De NOS in 2010 – en bijwerkingencentrum LAREB in 2020

door | 29 jun 2020 | Nationale politiek

De farmaceutische industrie, Bill Gates en de WHO hebben hun macht in 10 jaar tijd flink uitgebreid. Dit artikel gaat over een aflevering van NOS-nieuwsuur en een krantenartikel van de NOS, beide uit 2010 over de naweeën van de Mexicaanse griep. En over de informatie die het LAREB verstrekt over de bijwerkingen van het Mexicaanse griepvaccin Pandemrix in 2020.

Dat de media onbetrouwbare informatie over de ernst van de pandemie – toen en nu – verspreiden begint al door te druppelen in het bewustzijn van de Nederlandse bevolking. Als het u lukt om dit artikel helemaal te lezen, weet u gelijk dat het RIVM, de Gezondheidsraad en het LAREB alle drie hun verantwoordelijkheid hebben verzaakt. We werden – en worden – gemanipuleerd en gebruikt voor de winsten van farma.

 

 

De TV in 2010

Op het internet circuleert een aflevering van NOS nieuwsuur uit 2010, dat is geüpload door ‘Endspiel48’ op Bitchute. Waarom op Bitchute? Heel simpel – de farmaceutische industrie heeft ervoor gezorgd dat er censuur is op YouTube, en dat onder andere alle BNN/VARA-video’s worden geblokkeerd op YouTube.

In het kort komt de uitzending hierop neer:

  1. De WHO wijzigt de definitie van het woord pandemie, waardoor niet de ernst, maar de mate van verspreiding het criterium werd voor wat een pandemie is (een verkoudheid is dus een pandemie volgens de nieuwe definitie).
  2. Eén maand later breekt de Mexicaanse griep uit. De media zaaien paniek en de vaccins worden besteld. De mensen trappen erin en miljoenen worden gevaccineerd.
  3. De bijwerkingen bestonden 10 jaar geleden nog wel, maar nu niet meer. Hierover aan het einde van dit artikel meer.

Mocht u het nog niet hebben gezien dit is het filmpje en eronder volgt het krantenbericht van de NOS waaruit blijkt dat het bijwerkingen centrum LAREB, net zoals het RIVM en de Gezondheidsraad niet onafhankelijkheid is.

 

 

 

De krant in 2010

Op 21-09-2018, publiceert de NOS een artikel met de volgende titel: ‘Informatie over bijwerkingen Mexicaanse griepvaccin achtergehouden’1 Wij citeren:

“Midden in de periode dat wereldwijd tientallen miljoenen mensen gevaccineerd werden tegen de Mexicaanse griep met het vaccin Pandemrix, hield farmaceut GSK-informatie achter over een opvallend groot aantal ernstige bijwerkingen. Dat staat in een artikel in het British Medical Journal (BMJ).

Bij de bijwerkingen ging het onder meer om bijna 150 gevallen van anafylactische shock, een zeer ernstige allergische reactie. Ook zouden er tientallen overlijdensgevallen zijn geweest.

Het blad meldt dat eind november 2009 bij fabrikant GSK al meer dan 1100 meldingen binnen waren gekomen van ernstige bijwerkingen van Pandemrix. Per miljoen vaccinaties traden er in die eerste vaccinatieperiode 76 ernstige bijwerkingen op. Dat waren er ruim elf keer zo veel als voor Arepanrix, een vrijwel identiek, ander pandemisch griepvaccin van GSK dat elders in de wereld veel gebruikt is.

Ook in de maanden erna bleef het aantal ernstige bijwerkingen van Pandemrix veel hoger liggen dan van het andere GSK-vaccin.

Interne stukken GSK

De informatie is afkomstig uit interne stukken van GSK die zijn vrijgekomen bij een proces in de Verenigde Staten tegen de farmaceut en de Ierse gezondheidsautoriteiten. Die zouden volgens het BMJ op de hoogte zijn geweest van de veiligheidsproblemen van Pandemrix maar de vaccinatiecampagne desondanks hebben doorgezet.

Bij het proces draait het om de claim dat Pandemrix narcolepsie veroorzaakt. Dat is een zeer ernstige slaapziekte waarbij de patiënten elk moment in slaap kunnen vallen. Narcolepsie kwam in de periode na de vaccinatiecampagne in beeld als mogelijke bijwerking van Pandemrix.

Farmaceut GSK wilde tegenover het BMJ niet inhoudelijk reageren zolang de zaak nog onder de rechter is.

Nederland

In Nederland werden vanaf 23 november 2009 ongeveer een half miljoen kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar met Pandemrix gevaccineerd. Toen was het hoge aantal ernstige bijwerkingen bij GSK al bekend. Bij het Lareb, dat in Nederland gemelde bijwerkingen van geneesmiddelen verzamelt, zijn 3754 meldingen over Pandemrix binnengekomen. Daarvan zijn er 137 als ernstig benoemd. Dertig gevallen hebben betrekking op narcolepsie. Het ministerie van VWS onderhandelt over de schadevergoeding aan circa tien kinderen.

Hoewel het niet onomstotelijk vaststaat dat de vaccinatie met Pandemrix de narcolepsie veroorzaakt heeft, lijkt dat volgens de meeste onderzoeken wel het geval. Het kabinet heeft in de begroting voor 2019 een bedrag van vijf miljoen euro opgenomen voor schikkingen met de slachtoffers. Maar de regering erkent geen aansprakelijkheid, omdat volgens staatssecretaris Blokhuis de wetenschappelijke discussie nog volop loopt.” – NOS1

 

 

Het ‘onafhankelijk’ bijwerkingencentrum LAREB

In het bovenstaande artikel van de NOS staan twee aanklikbare linken. Dit is het eerste citaat uit bovenstaand artikel met een aanklikbare link:

“Bij het Lareb, dat in Nederland gemelde bijwerkingen van geneesmiddelen verzamelt, zijn 3754 meldingen over Pandemrix binnengekomen.”

Deze aanklikbare link in het NOS-artikel gaat naar bijwerkingen centrum LAREB (zie screenshot hieronder). Ooit heeft daar kennelijk 3754 gestaan. Maar de Larebcijfers staan nu (voor het laatst bijgewerkt op 23-06-2020) op 0. Het LAREB is kennelijk niet onafhankelijk.

 

 

Dit is het tweede citaat uit bovenstaand artikel met een aanklikbare link:

“Het kabinet heeft in de begroting voor 2019 een bedrag van vijf miljoen euro opgenomen voor schikkingen met de slachtoffers.”

De Nederlandse overheid is kennelijk niet onafhankelijk. Weet u dat Nederland voor 144 miljoen Euro Mexicaanse griepvaccins heeft aangekocht?2 Weet u dat 5 miljoen, om het leed van geruïneerde levens af te kopen, een schijntje is voor de farmaceutische industrie? Weet u dat, toen met een WOB-verzoek het contract over de griepvaccins is opgevraagd aan de Nederlandse overheid, de belangrijkste passages met een grote zwarte viltstift onleesbaar gemaakt waren?

 

 

Als u het nog volhoudt, lees alstublieft de twee artikelen die wij in 2018 schreven

Het eerste artikel gaat over narcolepsie. De bijwerking van het Mexicaanse griepvaccin.

Ministerie trekt 5 miljoen uit voor schikkingen vaccinatieschade door Mexicaanse griepvaccin Dan weet u alvast welk scenario we na het COVID-vaccin kunnen verwachten.

Het tweede artikel gaat over de strategie die toegepast werd voor de Mexicaanse griep, en daarna voor het HPV-vaccin, en daarna voor het Men ACWY-vaccin. Het is belangrijk dat we zien dat dezelfde strategie keer op keer wordt gebruikt. En dat we de slachtoffers van het HPV-vaccin en het Men ACWY, en eigenlijk elk ander vaccin niet vergeten. Vaccinatieschade is een feit, maar corrupte farmaceutische multinationals is kennelijk geen punt van zorg voor de WHO. Wij vroegen ons in dit artikel, in 2018 nog af wat de WHO ging doen met een brief over vaccin-veiligheid, die uit naam van 130 internationale consumentenbelangen-organisaties is geschreven naar de WHO, waaronder de stichting Vaccinvrij.

GSK hield informatie over ernstige bijwerkingen Mexicaanse griepvaccin achter – wat gaat de WHO doen?

 

Inmiddels weten we wel beter. Van de WHO hoeven we niets te verwachten – zij is het door farma aangestuurde meesterbrein achter het machtsmisbruik dat ook bij deze pandemie weer gaande is.

 

 

 

Bron:

  1. https://nos.nl/artikel/2251454-informatie-over-bijwerkingen-mexicaanse-griep-vaccin-achtergehouden.html
  2. https://www.parool.nl/nieuws/niet-gebruikte-griepvaccins-kostten-144-miljoen~b346e1d0/

 

 

 

Over de auteurs:

Ellen Vader verzamelt en verspreidt informatie over vaccins en aanverwante zaken. Zij is moderator van de facebookgroep van Vaccinvrij

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This