‘We’re living in 12 monkeys’ – documentaire over de agenda achter COVID-19

door | 25 apr 2020 | COVID-19 ziekte, Internationale politiek

De film ’12 monkey’s’ was voor documentairemakers Aaron en Melissa Dykes aanleiding om de situatie die we leven rond COVID-19 diepgaand te analyseren. Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om volledige controle over de mensheid te hebben. Bestaan er plannen die dat voor ogen hebben? En zou de pandemie de perfecte dekmantel kunnen zijn om deze plannen versneld ten uitvoer te brengen?

De meest essentiële thema’s in de vaccinatie discussie zijn: veiligheid en vrijheid en verantwoordelijkheid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we vrije mensen blijven, dat we gezond blijven, en dat er geen medische dictatuur ontstaat?

Dit zijn zaken waarover we NU na moeten denken… Hopelijk kan de onderstaande film u hiertoe inspireren.

 

 

Nadat u de documentaire heeft bekeken nodig ik u uit om mee te denken over de situatie in Nederland.

 

Nederland – Leven we al in 12 monkeys?

 

Premier Rutte bereidt het ‘nieuwe normaal’ voor

Hij benadrukt in zijn toespraken regelmatig dat we niet teruggaan naar normaal na de Corona-uitbraak.

31-03-20 – Rutte: Terug naar normaal is nog ver weg

“Hij sprak van een land vol ‘trotse mensen’ die uitblinken in improvisatievermogen. “We houden ons heel goed aan de regels. De pleinen zijn leeg, de straten zijn leeg, we houden die 1,5 meter afstand. We wassen onze handen stuk.’’ –  Algemeen Dagblad 31-03-201

09-04-20 – Rutte: Het nieuwe normaal

“Rutte ziet graag dat alle sectoren in de maatschappij gaan nadenken over hoe ze zich het beste kunnen richten op de 1,5 metereconomie, omdat dit voorlopig “het nieuwe normaal” wordt. Ook scholen doen er goed aan zich daarop voor te bereiden. Misschien moeten ze hun leerlingen straks over de ochtend en middag of over de verschillende dagen van de week verdelen, oppert de premier. Ouders die nu gewend zijn kinderen tot in hun lokaal te brengen, moeten er rekening mee houden dat dat niet meer kan.” – De Limburger2

15-04-20 – Rutte tempert verwachtingen – Coronamaatregelen niet versoepelen

“De normale samenleving zoals we die hadden, zie ik zo snel niet terugkeren. Hij complimenteerde iedereen nogmaals die tijdens het afgelopen weekeinde netjes binnen was gebleven, ondanks het lekkere weer.” – Hart van Nederland3

 

 

Kliklijn

“Nu sociale distantie de norm is, houden mensen elkaar steeds sterker in de gaten: wie overtreedt de regels? Er zijn zelfs kliklijnen geopend.” – Parool 07-04-204

 

 

Digitale Corona-app

Het Kabinet houdt de vaart erin met een digitale Corona App. Dit is een App die kan registreren wie er in contact is geweest met een coronapatiënt. En meer?

“Bovendien was er een interessante tweet van de Nederlandse ambassade in Israël, waarin stond dat Nederlandse bedrijven worden gezocht die een ‘team’ zouden willen vormen met de ‘Israëlische partner’ om mee te doen aan de aanbesteding. Dat land werkt al met de technologie, maar heeft een aantal privacy-waarborgen laten varen, zo slaat het informatie centraal op en deelt het die met de politie. En veelzeggend: het is dezelfde techniek die wordt gebruikt om Palestijnen te volgen.” ED.nl – 14-04-205

 

Digitale camera’s

“Anderhalve meter afstand houden in de supermarkt, op het station, op het Stratumseind, tijdens een concert. We moeten eraan gaan wennen, zegt de overheid. Maar wie gaat daarop toezien? Een Eindhovens bedrijf werkt aan een oplossing: slimme camera’s die feilloos registeren wie lak heeft aan de nieuwe omgangsvormen.”
 
“Het handhaven van de nieuwe omgangsvormen zorgt voor hoofdbrekens. Zo maken gemeenten hoge kosten voor het toezien op naleving van de coronaregels. Rotterdam zet dit paasweekeinde camerawagens in tegen overtredingen.”
 
“Een Eindhovens bedrijf denkt daarvoor een oplossing te hebben. De digitale oogjes van ViNotion zijn in staat om veel mensen tegelijk in de gaten te houden. Slimme software kan de beelden van camera’s analyseren en in een fractie van een seconde de afstand tussen personen meten. Met als doel mensen te wijzen om wat voorlopig als de nieuwe norm moet worden gezien: het houden van andere halve meter afstand.” – Ed.nl 11-04-206

 

Drones

“De politie stuurde op meerdere plekken in het land een drone de lucht in om te controleren of de coronaregels worden nageleefd.”

 
“Met een luidspreker op de drone werd in verschillende talen herhaald dat er een verbod is op samenscholing en dat mensen afstand moeten houden.” – Trouw 01-04-207

 

 

Overzicht

Er is zoveel gebeurd de afgelopen maanden dat het onmogelijk is om het in een paar punten weer te geven. Ik ga het toch proberen.

 
Onvolledige opsomming van de gebeurtenissen

• Het coronavirus circuleert al jarenlang rond in Nederland.

• In 2020 hebben we een vreemde piek, na het griepseizoen – waarbij al sinds jaren coronavirussen worden geregistreerd – van een gemuteerd? (veranderd), of gecreëerd? (labvirus) coronavirus.

• Er zijn onduidelijkheden over het virus en onduidelijkheden over de cijfers.

• De media overspoelen ons met informatie die angst genereert in plaats van helderheid – en de noodzaak van de maatregelen benadrukt en niet de economische en sociale ‘bijwerkingen’ ervan.

• Het publiek kan – door gebrek aan essentiële informatie – niet kritisch nadenken.

• De maatregelen worden één voor één doorgevoerd?

 

Onvolledige opsomming van (toekomstige) maatregelen

• De opschorting van de vrijheid om in groepen samen te komen (vanwege het coronavirus)

• Verplichte vaccinatie en andere medische behandelingen (vanwege het coronavirus)

• Het verbod om te reizen (vanwege het coronavirus)

• Het volgen van mensen, met camera’s ter controle van ‘social distancing’ (vanwege het coronavirus)

• Buitengerechtelijke, onbepaalde detentie (quarantaine, vanwege het coronavirus)

• Het verbod op contant geld (vanwege het coronavirus)

• Censuur van het internet (ter bestrijding van desinformatie, vanwege het coronavirus)

• Etc.

 

 

Informeer uzelf en anderen

Afgezien van de economische en sociale consequenties die een ernstige tol op onze gezondheid zullen hebben, ondermijnt deze crisis onze privacy. Bovenstaande maatregelen zijn een ernstige inbreuk op onze persoonlijke vrijheid en/ of lichamelijke integriteit. Zijn ze tijdelijk van kracht, zijn ze min of meer blijvend, of komen ze snel dichterbij – TENZIJ de bubbel barst?

 
Nieuwe pagina’s op stichtingvaccinvrij.nl

Op de website van de stichting Vaccinvrij is een nieuwe pagina online gezet: COVID-19– met de sub-pagina’s: COVID-19 – wat is er aan de hand?, en COVID-19 – belangrijke vragen. Wij zullen deze pagina’s blijven aanvullen met nieuwe informatie – evenals de rest van de website.

Nieuwsbrief stichtingvaccinvrij.nl

En uiteraard volgt meer informatie in de komende wekelijkse nieuwsbrieven van de stichting Vaccinvrij. Meldt u aan alstublieft met het formulier onderaan de homepagina van de website van de Stichting Vaccinvrij. Alleen als u opgenomen bent in ons databestand bent u ervan verzekerd dat wij in de toekomst contact met u kunnen houden mocht dat nodig zijn.

 

 

Een persoonlijke noot:

Na het zien van deze documentaire heb ik een aantal dagen in een gevoel gezeten dat in de buurt kwam van: ‘als dit niet heel snel half Nederland bereikt zie ik het somber in’. Wat… hoe… zucht… zwaar. In eerste instantie voelde ik mijn overweldigd door wat we – als mensheid – te doen hebben.

Maar met elk artikel, en elke vertaling voel ik dat het jasje van de ‘Corona-angst’ mij te klein is geworden. Ik ben een vrij mens. In mijn denken en in mijn doen ben ik niet afhankelijk van de overheid of welke instantie dan ook. Ik vertrouw erop dat de informatie die de stichting Vaccinvrij naar buiten brengt opgepakt en meegenomen wordt door duizenden ongeziene vleugels.

Des te zwaarder de opdracht, des te groter de groei.

Des te meer het lijkt alsof we alleen komen te staan, des te meer we samen kunnen gaan staan.

Des te meer we zien, des te gemakkelijker het is.

 

 

Bronnen:

  1. https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200409_00155726/rutte-oude-leven-na-28-april-niet-terug-1-5-meter-blijft-nog
  2. https://www.ad.nl/politiek/terug-naar-normaal-is-nog-ver-weg-zegt-rutte~afabe0cf/
  3. https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/rutte-coronamaatregelen-niet-slechts-beperkt-versoepelen/
  4. https://www.parool.nl/ps/een-kliklijn-voor-wie-geen-afstand-houdt-nu-is-het-belangrijk~ba963093/
  5. https://www.ed.nl/politiek/kabinet-houdt-vaart-erin-met-corona-app-en-dat-baart-zorgen~a27a87b2/
  6. https://www.ed.nl/eindhoven/digitale-anderhalvemeterpolitie-in-de-maak-dit-systeem-uit-eindhoven-kan-toezien-op-coronaregels~adb1add3/
  7. https://www.trouw.nl/binnenland/drones-controleren-of-u-zich-aan-de-coronaregels-houdt-maar-mag-dat-eigenlijk-wel~b3e551a4/

 

 

 

Over de auteur: Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

Ondertiteling: Sietske Hoogenboom voor de stichting Vaccinvrij

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This