AstraZeneca “kan bijwerkingen veroorzaken”, maar is “veilig en effectief”

door | 24 mrt 2021 | COVID-19 ziekte

Zowel het vaccin als het bedrijf AstraZeneca zijn keer op keer in opspraak, maar dat is geen probleem, want een reclame campagne gaat het imago van dit vaccin opvijzelen. Het is veilige en effectief, veilig en effectief, veilige en effectief, wat er ook gebeurt veilig en effectief…

 

 

 

 

Oorzaak van bijwerking ontdekt

 
De oorzaak van bijwerkingen is niet het vaccin – zoals u misschien zou verwachten – maar ligt kennelijk toch altijd weer aan het lichaam dat iets doet wat niet OK is. Maar geen probleem, daar zijn weer medicijnen of andere medische behandelingen voor.

 

Op 21-03-21 bericht de Volkskrant: ‘Oorzaak van bijwerking AstraZeneca-vaccin ontdekt, behandeling goed mogelijk’

“Bloedexperts hebben ontdekt waarom het AstraZeneca-vaccin in zeldzame gevallen een ernstige stoornis in de bloedstolling veroorzaakt. Er blijkt sprake van een extreme reactie van het immuunsysteem waardoor antistoffen worden aangemaakt tegen de eigen bloedplaatjes. Het goede nieuws is dat de aandoening valt op te sporen en te behandelen.” – Volkskrant1

 
Hoezo is dat “goed nieuws”? De ziekte Covid-19 zélf valt goed te behandelen… op verschillende manieren, die hun succes in de praktijk ruimschoots hebben bewezen. De meeste mensen hebben trouwens helemaal geen behandeling nodig, hun eigen immuunsysteem kan het prima oplossen. Er zijn jonge mensen onnodig overleden aan een experimenteel vaccin waarvan blijkt dat het een ernstige bloedstollingsstoornis kan veroorzaken. Maar we kunnen de bijwerkingen “opsporen en behandelen” dus dat is geen probleem? De logica wordt steeds krommer.

 

“Artsen nu weten wat ze moeten doen bij een patiënt met het ziektebeeld. ‘Het medicijn van eerste keus bij problemen met bloedstolling, de bloedverdunner heparine, moet bij hen nu juist niet worden gebruikt, daar worden ze alleen maar zieker van.’  De experts adviseren om patiënten een infuus te geven met immunoglobulinen, waarmee het afweersysteem weer in balans wordt gebracht.”

 
Als de slachtoffers het geluk hebben dat ze niet een medicijn krijgen waar ze alleen maar zieker van worden, dan moet het infuus met immunoglobulinen2 (antilichamen van een donor) het afweersysteem in balans brengen. Wat als het lichaam ze afstoot?

 

 

De onderdrukte behandelingsmogelijkheden van Covid-19

 
Covid-19 is in een vroeg en zelfs nog in een laat stadium prima te behandelen. De meest bekendste medicijnen zijn Invermectine en Hydroxychloroquine. Dit is al bekend sinds het begin van de “crisis”. En laat u niet in de war brengen door het onderzoek in de Lancet dat getracht heeft u zand in de ogen te gooien door te zeggen dat Hydroxychloroquine niet werkt. Het onderzoek is teruggetrokken.3

We hebben bovendien al tientallen jaren ervaring met HCQ, een goedkoop en veilig geneesmiddel, dat werkt. Dit is geen fabeltje, dit is in de praktijk aangetoond door jarenlang wereldwijd gebruik en onderbouwd met bijna driehonderd wetenschappelijke onderzoeken.

 

Waarom gebruiken we niet wat we hebben en vooral: waar we ervaring mee hebben? Waarom moesten we “wachten” op een vaccin terwijl er allang een oplossing was?

 

Op https://c19study.com/ vindt u een data base van alle studies over de werkzaamheid en de veiligheid van HCQ bij COVID-19. 271 studies waarvan 198 peer reviewed, en 219 uit gevoerd met een controlegroep die het medicijn niet kreeg.

Op https://c19ivermectin.com/ vindt een database van 72 studies, waarvan 35 peer reviewed en 46 men een controle groep.

 

We hebben helemaal geen vaccin tegen COVID nodig, dat om te beginnen. We hebben er medicijnen voor.

 

 

Het grote, gevaarlijke experiment

 

Voor de mensen die nog niet de lezing van dr. Simone Gold hebben gezien, U kunt hem hier bekijken en hij is zeer de moeite waard. Deze arts noemt het beestje bij de naam – geen vaccin, maar “experiment”. Een nieuwe technologie die zich nog in de testfase bevindt.

Nadat blijkt dat zich dodelijke bijwerkingen voordoen hebben begin maart Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Denemarken, IJsland, Bulgarije, Letland en Noorwegen het gebruik van het vaccin “uit voorzorg” opgeschort.4

 

Wat “Astra-incidentjes” die helaas niet meer “goed te behandelen” waren

 

8 maart – Lot van AstraZeneca-vaccins niet langer toegediend in Oostenrijk na dood van verpleegster: “Voorlopig geen oorzakelijk verband”

“De Oostenrijkse gezondheidsautoriteiten stoppen met de toediening van een bepaald lot van AstraZeneca-vaccins. Een verpleegster die met een spuitje uit het lot ingeënt werd, is nu overleden.”5

 

12 maart – Italiaanse soldaat overleed na AstraZeneca vaccinatie

“Stefano Paternò, onderofficier bij de marine, is op 43-jarige leeftijd in zijn woning in Misterbianco in de provincie Catania overleden aan een hartstilstand. De dag voordien had hij de eerste dosis van het anti-Covid vaccin gekregen dat deel uitmaakte van een partij AstraZeneca, die nu op verzoek van het Italiaanse Geneesmiddelenbureau (AIFA) in beslag is genomen. De soldaat uit Palermo leed aan geen enkele onderliggende ziekte en was absoluut gezond.6

 

15 maart – Italië stopt met AstraZeneca en neemt vaccins in beslag na dood muziekleraar (57)

“Ook Italië stopt voorlopig met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Daarmee volgt het land een aantal andere Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland. Justitie in Italië nam maandag een partij vaccins van de producent in beslag voor onderzoek naar de dood van een man.”7

 

19 maart – Het Georgische ministerie van Volksgezondheid heeft na de dood van een 27-jarige verpleegster aangekondigd dat het coronavaccin van AstraZeneca enkel en alleen nog wordt toegediend in medische centra.
“Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten een onderzoek te hebben ingesteld nadat de verpleegster, die na toediening van het AstraZeneca-vaccin een anafylactische shock kreeg, op vrijdag overleed.”8

 

20 maart – In Denemarken zijn twee ziekenhuismedewerkers opgenomen in het ziekenhuis met bloedstolsels en hersenbloedingen, veertien dagen nadat ze gevaccineerd waren met het AstraZeneca-vaccin.
“Deense media melden dat een van hen aan de symptomen is overleden.”9

 

 

Dit is uiteraard een gedeelte van de gevallen. De lijst van de “ongewenste neveneffecten” is lang en de slachtoffers zijn jong, met name dat is verontrustend.

 
Er zijn natuurlijk niet alleen sterfgevallen maar ook (ernstige) bijwerkingen, die meestal alleen in de medische vakbladen worden gepubliceerd.

 

 

Het grote, onbetrouwbare bedrijf

 

AstraZeneca is – net als alle andere farmaceutische multinationals – een onbetrouwbaar bedrijf. Geld gaat voor gezondheid.

In de stroom aan propaganda om de mensen zover te krijgen dat ze zich blootstellen aan gezondheidsrisico’s, zou je bijna missen dat deze industrietak geen moeite heeft met oplichterij. Op de website van de stichting Vaccinvrij staat een tijdlijn van de miljoenen dollars en Euro’s die het bedrijf AstraZeneca heeft betaald omdat het door de rechter gedwongen is tot ‘settlements’ en boetes wegens fraude. Klik op de link en ga naar het uitklapblok ‘Covid vaccins en het strafblad van AstraZeneca’ Het bedrijf AstraZeneca is de laatste die haar leven gaat beteren als de grootste melkkoe van alle vaccins op het spel staat.

 

Op 23-03-21 meldt de NOS:10AstraZeneca gebruikte mogelijk verouderde data voor nieuwe studie, zeggen experts

“De resultaten van een studie naar de effectiviteit van het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca zijn mogelijk gebaseerd op verouderde data. Dat kan hebben geleid tot “incompleet beeld” van de effectiviteit van het vaccin. Dat meldt een onafhankelijke groep van gezondheidsexperts van de Data Safety Monitoring Board (DSMB), die toezicht houdt gedurende klinisch onderzoek.”

 
Een dag later gaat de link van dit naar een herschreven artikel met de titel: ‘AstraZeneca gebruikte verouderde data voor een nieuwe studie’

 
AstraZeneca heeft inmiddels bevestigd dat het inderdaad om verouderde data gaat. Oeps, vergissing…? Of de zoveelste bewijsbare poging om het publiek te misleiden!

 

 

De onbetrouwbare media

Een week eerder op donderdag 18-03-21 meldde de NOS: ‘Nederland gaat weer prikken met AstraZeneca na EMA-oordeel’11

“Vorige week werd het prikken met het AstraZeneca-vaccin door meerdere landen, waaronder Nederland, gepauzeerd omdat meldingen over tromboseachtige klachten binnen waren gekomen. Toezichthouder EMA onderzocht deze meldingen en kwam vanmiddag met een oordeel: het vaccin is veilig en effectief.”

 

De link gaat niet naar de bron, maar naar een ander artikel van de NOS: ‘Toezichthouder EMA: AstraZeneca-vaccin is veilig’12:

“Toezichthouder EMA heeft zijn oordeel over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin gegeven: volgens de geneesmiddelenautoriteit is het vaccin veilig en effectief. Minister Hugo de Jonge komt vanavond vanaf 20.00 uur met een reactie op de bevindingen van het EMA.”

Dan pas komen we bij het brondocument – waar een heel ander oordeel wordt gegeven.13

 

 

“COVID-19 vaccin AstraZeneca: voordelen nog steeds groter dan de risico’s ondanks mogelijk verband met zeldzame bloedstolsels met lage (hoeveelheden) bloedplaatjes”

 
De taak van de NOS is kennelijk om bovenal ervoor te zorgen dat de mantra, annex reclameslogan “veilig en effectief” eindeloos wordt herhaald om het publiek te hypnotiseren. Had de kop niet moeten zijn: Het EMA oordeelt dat de voordelen nog steeds groter zijn dan de risico’s?

Dan blijft in ieder geval in stand dat er risico’s zijn verbonden aan dit vaccin. Risico’s die waarschijnlijk veel vaker voorkomen dan de machtshebbers willen dat het publiek beseft. Ook de EMA is betrokken bij de gevaarlijke illusie van veilig en effectief.

 

 

De onbetrouwbare toezichthouders

 
 Het is onaanvaardbaar dat toezichthouders voor hun bestaan afhankelijk zijn van dezelfde industrie waar ze toezicht op houden. Het European Medicines Agency (EMA) wordt voor 80% gefinancierd door de farmaceutische industrie.14

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt, en het vaccin is dus weer op de markt. En laten we niet vergeten dat er uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1% van alle bijwerkingen wordt gemeld.15 En dat deze bijwerking één van de mogelijke bijwerkingen is. In het rijtje van gemelde bijwerkingen van AstraZeneca bij de EMA staat ook een flinke uitschieter bij de (gevaarlijke) neurologische aandoeningen (het paarse stuk van de op één na grootste uitschieter geeft ernstige neurologische bijwerkingen aan).16

 

 

 
Het vaccin is na twee weken weer toegelaten op de markt. Is het aangepast? Komt er een waarschuwing op de bijsluiter? Worden de mensen voorgelicht over het feit dat zich ernstige bijwerkingen kunnen voordoen?  Ehhh, niet echt.

 

 

De mediacampagne die het imago van het vaccin moet opvijzelen

 
Op 19-03-21 meldt NU.nl dat het Kabinet komt met een campagne om twijfel over AstraZeneca-vaccin weg te nemen

“Het kabinet gaat de komende tijd extra communicatiemiddelen inzetten om Nederlanders op de veiligheid en effectiviteit van het AstraZeneca-vaccin te wijzen, meldt het ministerie van Volksgezondheid vrijdagavond aan NU.nl. Daarmee wil het ministerie voorkomen dat Nederlanders massaal hun vaccinatieafspraak met AstraZeneca gaan afzeggen.”
 
“Om grote groepen Nederlanders snel te bereiken, wordt de Rijksoverheid “veel actiever dan normaal” op sociale media en de eigen websites. De woordvoerder spreekt over blogs, video’s, graphics en advertenties.” – NU.nl17

 

We worden opgelicht, eindeloos bang gemaakt en als of dat nog niet genoeg is blootgesteld aan onnodig gevaar. En de belastingbetaler mag dit alles financieren…

 

 

 

 

Bronnen:

 1. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/oorzaak-van-bijwerking-astrazeneca-vaccin-ontdekt-behandeling-goed-mogelijk~b23a76622/
 2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Immunoglobuline
 3. https://stichtingvaccinvrij.nl/must-see-lezing-van-dr-simone-gold-over-de-absurde-uitspraken-en-tegenstrijdigheden-van-machtshebbers-en-instituten/
 4. https://www.nu.nl/coronavirus/6121997/groeiend-aantal-eu-landen-stopt-met-astrazeneca-vk-houdt-vertrouwen.html
 5. https://www.hln.be/buitenland/lot-van-astrazeneca-vaccins-niet-langer-toegediend-in-oostenrijk-na-dood-van-verpleegster-voorlopig-geen-oorzakelijk-verband~acbde954/
 6. https://www.frontnieuws.com/italiaanse-soldaat-overleed-na-astrazeneca-vaccinatie-10-verdachten-beschuldigd-van-doodslag/
 7. https://telegraaf.nl/nieuws/492748707/italie-stopt-met-astra-zeneca-en-neemt-vaccins-in-beslag-na-dood-muziekleraar-57
 8. https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-vaccine-astrazeneca-g/update-1-georgia-limits-astrazeneca-shots-after-nurse-dies-of-anaphylactic-shock-tass-idUSL1N2LH0VA
 9. https://112vdg.nl/2021/03/20/deense-ziekenhuismedewerkers-opgenomen-in-het-ziekenhuis-na-astrazeneca-vaccin/
 10. https://nos.nl/artikel/2373757-astrazeneca-gebruikte-mogelijk-verouderde-data-voor-nieuwe-studie-zeggen-experts.html
 11. https://nos.nl/artikel/2373194-nederland-gaat-weer-prikken-met-astrazeneca-na-ema-oordeel.html
 12. https://nos.nl/artikel/2373173-toezichthouder-ema-astrazeneca-vaccin-is-veilig.html
 13. https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazeneca-benefits-still-outweigh-risks-despite-possible-link-rare-blood-clots
 14. https://stichtingvaccinvrij.nl/politiek/internationale-politiek/europese-unie/ema/
 15. https://stichtingvaccinvrij.nl/waarom-stopt-de-amerikaanse-cdc-het-een-miljoen-dollar-kostende-harvard-project-voor-het-upgraden-van-het-controle-systeem-voor-vaccinveiligheid/
 16. https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages
 17. https://www.nu.nl/coronavirus/6122941/kabinet-komt-met-campagne-om-twijfel-over-astrazeneca-vaccin-weg-te-nemen.html

 

 
Over de auteurs:

Ellen Vader maakt deel uit van het kernteam van Vaccinvrij en houdt zich bezig met het verzamelen en onderzoeken van informatie.

Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen kinderen, schrijfster van het boek: “Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien”, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 

 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This