming werkt als het kind met of zonder bescherming de eerste dertig jaar sowieso praktisch geen risico loopt. Waarom worden de vaccins niet “aangeboden” vanaf bijvoorbeeld 25 jaar? Wat denkt u zouden mensen van 25 daarin mee gaan? En hoeveel zouden zich laten vaccineren als zij het zelf moeten betalen? Een vaccin in het RVP onderbrengen is gunstig want dan is het “gratis” en hebben de mensen niet in de gaten dat dit allemaal betaald moet worden. Waarom wordt er niet ingezet op goede voorlichting over de factoren die het ontstaan van kanker in de hand werken en die wij zelf kunnen beïnvloeden? Het is kennelijk niet interessant.

 

 

Bijwerkingen

De verhalen over de meisjes wiens leven geruïneerd is door het HPV vaccin zijn hartverscheurend en helaas geen zeldzaamheid.
 

 
Voor meer informatie ga naar de pagina HPV-vaccin
 

 

De Gezondheidsraad

De noodzaak voor het HPV-vaccin voor zowel jongetjes als meisjes is niet aanwezig, maar de belangen zijn kennelijk te groot. De Gezondheidsraad hanteert zeven criteria om te kunnen beoordelen of er goede redenen zijn om een vaccinatie op te nemen in een publiek
programma.11 Er zou sprake moeten zijn van gezondheidswinst etc. maar die is ver te zoeken. De gezondheidsraad heeft met dit advies weer eens laten zien dat zij zich niet houdt aan haar eigen criteria.

 

 

 

HPV-vaccin voor jongetjes

Op de pagina HPV-vaccin op de website vindt u ook een sectie met informatie over het HPV vaccin voor jongetjes en we bevelen u van harte aan om daar verder te lezen. Klik hier

We kunnen alleen maar hopen dat ouders bereid zijn om zich goed te informeren, en niet klakkeloos weer een prik gaan halen omdat onze overheid een brief stuurt met wat simpele, onvolledige informatie over bescherming tegen een ziekte die hun tienjarige kind onder geen enkele omstandigheid zou kunnen krijgen.

 

 

 
Bronnen:
 

1. https://www.nu.nl/gezondheid/6180917/ook-jongens-vanaf-nu-uitgenodigd-voor-hpv-prik-leeftijd-voor-vaccinatie-omlaag.html
2. https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2019/06/19/vaccinatie-tegen-hpv
3. https://stichtingvaccinvrij.nl/gerelateerde-topics/rechten/informed-consent/
4. https://www.kanker.nl/
5. https://www.kanker.nl/kankersoorten/peniskanker/wat-is/overlevingscijfers-peniskanker
6. https://www.kanker.nl/kankersoorten/anuskanker/wat-is/overlevingscijfers-anuskanker
7. https://www.kanker.nl/kankersoorten/mondkanker/wat-is/overleving-mondkanker
8. https://www.kanker.nl/kankersoorten/keelkanker/algemeen/overlevingscijfers-van-keelkanker
9. https://www.kanker.nl/kankersoorten/baarmoederhalskanker/algemeen/hpv-en-baarmoederhalskanker
10. https://winq.nl/articles/224632/nieuw-onderzoek-veel-hoog-risico-hpv-infecties-bij-homomannen/
11. https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/overige/2020/12/21/beoordelingskader-voor-vaccinaties

 

 

 
Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This