Coronabeleid is corrupt – laatste nieuws is meer bewijs tegen Jaap van Dissel, maar hij is niet de enige

door | 9 sep 2022 | Hugo de Jonge, Kabinet Rutte III - IV, OMT

Jaap van Dissel ontving 750.000 euro van de Stichting Open Nederland (SON) via een Rabobank-rekening in België. Vier ton hiervan is direct daarna door geboekt naar Aruba. Dit onthulde ondernemers Yves Gijrath en Erik de Vlieger in hun nieuwe podcast GIJRATH & DE VLIEGER op 6 september jl. Zij beweren een bankafschrift als 99% bewijs te hebben voor hun bewerking en roepen journalisten op om hier verder in te duiken.1 Boem!

De regulier media houden zich echter stil, maar de alternatieve media zijn erop gedoken. De adviezen van Jaap van Dissel hebben ons leven behoorlijk verziekt. Hij werkt voor de overheid – voor ons dus als het goed is – en wordt door het volk betaald. Waarom geven noch van Dissel, noch het RIVM gehoor aan de herhaaldelijke gestelde vraag van Gijrath en de Vlieger om transparantie?
 

 

Stichting Open Nederland niet zuiver op de graad

Stichting Open Nederland is een “maatschappelijk initiatief met als doel een bijdrage te leveren aan de heropening van het sociale leven in Nederland tijdens de coronacrisis. De Stichting was van februari 2021 tot en met maart 2022 actief met het programma ‘Testen voor Toegang’, zodat mensen met een negatieve coronatest er weer veilig op uit konden.” – Stichting open Nederland2

De covid-injectie is niet in staat om transmissie van het virus te voorkomen, dus er is, en was geen grond om ongevaccineerden te weigeren in horeca en andere openbare gelegenheden.3 Testen voor toegang kwam neer op nodeloze discriminatie van ongevaccineerden – om hen onder druk te zetten om die prik toch te gaan halen. En de miljoenen die de regering in deze stichting heeft gestoken gingen over het het installeren van de testmaatschappij. De stichting Open Nederland speelde een opmerkelijke rol. Maar geen pottenkijkers graag bij de besteding van miljoenen euro’s belastinggeld.
 
Op 13-0-21 meldde Nu.nl:

“Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft 925 miljoen euro in de private stichting Open Nederland gestort om sneltests beschikbaar te maken voor evenementen. Op welke manier de overheid gaat controleren hoe dit geld wordt besteed, is echter onduidelijk en niet transparant, blijkt dinsdag uit onderzoek van Follow the Money.
 
Volgens het onderzoeks-platform ontbreekt toezicht op de stichting. Uit de statuten blijkt dat er geen raad van toezicht is en dat ook informatie over transparantie, verantwoording en eisen voor de besteding ontbreekt.
 
Stichting Open Nederland krijgt het volledige bedrag tot haar beschikking, bevestigt het ministerie in gesprek met FTM. De drie bestuurders mogen naar eigen inzicht bepalen hoe het geld wordt besteed. Ook mogen zij hun eigen beloning vaststellen.
 
Experts noemen deze structuur in gesprek met FTM “hoogst ongebruikelijk en niet transparant”.
– Nu.nl4

Demissionair minister van Volksgezondheid heeft het bedrag dat “opzij is gezet voor toegangstesten korte tijd later verhoogd naar 1,1 miljard.5 Geen gering bedrag om “naar eigen inzicht” uit te mogen geven. Is dit niet een beetje te veel gevraagd van de Stichting Open Nederland?
 

 

Dubieuze Miljoenenwinst op Testsamenleving

In een korte, gesproken column legt Pieter Derks uit dat er sprake is van een “dubieuze miljoenenwinst op de testsamenleving”, waaruit het onderstaande fragment:6
 

“De overheid werkt samen met de stichting Open Nederland, die gaat alle sneltesten regelen. Over de stichting weten we verder niets, behalve het adres, een keurig woonhuis in Leiden. En op de officiële website, testenvoortoegang.nl, staat dat je kunt testen bij een bij de stichting aangesloten teststraat. Dat klinkt als een soort onafhankelijk orgaan waar alle testboeren die er inmiddels zijn zich kunnen aansluiten.
 
Maar toen ik voor de gein een afspraak wilde maken, een soort test testafspraak als het ware en de algemene voorwaarden opende stond daar dat je een overeenkomst aangaat met Lead Healthcare B.V Dat is een bedrijf in Laren wat door het hele land testlocaties exploiteert voor 75 euro per sneltest. En alle locaties die je kunt kiezen op testenvoortoegang.nl zijn locaties van Lead Healthcare B.V.
 
De stichting Open Nederland had dus beter stichting Rijke Stinkerds kunnen heten, want één zakenman in Laren cashed komende maand in Laren 219.074 keer 75 euro. Dat is 16,4 miljoen euro voor Lead Health Care.”
– Peter Derks

 
Eén bedrijf rijk maken voor een zinloos pilotproject? Dat klopt natuurlijk niet. En dezelfde Stichting Open Nederland heeft dus 750.000 euro naar Jaap van Dissel overgemaakt, en dat klopt ook niet.
 

 

Jaap van Dissel is niet onafhankelijk

Opvallend is dat de financiële rechtspersoon van de SON een hoge ambtenaar is van het ministerie van VWS, Bas van den Dungen. De onafhankelijkheid van de adviezen van Jaap van Dissel lijkt hiermee definitief – althans voor 99% zoals de Vlieger en Gijrath beweren – van tafel te zijn geveegd.7

Ook opvallend is ook dat een bestuurslid van de Stichting SON, Chris Smulders zou zijn weggestuurd bij een vorig bedrijf vanwege smeergeld. Mister Kickback werd hij genoemd.8

 
Raisa Blommenstein wijst er in een uitzending van Ongehoord Nieuws op dat van Dissel als voorzitter van het RIVM wordt geacht om de regering onafhankelijk advies te geven over coronamaatregelen, dus ook onafhankelijk van de Stichting Open Nederland die het coronatestbeleid ontwikkelde en uitvoerde.9

 


 
 

Jaap van Dissel is corrupt – mag het eindelijk gezegd worden?

In mei van dit jaar schreven wij een artikel met de volgende titel: ‘Jaap van Dissel is corrupt, en adviezen van het OMT worden beïnvloed door de regering – mag het gezegd worden?

Het ging over een opeenstapeling van zwarte en witte leugens van Jaap van Dissel over onder andere de mondkapjes, de effecten van de Lockdowns, en de beïnvloeding van de het OMT door de regering. De hele Tweede kamer viel over Gideon van Meijeren die de woorden corruptie en leugens in de mond nam over Jaap van Dissel. Het mocht niet gezegd worden.

En voor de goede orde: Jaap van Dissel is in goed, of liever gezegd slecht gezelschap. De Nederlandse regering lijkt niet terug te deizen van corruptie. Een paar voorbeelden – en dit is slechts het ministerie van VWS.
 

 

De AstraZeneca deal

Die Astrazeneca deal die Hugo de Jonge met zoveel haast sloot net nadat de “pandemie” uitbrak? Hoe zat het ook alweer? Nog vóórdat de vaccins ontwikkeld en goedgekeurd waren was het hem al gelukt om ze aan te kopen, want hij had zulke goede contacten. Helemaal zeker weten hoe het zit is lastig, want de Jonge bombardeerde zijn deal van 185 miljoen Euro meteen tot staatsgeheim. Maar een zekere Hans Sijbesma was sinds januari 2017 president van AstraZeneca Duitsland. Zijn broer Feike Sijbesma was door Hugo de Jonge benoemd als zijn speciale ‘coronagazant’ (waarnemer). Van januari 2009 tot december 2015 was Hans directeur AstraZeneca Nederland, en de baas van Martinus de Jonge, de broer van Hugo. De wereld is klein en ja de corruptie bewijzen kunnen we het niet, maar de lijntjes waren zo kort, het heeft er alle schijn van.10
 

 

De Mondkapjes deal

De overtreding van de aanbestedingsregels? Sywert van der Linden? De cijfers op het Corona-dashboord die zijn gemanipuleerd? De Jonge die niet reageert op een WOB-verzoek en zijn e-mails via i-Cloud liet lopen in plaats van zijn VWS-account? Ook hier ligt het er dik bovenop dat er flink gerommeld is.11
 

 

De miljarden die niet verantwoord kunnen worden

Nu voor het derde achtereenvolgende jaar kunnen – dit keer de bonnetjes van 15,5 miljard euro niet overlegd worden. Belastinggeld wat ergens aan de strijkstok is blijven hangen… bij hoeveel bedrijven? Hoeveel personen? Wáár is dat geld gebleven? Hoe kan dit gebeuren? En wat staat ons nog te wachten?12

Je zou gaan denken dat het bijna niet erger kan… de leugens, de corruptie, de destructie… Wat is ervoor nodig dat het volk zegt: ‘Genoeg is genoeg’, we doen niet langer mee. Niet 10% of 20%, maar minstens 50% van de Nederlandse bevolking.
 

 

Nederlandse politiek ten dienste van het World Economic Forum

Niet alleen politici, maar ook van Dissel leek lange tijd onschendbaar. Zelf toen bleek dat het OMT er keer op keer naast zat met haar voorspellingen, bleef het advies van het OMT als een soort Covid-bijbel ons land dicteren. Niet verwonderlijk natuurlijk nu we uit informatie die is verkregen uit WOB-verzoeken weten dat het kabinet niet alleen het OMT beïnvloedde, maar op haar beurt weer wordt aangestuurd door het World Economic Forum.

We mogen hopen dat Yves Gijrath en Erik de Vlieger boven op deze zaak blijven zitten. De reguliere media zullen van Dissel de hand boven het hoofd houden. Maar de alternatieve media hebben genoeg bereik om het vertrouwen in onze beleidsmakers een flinke stoot toe te dienen. En hopelijk komt er licht op de financiële extraatjes die van Dissel tijdens deze pandemie zijn toegeworpen om de juiste adviezen te geven.

George van Houts laat Jaap van Dissel in zijn eigen woorden zeggen dat er nog wel wat meer uit te zoeken valt…
 


 

 
Bronnen:

1. https://nieuwrechts.nl/89449-jaap-van-dissel-ontving-ruim-zeven-ton-van-stichting-tijdens-coronatijd—en-boekte-het-door-naar-aruba
2. https://www.stichtingopennederland.nl/
3. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext
4. https://www.nu.nl/coronavirus/6127368/snelteststichting-krijgt-925-miljoen-euro-van-vws-maar-toezicht-zou-ontbreken.html
5. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/niet-925-miljoen-maar-1-1-miljard-opzij-gezet-voor-toegangstesten~b79106b7/
6. https://www.facebook.com/watch/?v=1150623058694520
7. https://t.me/klokkenluiders/47165
8. https://nieuwrechts.nl/89470-we-hopen-dat-jaap-van-dissel-deugt—nieuwe-details-onthuld
9. https://www.npostart.nl/ongehoord-nieuws/08-09-2022/VPWON_1339272
10. https://stichtingvaccinvrij.nl/de-deal-van-hugo-de-jonge-coronavaccin-contracten-in-europa/
11. https://stichtingvaccinvrij.nl/hugo-de-jonge-de-aangifte-de-mondkapjesdeal-de-leugens-en-meer/
12. https://www.ad.nl/politiek/kabinet-hield-zich-voor-derde-keer-op-rij-niet-aan-financiele-spelregels-vraagtekens-bij-15-5-miljard-euro~aa68a50a/

 

 
Over de auteurs:
Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en maakt deel uit van het kernteam van Vaccinvrij
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek: ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This