Gereedschapskist niet meer dan een trukendoos om de bevolking er onder te krijgen

door | 20 sep 2022 | COVID-19 ziekte, Ernst Kuipers, Kabinet Rutte III - IV

De voorbereidingen voor het hervatten van de pandemie deze winter zijn in volle gang. De Eerste Kamer stemde in mei de 5e verlenging van de tijdelijke coronawet weg, waardoor minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) zonder gereedschapskist zat.[1] Dat zou geen probleem moeten zijn, want we weten inmiddels dat geen van de tools van de gereedschapskist een positief effect hebben op het bestrijden van Covid-19.[2] En we weten ook dat Covid-19 niet dodelijker is dan een normale wintergriep, dus tijd om het hele verhaal los te laten zou je zeggen.[3]

Niet als het aan minister Ernst Kuipers ligt. Hij flanste met grote haast een permanente Coronawet in elkaar die maatregelen zoals niet werkende mondkapjes, afstand houden, en sluitingen omvat, maar dit is kennelijk niet genoeg. Een leugentje voor bestwil moet bewerkstelligen dat de bevolking nog wat steviger in de tang genomen kan worden bij een “heropleving van het virus”.

Op 16 september bericht het Parool:4

‘Kabinet kijkt toch naar coronapas voor horeca en recreatie: ‘Sommige sectoren hebben die keihard nodig’
 
“Het kabinet wil alsnog het coronatoegangsbewijs in de gereedschapskist opnemen, op verzoek van diverse sectoren. Die zien de coronapas als ‘laatste redmiddel’ als sluiting dreigt bij een heropleving van het virus.”

 
Maurice van de Bosch, bestuursvoorzitter van het OLVG-ziekenhuis te Amsterdam corrigeert het gelukkig meteen met de volgende tweet:5

‘Beste mensen. De coronapas is geen “laatste redmiddel”, het werkt aantoonbaar niet.’

Hij heeft helemaal gelijk. En bovendien wordt er weer eens gelogen. Ook aantoonbaar. De horeca heeft helemaal niet om een coronatoegangsbewijs verzocht, maar juist aangegeven dat zij dit onaanvaardbaar vinden.6

Op verzoek van het kabinet heeft de horeca een sectorplan geschreven voor “als het virus weer oplaait”. Hierin hebben zij aangegeven dat sommige maatregelen zoals ventilatie, basishygiëne en ‘bij klachten thuisblijven’ aanvaardbaar zijn. En zij hebben ook heel duidelijk aangegeven wat NIET aanvaardbaar is: ‘Coronatoegangsbewijs, verplicht zitten, beperking van het aantal gasten aan tafel of in een ruimte, beperkte openingstijden en Lockdowns.
 

 
 
Het is duidelijk dat het kabinet niet luistert naar de mensen die zij om input vraagt, maar dat zij een smoes gebruikt om het CTB koste wat het kost op te nemen in de nieuwe wet. “De sectoren vragen erom”? Waarschijnlijk was dat de EU, of het World Economic Forum die erom vroeg!

Het covid-19 beleid is achterbaks en wordt uitgevoerd om redenen die niets te maken hebben met gezondheid. Zelfs het Amerikaanse CDC heeft in augustus van dit jaar verklaard dat zij in haar richtlijnen geen onderscheid meer maakt tussen gevaccineerden en ongevaccineerden.7

De nieuwe aanbevelingen van de CDC houden in dat:
• degenen die blootgesteld zijn aan het virus niet langer in quarantaine hoeven
• voor de ongevaccineerden dezelfde richtlijnen gelden als voor de gevaccineerden
• studenten toegang tot het klaslokaal houden ook al zijn ze blootgesteld zijn aan het virus
het niet langer wordt aanbevolen om te testen voor mensen zonder symptomen

 
 

De vraag van Rob Roos

Euro-parlementarier Rob Roos stelde een interessante vraag aan mevrouw Iska Reic van AstraZeneca, die te gast was op het Europese parlement. Als u op het filmpje klikt legt hij uit waarom deze vraag zo relevant is.
 


 

 
Het antwoord is tenenkrommend, maar zoals Roos concludeert is geen antwoord ook helder. We weten dus in ieder geval dat een Coronatoegangsbewijs NIET nodig is. Zelfs niet als het in de wet wordt vastgelegd! We gaan het gewoon NIET doen. Want als je buigt voor tirannie, wordt het alleen maar erger.
 

 
Bronnen:

1. https://stichtingvaccinvrij.nl/tijdelijke-spoedwet-wordt-om-onduidelijke-redenen-een-permanente-coronawet/
2. https://stichtingvaccinvrij.nl/misinformatie/doorgeprikt/maatregelen-doorgeprikt/
3. https://stichtingvaccinvrij.nl/de-covid-leugens-dr-mike-yeadon/
4. https://www.parool.nl/nederland/kabinet-kijkt-toch-naar-coronapas-voor-horeca-en-recreatie-sommige-sectoren-hebben-die-keihard-nodig~b9d96dbb/
5. https://twitter.com/MauricevdBosch/status/1570815437914664960
6. https://magazine.khn.nl/horeca-sectorplan-corona/2-horeca-sectorplan-corona
7. https://stichtingvaccinvrij.nl/cdc-past-beleid-aan-geen-onderscheid-meer-tussen-gevaccineerden-en-ongevaccineerden/
 

 
Lees verder
Recentelijk hebben we een pagina on-line gezet waarin we de hele “gereedschapskist” van dit kabinet onderste boven hebben gegooid: ‘Maatregelen doorgeprikt‘. Niet alleen het Coronatoegangsbewijs is gebakken lucht, ALLE maatregelen, (behalve ventilatie), werken niet en dienen slechts om ons er onder te krijgen. Informeer uzelf alstublieft – deze winter zullen we onze rug recht moeten houden.
 

 
Over de auteurs:
Joris Baas is vader van twee gedeeltelijk gevaccineerde kinderen en maakt deel uit van het kernteam van Vaccinvrij.
Door Frankema is moeder van twee ongevaccineerde, inmiddels volwassen dochters, schrijfster van het boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, en initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.
 

 

Website

De website van Vaccinvrij wordt steeds uitgebreid.
Ga regelmatig kijken!

 

Gratis boek

Download GRATIS boek: ‘Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties’

 

Blog

De informatie op dit blog is onderbouwd met officiële bronnen. De bronnen staan onder de betreffende blogs; iedereen die dat wil kan ze controleren of bestuderen.

In de reguliere voorlichting ontbreken veel specifieke bronnen en relevante informatie. Deel daarom dit blog in uw netwerk. Dit kan door op de social media iconen te klikken aan de linkerkant van deze pagina.

Volg ons op social media

Sinds kort ook actief op Telegram.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

 

Share This